beniowski 8333 #6626 Napisano 21 Maja 2024 11 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Ile teraz takie alfonsiaki kosztuja? 🤭 Tak mi sie tego typu loafersy zawsze kojarza 😅 285 euro. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 295 #6627 Napisano 21 Maja 2024 W dniu 20.05.2024 o 09:22, burt napisał(-a): Szukam dobrego obuwia bhp (adidasy bhp) do 200zl. Bardzo dużo chodzę w pracy i dźwigam. Zależy mi na wygodzie i wytrzymałości oraz amortyzacji. (chodzi mi o kolana tj stawy) Wiem że to nie to co szukasz, ale ja użytkuje takie i sobie chwale. https://www.scruffs.com/scruffs-sabatan-safety-boots.html Wygodne i wytrzymałe. Do mokrej trawy nie polecam, ale np do magazynu, przy pracach remontowych itp na pewno się sprawdzą. Na butach roboczych nie ma co oszczędzać, zwłaszcza jak są np pełne 8-9 godz na nogach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #6628 Napisano 23 Maja 2024 Mysta,löwa,löwa 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #6629 Napisano 23 Maja 2024 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 337 #6630 Napisano 25 Maja 2024 (edytowane) Może ktoś miał Meindl Safari i może wrażenia swoje napisać ? Martwi mnie głównie mała twardość podeszwy - nie ma inf. nigdzie - ale raczej A lub A/B. Kupiłem ostatnio Salewy Trainer 2 i słabe strasznie - podeszwa po dwóch wyjściach w góry ma widoczne mechaniczne uszkodzenia. Do tej pory nosiłem głównie Lowy: Tibet i pozostałe z serii wojskowej : Elite Desert, Elite Mountain oraz Mountain GTX - pancerne buty i świetnie się trzymały aż po 8-10 latach pianka PU się rozsypała. Teraz chciałbym spróbować coś delikatniejszego - ale tylko odrobinę 😁. Mam co prawda Lowa Z6s - ale w góry to za delikatne jednak. Pierwotnie wpadły mi w oko Meindl Desert Defence - tylko w moim rozmiarze na Olx i All. są kilkuletnie i na pewno pianka pu szybko poleci. A w sklepach cena jest dość wysoka. Stąd pomysł na Safari 🙂 Edytowane 25 Maja 2024 przez łowca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #6631 Napisano 25 Maja 2024 3 godziny temu, łowca napisał(-a): Może ktoś miał Meindl Safari i może wrażenia swoje napisać ? Martwi mnie głównie mała twardość podeszwy - nie ma inf. nigdzie - ale raczej A lub A/B. Kupiłem ostatnio Salewy Trainer 2 i słabe strasznie - podeszwa po dwóch wyjściach w góry ma widoczne mechaniczne uszkodzenia. Do tej pory nosiłem głównie Lowy: Tibet i pozostałe z serii wojskowej : Elite Desert, Elite Mountain oraz Mountain GTX - pancerne buty i świetnie się trzymały aż po 8-10 latach pianka PU się rozsypała. Teraz chciałbym spróbować coś delikatniejszego - ale tylko odrobinę 😁. Mam co prawda Lowa Z6s - ale w góry to za delikatne jednak. Pierwotnie wpadły mi w oko Meindl Desert Defence - tylko w moim rozmiarze na Olx i All. są kilkuletnie i na pewno pianka pu szybko poleci. A w sklepach cena jest dość wysoka. Stąd pomysł na Safari 🙂 Miałem w łapach. Wydają się solidne. A co do wymiany podeszwy gdzieś mam namiar firmę która wstawia vibrama. Mi zrobili magnumy długie. Jest ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #6632 Napisano 27 Maja 2024 Pierwsze nałożenie i testy domowe. Buty z pudełka sztywne,twarde. Podobnie było z Zefirkami- na początku drewniaki,po tygodniu pięknie się ułożyły i są bardzo wygodne. Wysoka sznurowana cholewka zapewnia bardzo dobrą stabilizację stawu skokowo -goleniowego. Podeszwa bardzo sztywna,gruba o agresywnym bieżniku. Zero poślizgu na gresie ( z Zefirkami bywa różnie). Zobaczymy jakie będą odczucia z użytkowania w terenie. No i cool factor wysoki😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkad4 57 #6633 Napisano 30 Maja 2024 W dniu 17.05.2024 o 05:36, TomcioMiki napisał(-a): Oj uwierz że te czerwone bardzo wygodne,takie lekkie przewiewne cichobiegi, a i podobają mi się 🤗🤗🤗 Ostatnio jak byłem u Adidasa to te mi się podobały, z serii Jamajka 🤗🤗 A ja takie właśnie sobie sprawiłem, a już niedługo pół wieku na karku będzie. Fajna jest ta seria 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15775 #6634 Napisano 10 Czerwca 2024 Na rower i do śmigania. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #6635 Napisano 11 Czerwca 2024 Ciepło się zrobiło więc wszystkie haixy do piwnicy.Te 2 pary na zmianę zaspakajają 100% moich miejskich letnich potrzeb obuwniczych.Ecco TerracruiseWysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość wtch.ghst #6636 Napisano 11 Czerwca 2024 Kilka zakupów z ostatniego miesiąca (ostatnie jeszcze nie dojechały) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6267 #6637 Napisano 11 Czerwca 2024 A u mnie obecnie zestaw Nike/Jordan wygląda tak 😁 Yeezy leżą w szafie przy wyjściu i powoli coraz częściej wskakują na nogi 😛 czekamy na pełnoprawne lato 😁 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62972 #6638 Napisano 11 Czerwca 2024 24 minuty temu, Ceteth napisał(-a): A u mnie obecnie zestaw Nike/Jordan wygląda tak 😁 Yeezy leżą w szafie przy wyjściu i powoli coraz częściej wskakują na nogi 😛 czekamy na pełnoprawne lato 😁 Ja jeszcze trochę w sandałki wskoczę , tak jest najwygodniej latem 🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegarkowo_rowerowo 5397 #6639 Napisano 11 Czerwca 2024 Jak szaleć, to szaleć 😉 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62972 #6640 Napisano 11 Czerwca 2024 35 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a): Jak szaleć, to szaleć 😉 Czad 🔥🔥🔥 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6267 #6641 Napisano 11 Czerwca 2024 2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Ja jeszcze trochę w sandałki wskoczę , tak jest najwygodniej latem 🤗🤗 Ja od dzieciaka mam awersję do jakiegokolwiek „otwartego” obuwia do noszenia na zewnątrz 😛 czasem w domu wciągnę klapki 😛 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62972 #6642 Napisano 11 Czerwca 2024 44 minuty temu, Ceteth napisał(-a): Ja od dzieciaka mam awersję do jakiegokolwiek „otwartego” obuwia do noszenia na zewnątrz 😛 czasem w domu wciągnę klapki 😛 A ja jak bym mógł to cały rok bym łaził, stopy odpoczywają 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #6643 Napisano 14 Czerwca 2024 (edytowane) Takie tam do truchtania Edytowane 14 Czerwca 2024 przez Łukasz_M 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefanekmac 42 #6644 Napisano 14 Czerwca 2024 Mnie się podobają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość wtch.ghst #6645 Napisano 21 Czerwca 2024 Dojechały WTCH.GHST 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 16786 #6646 Napisano 22 Czerwca 2024 (edytowane) Takie GYW wpadły Edytowane 22 Czerwca 2024 przez Jan 8 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #6647 Napisano 22 Czerwca 2024 Ciekawy nowy Meindl pustynny. Poprzedni mega panzer. Ten lżejszy. Ładniejszy. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84560 #6648 Napisano 23 Czerwca 2024 22 godziny temu, Jan napisał(-a): Takie GYW wpadły Bardzo fajne gratuluję. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 16786 #6649 Napisano 23 Czerwca 2024 @kornel91 dziękuję,.to już moje 2 podejście do tej marki. Loafersami byłem (i jestem) zachwycony. Zobaczymy jak bedzie z tymi 1 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4335 #6650 Napisano 24 Czerwca 2024 Nowe taktyczne kondony miejskie barefood 💪😉 BOHEMPIA model Kolda 2.0 czyli but od czeskich sąsiadów Firma jest znana z produkcji barefoodowych nawiązań do butów typu Vans czy ogólnie klimatu skate Posiadają oczywiście klasyczne cechy obuwia barefood: - płaska podeszwa - szeroka przestrzeń na palce - brak ucisku na stopę z którejkolwiek stony…jednym słowem komfort Ciekawe jest to, że można kupić but w „normalnej” szerokości oraz wersje W czyli wide, która jest jeszcze szersza (dla osób ze stopami +9,5-10cm szerokich) Pierwszy raz mam do czynienia z butem z konopii i jestem pozytywnie zaskoczony. W upały czuć zdecydowaną poprawę komfortu termicznego w podrównaniu do innych znanych mi materiałów. Nie sądziłem, że różnica będzie tak bardzo odczuwalna! Szkoda, że tak mało firm używa tego materiału Pierwszy raz testuję też model wide o powiększonej szerokośći. Dwa lata z tego typu obuwiem za mną i jest to okrycie, które zrobiło mi rewolucję. Dopiero teraz po dwóch latach zobaczyłem jak wygodny może być but a już noszę barefoot. To tylko dowodzi jak to trudna rzecz aby dobrze dobrać obuwie i jak bardzo nie ma świadomości tego tematu Jak co to zainteresowanym chętnie odpowiem na pytania, gdyby takie powstały 🤝 Miłego dnia 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach