pablo122 1377 #776 Napisano 16 Maja 2013 jeśli to miałby być mój najdroższy zegarek – kupiłbym coś innego, jeśli natomiast byłby to kolejny zegarek w tym budżecie – sky-dweller jest ciekawą propozycją. To jest moim zdaniem najlepsze podsumowanie kwestii ceny Sky-Dwellera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 832 #777 Napisano 16 Maja 2013 Ależ koszmarny ten Sky Dweller 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablos_ 16 #778 Napisano 16 Maja 2013 Ależ koszmarny ten Sky Dweller Na żywo dużo zyskuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 2 #779 Napisano 16 Maja 2013 Na żywo wiele zyskuje, natomiast nawet jeśli byłoby mnie stać to bym nie kupił.. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 770 #780 Napisano 16 Maja 2013 Wg mnie wygląda beznadziejnie, kojarzy mi się z zegarkiem "modowym z "zapaćkaną" bzdetami tarczą aby "ciekawiej" wyglądał i rzucał się w oczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #781 Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) @proki widziałeś go chociaż na żywo? Czy wydajesz opinię na podstawie zdjęć? Ja bym go nie kupił, ze względu na to, że w tej cenie są o wiele ciekawsze zegarki, chociażby AP z wiecznym kalendarzem. Edytowane 17 Maja 2013 przez Patom 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #782 Napisano 18 Maja 2013 Dwa zegarki miałem na nadgarstku:1.tag heuer carrera 1887 wersja z jasną tarczą2.omega seamaster 300m czarna z ceramicznym bezelem.tag zupełnie nie spodobał mi się,za sprawą tarczy.Nie wiem czemu ale poprzednia wersja była bardziej wyrazista.Ta jest srebrna i według mnie słabo wygląda.Ponadto wachnik w starszym modelu był fajniejszy.Natomiast całkiem pozytywnie wypadła omega.Zegarek świetnie leży na ręku,dobrze jest zrobiony i nie mam do czego się przyczepić.kolejnym zegarkiem do przymiarki jest aqua terra na niebieskiej tarczy.Jakiś czas temu wpadła mi w oko,no i ma caliber 8500. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10827 #783 Napisano 18 Maja 2013 (edytowane) Na żywo wiele zyskuje, natomiast nawet jeśli byłoby mnie stać to bym nie kupił..Nie bede dyskutowac z beznadziejnymi komentarzami nt. "misiów" (podoba mi sie albo nie podoba mi sie). Odniose sie do Twojego zdania, bo jest najrozsadniejsze - masz racje - mozna za te pieniadze wybrac kilka jak nie kilkanascie zegarkow z wiecznymi kalendarzami i w bialym zlocie a do tego za mniejsze pieniadze. Tylko czy te zegarki sa tak uniwersalne jak Sky Dweller??? Sa na bransolecie, mozna je zalozyc zarowno do krotkich spodenek jak i do garnituru, sa tak uniwersalne, ze nikt nie bedzie mial problemu z identyfikacja "co to za zegarek i dlaczego tu sie znalazl" a do tego bedzie mial takie komplikacje??? Za to wzystko sie placi. Ja sam zastanawialem sie co bym kupil za takie pieniadze zamiast tego modelu. I jak pomyslalem, to to, co daje mi Sky Dweller, nie ma zastepstwa - niestety Edytowane 18 Maja 2013 przez artme 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15960 #784 Napisano 18 Maja 2013 Tylko, że tu nikt nic nie mówił o uniwersalności. Nie wspominając już o tym, że na przykład nie każdy założyłby go do garnituru. W większości przypadków - jak mi się wydaje - ktoś, kto mógłby sobie pozwolić na tego SD, mógłby sobie też pozwolić na zegarek do garnituru. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10827 #785 Napisano 18 Maja 2013 Zgadza sie - jednak fenomen Rolexa polega nie tylko na tym, ze te zegarki sa swietnie wykonane czy tez swietnie trzymaja czas. Ich fenomen, to wlasnie uniwersalnosc o ktorej ludzie zapominaja, bo nie uswiadamiaja sobie tego faktu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15960 #786 Napisano 18 Maja 2013 Wydaje mi się (podkreślam - mi się tak wydaje ), że powyżej pewnej granicy cenowej, uniwersalność zdecydowanie traci na znaczeniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1243 #787 Napisano 18 Maja 2013 Cena nie ma związku z przeznaczeniem zegarka.