Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka lat temu ktoś z forum kupił kostkę Cuervo y Sobrinos, bardzo przypominające Patka Pagodę. 

Jeżeli dobrze pamiętam, były nawet dwie kostki CyS. Humidory, które dorzucają są rzeczywiście dość dobre. Też rozważałem zakup takowej kostki, jednak ostatecznie wziąłem Maurice'a. 

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zawsze odrzucało od zegarka który ma krabowe uszy.

Tarcza faktycznie ciekawa.

Liczba 154 na godz.6 oznacza nr.limitacji ?

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poszukiwaniu klasycznego garniturowca szlak zawiódł mnie do salonu Apartu .

Nie miałem śmiałości żeby wyciagnąć w salonie smartfona i robić sobie nadgarstkową fotkę ale przymierzyłem coś takiego :

DOD6K4.jpg

Edytowane przez Drake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny jest i cieniutki, też go kiedyś mierzyłem. Tylko pasek wydawał mi się kiepskiej jakości. Mechanizm 849 może piękny nie jest, ale robi wrażenie swoją grubością - niecałe 2 mm.

W ogóle mam wrażenie, że zegarki JLC są mocno niedoceniane. Nie znam żadnego posiadacza, a sporo już widziałem zegarków u znajomych :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny jest i cieniutki, też go kiedyś mierzyłem. Tylko pasek wydawał mi się kiepskiej jakości. Mechanizm 849 może piękny nie jest, ale robi wrażenie swoją grubością - niecałe 2 mm.

W ogóle mam wrażenie, że zegarki JLC są mocno

Co do paska masz rację , mnie także deployment wydał sie jakiś taki delikatny , może dlatego że przyszedłem na przymiarke w TH Carrerze a tam jest to bardziej mocarnie wykonane . Mnie spodobał sie rozmiar koperty 41 a przede wszystkim to tytułowe Ultra Thin ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zawsze odrzucało od zegarka który ma krabowe uszy.

Tarcza faktycznie ciekawa.

Liczba 154 na godz.6 oznacza nr.limitacji ?

Tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poszukiwaniu klasycznego garniturowca szlak zawiódł mnie do salonu Apartu .

Nie miałem śmiałości żeby wyciagnąć w salonie smartfona i robić sobie nadgarstkową fotkę ale przymierzyłem coś takiego :

DOD6K4.jpg

też tak mam z tą nieśmialością do robienia fotek - witaj zatem w klubie:] hm... zegarek faktycznie zacny - także mi się podoba :) będziesz go nabywał?:]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też tak mam z tą nieśmialością do robienia fotek - witaj zatem w klubie:] hm... zegarek faktycznie zacny - także mi się podoba :) będziesz go nabywał?:]

Na razie spokojnie się rozglądam ,ale fakt , wysłałem zapytanie o cenę do swojego źródła bo te 32 kpln z metki za niego lekko szalone ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny. Esencja zegarka klasycznego.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie spokojnie się rozglądam ,ale fakt , wysłałem zapytanie o cenę do swojego źródła bo te 32 kpln z metki za niego lekko szalone ;)

i co? "Twoje żródło" mowi...

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle mam wrażenie, że zegarki JLC są mocno niedoceniane. Nie znam żadnego posiadacza, a sporo już widziałem zegarków u znajomych :)

Tomek, chyba miałeś na myśli 899? 

To jest wersja Automatique, na 899. Poziom wykończenia podobny do IWC Portuguese Automatic. 

849 to ultracieńki mechanizm, z kontrolą 1000 godzin, niebieskimi śrubami i grawerowaniem(!!!) na bardzo cieńkich zębatkach, co, moim zdaniem, czyni go bardzo dopracowanym mechanizmem. Jest przede wszystkim niezawodny, wzoruje się na JLC K818 i JLC 803, które były montowane przez Vacheron Constantin(cal. 1014 i 1003 z pieczęcią genewską), Audemars Piguet(cal. 2003), IWC, Breguet(w linii Classique, w podstawowych modelach bez sekundy i z małą sekundą) oraz Blancpain.

http://www.thepurists.com/watch/features/8ohms/jlchw/

http://www.hodinkee.com/blog/thoughts-on-the-jaeger-lecoultre-master-ultra-thin-jubilee

http://ninanet.net/watches/others16/Mediums/mjlcmut.html

i moje fotki AP(sorry za jakość, cykane telefonem): 

2it2055.jpg

cal. 2003

ln64higms3pq_t.jpg

r2bkqk5jr73n_t.jpg

ti3kzx99hqsl_t.jpg

pyiyicr4j5rc_t.jpg

13nfn1i4s09h_t.jpg

Edytowane przez Jakub Mróz

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest to samo, praktycznie.

Ten 898C nie ma już odważnika z 22ct złota na krawędzi rotora, reszta bez zmian. Choć, wydaje mi się, że przy balansie są 2 większe zębatki zamiast 4 drobniejszych. 

http://jlc.watchprosite.com/show-forumpost/fi-2/pi-5155238/ti-773798/t-jlc-jlc-sihh-2012-the-new-master-control/

Edytowane przez Jakub Mróz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

przed chwila bylem sobie w Wempe i przymierzalem Lange1 w bialym zlocie... ah co to jest za zegarek  :o

jego aktualna cena w tej chwili to 29k euro... ale pan sprzedawca powiedzial, ze w polowie lutego podskoczy nawet do 31k... wszystko za sprawa kursu franka...

zdjec nie robilem... bylo by mi wstyd poporostu siedzac na pieknej kanapie na przeciwko sprzedawcy robic fotki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

niewiem pan w wempe tak powiedzilal dalej nie wnikalem bylem oszolomiony zegarkiem  ;)

mysle, ze chodzi o to, ze jesli szwajcarskiae firmy robia podwyzki to i lange robi  ;)

Edytowane przez Angelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja niedawno w Aparcie przymierzałem tego inżyniera i trochę mnie rozczarował na żywo 

98633136231846150820.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czym Cię rozczarował?

Jasna tarcza plus "złote" indeksy i wskazówki fajnie się komponują.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zdjęciach tego modelu byłem zakochany ale gdy miałem go na ręku nic nie zaiskrzyło 

na żywo wydaję się jakiś mały i blady 

może po prostu mam zły gust ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dokładnie tak samo z nowym Milgaussem tym z niebieska tarcza . Na żywo wygladal jakby wyblakl od słońca. 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zdjęciach tego modelu byłem zakochany ale gdy miałem go na ręku nic nie zaiskrzyło

na żywo wydaję się jakiś mały i blady

może po prostu mam zły gust ;)

Jeśli miałeś ze sobą PO to nie dziwię się,że IWC wydał Ci się mały ;-)

Miałem dokładnie tak samo z nowym Milgaussem tym z niebieska tarcza . Na żywo wygladal jakby wyblakl od słońca.

To prawda,ta wersja kolorystyczna jest blada i mnie również rozczarowała.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli miałeś ze sobą PO to nie dziwię się,że IWC wydał Ci się mały ;-)

tylko że PO wydaję mi się za duża i rozglądam się za alternatywą o 2mm mniejszą ale warunkiem jest bransoleta a ta w Inżynierach wydawała mi się że będzie fajna ale wypadła tak sobie niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta to oczywiście rzecz gustu,ale do rozmiaru pewnie byś się przyzwyczaił i po kilku dniach uznałbyś za idealny.

Jednak jeśli nie ma chemii to nic na to nie poradzisz.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inge 40mm to tylko rewelacyjna koperta i bransoleta. Reszta w tym zegarku jest kiepska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta to oczywiście rzecz gustu,ale do rozmiaru pewnie byś się przyzwyczaił i po kilku dniach uznałbyś za idealny.

Jednak jeśli nie ma chemii to nic na to nie poradzisz.

Inge 40mm to tylko rewelacyjna koperta i bransoleta. Reszta w tym zegarku jest kiepska.

dokładnie tak koledzy :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko że PO wydaję mi się za duża i rozglądam się za alternatywą o 2mm mniejszą ale warunkiem jest bransoleta a ta w Inżynierach wydawała mi się że będzie fajna ale wypadła tak sobie niestety

...a wydawało mi się, że i bransoleta jest mocną stroną tego zegarka?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi