Dorian06 44531 #6976 Posted November 12, 2024 Dzięki. Do wątku Tudora obecnie nie wchodzę. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
AK&AK 55298 #6977 Posted November 12, 2024 Przymiarki z ostatniego okresu zbiorczo. Najpierw Oris. Generalnie fajne zegarki robią, ale jakoś do tej pory się nie złożyło, abyśmy jakiś kupili... Tytanowy Propilot X Calibre 400 - udany projekt, staranne wykonanie. Cena z metki dla mnie abstrakcyjna, cena za jaką mi go zaoferowano zdecydowanie realniejsza (niecałe 10 tys. zł), ale nie na tyle abym się skusił. Mierzyłem go dziś, nosząc od rana na nadgarstku tytanowego Boldra, zamieniając go na tytanowego Orisa nadal się czułem, jakbym nic na ręku nie miał. Uczucie jak najbardziej ok. Big Crown Pointer Date - brązowy na bransolecie z brązu jak i stalowy, po tytanie było czuć na ręku. Lekkie, ale wyczuwalne. Brąziak miał dla mnie za dużo "brązu w brązie", jakbym brał to na pasku. Czerwony stalowy świetny. Sixty-Five Unisex Cotton Candy - za dziurę w tarczy na datownik i za biały dysk daty projektanta powinno się... W każdym razie nie, nie i nie. I coś damskiego. Maurice Lacroix Fiaba Lady Moonphase - mierzyłam w ramach poszukiwań PrimaLuny z fazą księżyca. Przymiarka utwierdziła mnie, że Longines to dobry kierunek. Lubię masę perłową, diamenty i teoretycznie Fiaba spełniać powinna moje kryteria, ale na żywo zero pozytywnych emocji. I ikona marki Aikon Lady Date 35mm Automatic Steel Diamonds Summer Edition Ice Blue Set - mierzony trochę pod wpływem @jogi, który w odniesieniu do PRXa chwalił sposób logowania tarczy Aikona. Oglądałam z każdej strony, wykonanie jak najbardziej ok, ale wybrałabym Tissota i to abstrahując od różnicy w cenie. I jeszcze Alpina, wersja w złotym pvd nie dla mnie, ale był tylko taki wariant 40mm to z chęcią przymierzyłem. Fabryczy pasek spasowany z kopertą jeszcze lepiej niż bransolety w Seiko ;). Sam zegarek jak najbardziej ok. 12 Małżeństwo i zegarki. Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 9241 #6978 Posted November 12, 2024 Fajne przymiarki, mamy identyczne odczucia co do Propilota w tytanie i Pointer Date w brązie. 👍 2 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 16988 #6979 Posted November 12, 2024 Jak by mi ktoś z pół roku temu zaoferował tego propilota za 10k to bym szarpał jak reksio szynkę. Świetny zegar. 0 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 9241 #6980 Posted November 13, 2024 Mnie na zywo tylka nie urwal. Pointer Date duzo lepsze wrazenie zrobil - cos ma w sobie takiego swojsko fajnego. 0 Share this post Link to post Share on other sites
AK&AK 55298 #6981 Posted November 13, 2024 11 godzin temu, rafi napisał(-a): Jak by mi ktoś z pół roku temu zaoferował tego propilota za 10k to bym szarpał jak reksio szynkę. Świetny zegar. Nie zgrałeś się z promocją ;). Jak dla mnie -50% urealnia jego cenę. Pozostałe warianty kolorystyczne też są dostępne, ale ten z dyskiem daty dobranym do tarczy jak dla mnie bije je na głowę. Wiem, że doszła u Ciebie Omega i Longinesa zastąpił świetny Chronoswiss, ale jak serce mocniej bije do tego Orisa, to może warto... 2 godziny temu, cordi7 napisał(-a): (...) Pointer Date duzo lepsze wrazenie zrobil - cos ma w sobie takiego swojsko fajnego. Pointner to klasyka Orisa, bardzo udany projekt. Ponadczasowy. I obaj go do dziś nie kupiliśmy... 0 Małżeństwo i zegarki. Share this post Link to post Share on other sites
Jan 20029 #6982 Posted November 13, 2024 19 godzin temu, AK&AK napisał(-a): Tytanowy Propilot X Calibre 400 - udany projekt, staranne wykonanie. Cena z metki dla mnie abstrakcyjna miałem takie samo odczucie jak go mierzyłem kilka lat temu. Okolice 10k to już coś do rozważenia ale wciąż to nie jest coś co trzeba mieć tylko coś co trzeba chcieć 0 📸@horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
rafi 16988 #6983 Posted November 13, 2024 11 godzin temu, cordi7 napisał(-a): Mnie na zywo tylka nie urwal. Pointer Date duzo lepsze wrazenie zrobil - cos ma w sobie takiego swojsko fajnego. mnie kupił jakością wykonania, spójnością projektu i dużą wygodą na nadgarstku. Lekkość tytanu oraz manufakturowy mechanizm z solidną rezerwą chodu też na duży plus. Jedyne, o co się obawiałem, to czy ta zapinka nie będzie wadzić i się odpinać w codziennym użytkowaniu. No ale nie za 20 czy 15 koła. za 10 - owszem. 9 godzin temu, AK&AK napisał(-a): Nie zgrałeś się z promocją ;). Jak dla mnie -50% urealnia jego cenę. Pozostałe warianty kolorystyczne też są dostępne, ale ten z dyskiem daty dobranym do tarczy jak dla mnie bije je na głowę. Wiem, że doszła u Ciebie Omega i Longinesa zastąpił świetny Chronoswiss, ale jak serce mocniej bije do tego Orisa, to może warto... Pointner to klasyka Orisa, bardzo udany projekt. Ponadczasowy. I obaj go do dziś nie kupiliśmy... No nie zgrałem się. teraz nie mam kasy na zegarek, ale przede wszystkim przy obecnym stanie zbioru nie mam miejsca dla tego typu zegarka. 0 Share this post Link to post Share on other sites
beniowski 10332 #6984 Posted November 14, 2024 (edited) W dniu 11.11.2024 o 20:36, eye_lip napisał(-a): @beniowskinie pokazałeś najciekawszego, czyli pięknego mechanizmu Piaget;) @eye_lip Proszę bardzo, oto i ów mechanizm. Edited November 15, 2024 by beniowski 9 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 16988 #6985 Posted November 14, 2024 [mention=357]eye_lip[/mention] Proszę bardzo, kto i ów mechanizm. Ładny. A Ty Waldek mógłbyś reaktywować KSF i zostać jej prezesem, bo Kolega [mention]Dorian06 [/mention] już dawno zdradził jej ideały 0 Share this post Link to post Share on other sites
beniowski 10332 #6986 Posted November 15, 2024 8 godzin temu, rafi napisał(-a): Ładny. A Ty Waldek mógłbyś reaktywować KSF i zostać jej prezesem, bo Kolega [mention]Dorian06 [/mention] już dawno zdradził jej ideały Hmm, a co to KSF? Bo wg polskich internetów to: Krajowy System e-Faktur Komitet Stabilności Finansowej KSF Zielona Góra (klub piłkarski) Właśnie zawsze mnie zastanawiało co ów skrót KSF w podpisie kolegi @Dorian06 oznacza🤪. 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 16988 #6987 Posted November 15, 2024 Hmm, a co to KSF? Bo wg polskich internetów to: Krajowy System e-Faktur Komitet Stabilności Finansowej KSF Zielona Góra (klub piłkarski) Właśnie zawsze mnie zastanawiało co ów skrót KSF w podpisie kolegi [mention=33911]Dorian06[/mention] oznacza.Krako(f)ska Szkoła Fotografii Instytucja forumowa z bardzo długą brodą 2 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 80284 #6988 Posted November 15, 2024 Młody przymierzał 😁😁😁 I ja razem z nim 🤗🤗🤗 9 Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 44531 #6989 Posted November 17, 2024 W dniu 15.11.2024 o 00:41, rafi napisał(-a): A Ty Waldek mógłbyś reaktywować KSF i zostać jej prezesem, Nie dam się na taczkach wywieźć. Choć muszę przyznać, że jest moim dobrym słuchaczem. Jednym z najlepszych. W dniu 15.11.2024 o 00:41, rafi napisał(-a): bo Kolega [mention]Dorian06 [/mention] już dawno zdradził jej ideały Uwierz mi, że nie. Czasem wyjdzie jakiś błąd w sztuce i uda się jakieś lepsze zrobić. Co nie znaczy nawet średnie. W dniu 15.11.2024 o 09:04, beniowski napisał(-a): Właśnie zawsze mnie zastanawiało co ów skrót KSF w podpisie kolegi @Dorian06 oznacza🤪. Serio❓️ W dniu 15.11.2024 o 11:06, rafi napisał(-a): Krako(f)ska Szkoła Fotografii Instytucja forumowa z bardzo długą brodą I tradycjami. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
lukaszkr 184 #6990 Posted November 19, 2024 Przymierzyłem kilka zegarkow, które od dłuższego czasu mnie interesowały..Moser zawsze wydawał mi się ciekawy i potwierdziło się to na żywo..super tarcza, bardzo wygodna bransoleta, co do wskazówek to faktycznie mogłyby prezentować wyższy poziom..poźniej oglądałem Piaget i kompletny niewypał, taki klocek, niezbyt wygodny na ręce. Ale na koniec wjechał Laurent Ferrier i zaburzył moje pojecie o zegarkach..niby nic szczególnego na zdjęciach ale na ręce leży idealnie i jakość powala. do tego z tytanu wiec mega lekki i wygodny. Cos pięknego.. niestety nie wszystkie zdjęcia się wkleiły i musiałem dodać co ponownie i w złej kolejności 17 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10687 #6991 Posted November 19, 2024 Mierzenie było. Fajnie siedzą wszystkie, każdy ma coś dobrego do zaoferowania. Zaskoczyło mnie zapięcie w moonwatchu, bo na oko miało 16mm szerokości 😉 13 Share this post Link to post Share on other sites
Sisqo 7148 #6992 Posted November 20, 2024 12 hours ago, Piotr Piątkowski said: Mierzenie było. Fajnie siedzą wszystkie, każdy ma coś dobrego do zaoferowania. Zaskoczyło mnie zapięcie w moonwatchu, bo na oko miało 16mm szerokości 😉 Moon... 0 Share this post Link to post Share on other sites
ireo 5459 #6993 Posted November 20, 2024 46 minut temu, Sisqo napisał(-a): Moon... Też uważam, że Moon wygląda najlepiej, przynajmniej na ręce Piotra (mimo, że zapięty za blisko dłoni). Mocno zwężającą się bransoletę odbieram raczej na plus. Mnie się jeszcze podobają Globemastery, ale nie na bransolecie i z kalendarzem rocznym, tylko że są dość grube. 2 - ireo Share this post Link to post Share on other sites
TimeWaitsForNoOne 1596 #6994 Posted November 22, 2024 Carl F. Bucherer Manero Urban - kolory są przekłamane na zdjęciach, bo pierwszy w rzeczywistości ma tarczę czarno-szarą, drugi - niebieską, ale ogólnie bardzo przyjemny zegarek. Czy na tyle fajny, by był jedynym szwajcarskim w nowo układanym zestawie? Chyba jednak nie. 5 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10687 #6995 Posted November 22, 2024 Carl F. Bucherer Manero Urban - kolory są przekłamane na zdjęciach, bo pierwszy w rzeczywistości ma tarczę czarno-szarą, drugi - niebieską, ale ogólnie bardzo przyjemny zegarek. Czy na tyle fajny, by był jedynym szwajcarskim w nowo układanym zestawie? Chyba jednak nie. No niezłe przekłamanie się zrobiło jak z niebieskiego zrobił się fiolet 0 Share this post Link to post Share on other sites
szuwi 6612 #6996 Posted November 23, 2024 Myślałem, że będzie za duży, a jest całkiem ok... 12 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 9241 #6997 Posted November 23, 2024 To 42? Mają jeszcze 38 21 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): No niezłe przekłamanie się zrobiło jak z niebieskiego zrobił się fiolet Światło salonowe. Mnie czarno - szary UG Noramis Sport Date wychodził na zdjęciach brązowawy. 0 Share this post Link to post Share on other sites
szuwi 6612 #6998 Posted November 23, 2024 Godzinę temu, cordi7 napisał(-a): To 42? Mają jeszcze 38 Tak, 42. A 38 to podobno trochę beczułka... Jeszcze tak było: 13 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 9241 #6999 Posted November 23, 2024 JLC i JD za duże jak dla mnie. A 38 bym przymierzył, przynajmniej z czystym sumieniem odrzucisz. 0 Share this post Link to post Share on other sites
szuwi 6612 #7000 Posted November 23, 2024 42 minuty temu, cordi7 napisał(-a): JLC i JD za duże jak dla mnie. A 38 bym przymierzył, przynajmniej z czystym sumieniem odrzucisz. JD nie był za duży - foty przekłamują. Ale za duży grubasek dla mnie :-) jak gdzieś ktoś będzie miał 38, to na 100% przymierzę i sprawdzę :-) Jlc jest za duży, ale tej ref nigdy nie rozważałem dla siebie 1 Share this post Link to post Share on other sites