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #788 Napisano 18 Maja 2013 (edytowane) Nie bede dyskutowac z beznadziejnymi komentarzami nt. "misiów" (podoba mi sie albo nie podoba mi sie). Odniose sie do Twojego zdania, bo jest najrozsadniejsze - masz racje - mozna za te pieniadze wybrac kilka jak nie kilkanascie zegarkow z wiecznymi kalendarzami i w bialym zlocie a do tego za mniejsze pieniadze. Tylko czy te zegarki sa tak uniwersalne jak Sky Dweller??? Sa na bransolecie, mozna je zalozyc zarowno do krotkich spodenek jak i do garnituru, sa tak uniwersalne, ze nikt nie bedzie mial problemu z identyfikacja "co to za zegarek i dlaczego tu sie znalazl" a do tego bedzie mial takie komplikacje??? Za to wzystko sie placi. Ja sam zastanawialem sie co bym kupil za takie pieniadze zamiast tego modelu. I jak pomyslalem, to to, co daje mi Sky Dweller, nie ma zastepstwa - niestety Chociażby AP RO z wiecznym kalendarzem jest alternatywą i gdybym miał wybierać zegarek w takim przedziale cenowym na 100% nie kupiłbym tego Rolexa. Edytowane 18 Maja 2013 przez Patom 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalzkrakowa 3 #789 Napisano 19 Maja 2013 jak dla mnie fajna alternatywa; i chętnie widziałbym oba te zegarki u siebie 0 Kupię Omega Geneve Automatic 166.0197 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #790 Napisano 20 Maja 2013 (edytowane) Nieraz już na forum czytałem o wielu niedoróbkach w zegarkach tak zacnej manufaktury jaką jest niewątpliwie Jaeger LeCoultre, sam niejednokrotnie widziałem Memovoxa z krzywymi indeksami, a ostatnio mierząc MC Diving Chronograph zauważyłem kolejnego bubla. Zdjęcia rzeczonego zegarka na moim nadgarstku : Ubytek napewno znajdziecie Swoją drogą zegarek ten nie przeszedł testu nadgarstkowego i odpadł jako potencjalny kandydat do zakupu. Kolor jak i waga tytanu skutecznie mnie do niego zniechęciła. Edytowane 20 Maja 2013 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #791 Napisano 20 Maja 2013 Nie ma kreski na bezelu? Dobrze widzę? 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #792 Napisano 20 Maja 2013 Bardzo dobrze 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #793 Napisano 20 Maja 2013 Ja bym czuł, że noszę zegarek uszkodzony. Tak z ciekawości, obcięli kilka procent za tą "niedoróbkę"? Jaka w ogóle jest jego cena w tym salonie? Bierz tego portugalca a nie szukasz i szukasz . 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #794 Napisano 20 Maja 2013 Kolejnym zegarkiem będzie na 90 % Panerai - albo 233, albo 270, albo 275. Czekam z niecierpliwością na recenzje Pama 270 napisaną przez Chronosa, wtedy myśle, że podejmę ostateczną decyzje który. Co do ceny za omawianego JLC, to kosztuje ponad 11 koła euro i do tego należy odjąć 10% rabatu 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #795 Napisano 20 Maja 2013 No to 9900 ojro. Ja muszę lecieć na Piłsudskiego w Wwie bo aż wstyd, że nigdy Pama nie miałem na nadgarstku . Orientujecie się może jakie modele są dosyć małe? Do 42mm? Lub żeby po prostu nie wyglądały na wyjątkowo duże? 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #796 Napisano 20 Maja 2013 (edytowane) Da się kupić tego Jaegera znacznie taniej, tylko weź tu zamawiaj zegarek w ciemno przez internet i módl się żebyś dostał zegarek w pełni sprawny bez żadnych ubytków/niedoróbek Zobacz koniecznie Pama 392 (Luminor 42mm). Edytowane 20 Maja 2013 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #797 Napisano 20 Maja 2013 Okej. W przeciągu najbliższych 2-3 tyg postaram się wskoczyć. 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #798 Napisano 20 Maja 2013 JLC jest jak ludzie z zespołem sawanta. Taki potrafi się w bardzo krótkim czasie nauczyć 5 języków, ale ma problem z wykonaniem najprostszych czynności. I tak samo JLC. Genialni w wielkich komplikacjach i jednocześnie wykładający się na prostych rzeczach typu nałożenie indeksu czy porządne wykonanie tarczy. Ech... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #799 Napisano 20 Maja 2013 Szczerze, jest to ogromny minus. Kupuję zegarek za kilkadziesiąt k pln i nie ma indeksu lub jest krzywo nałożony? No panowie... 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15960 #800 Napisano 20 Maja 2013 No to 9900 ojro. Ja muszę lecieć na Piłsudskiego w Wwie bo aż wstyd, że nigdy Pama nie miałem na nadgarstku . Orientujecie się może jakie modele są dosyć małe? Do 42mm? Lub żeby po prostu nie wyglądały na wyjątkowo duże?Oprócz wymienionych przez Michała jeszcze Radiomiry, np. 337, 512. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach