USERNAME 0 #126 Napisano 22 Lipca 2013 nie kupiłbym za tyle ekspresu.. praktycznie w kazdym jest to samo.. róznią sie minimalnie kiedy cena jest nie adekwatna do tego co sie dostaje.. ale coz sie dziwic, kawa to dobro luksusowe to i za ekspres trzeba skasowac odpowiednio 0 Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #127 Napisano 22 Lipca 2013 Tak jak pisałem mogę rozszerzyc budzet np do 2k ... ważne żeby był mały i bezawaryjny. Mysle ze minęły już czasy kiedy kawa była dobrem luksusowym.... 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #128 Napisano 22 Lipca 2013 caffe prego to forum maniaków kawowych:-)Tam znajdziesz sporo wiadomości.Jestem też tam zarejestrowany. dzieki - poszukam tam 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemax 188 #129 Napisano 22 Lipca 2013 Od pół roku używam Siemens TE506209RW - jestem baaardzo zadowolony - jest w miarę mały, ustawny, pracuje bez zarzutu. Pojemnik na wodę 2.1 litra starcza na 4 maks. 5 kaw (sporo wody idzie na proces płukania po każdej kawie - taki pomysł Siemensa żeby zawsze było czysto i świeży napar). Młynek ceramiczny, przyzwoicie mieli (ustawiana grubość mielenia). Mogę polecić z czystym sumieniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7127 #130 Napisano 22 Lipca 2013 Ja też prawie od dwóch lat użytkuję Siemensa EQ5 Macchiato Plus i złego słowa nie powiem. Szwagier ma De'longhi z podobnej półki Siemens go bije. W miarę cichy robi super Macchiato pełny automat dla leniwych. Minusy tacka się szybko rysuje, ale to chyba we wszystkich i czarny piano trzeba delikatnie myć. 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #131 Napisano 4 Sierpnia 2013 I już jest - wybór padł na DeLongi Teraz zaczęła sie zabawa z ustawieniem mielenia młyna i ilości kawy Caffe prego - bardzo pomocne forum w tym temacie 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Centurio 3 #132 Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) Nigdy z automatu nie zrobisz takiej kawy jak z prawdziwego ekspresu np. Da się pod warunkiem że wyposażysz się w expres do kawy a nie zabawkę. https://pl.jura.com/pl/produkty-do-zastosowan-domowych/ekspresy-do-kawy Dystrybucja http://www.jura-ekspresy.pl/?gclid=CNKXotjB47gCFQJd3godmhUAgw Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez Centurio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USERNAME 0 #133 Napisano 4 Sierpnia 2013 Centurio przecie to to samo co u innych, grzałka, pompka, młynek i procek.. Na elektrodzie chłopaki za 300zł robią lepsze maszyny niż to co tu pokazujesz. 0 Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 698 #134 Napisano 4 Sierpnia 2013 Centurio przecie to to samo co u innych, grzałka, pompka, młynek i procek.. Na elektrodzie chłopaki za 300zł robią lepsze maszyny niż to co tu pokazujesz. Kolego, tak czytam sobie forum i widzę, ze w prawie kazdym temacie masz wiele ciekawego do napisania. Jak na zlosc wlasciwie zawsze masz inne zdanie niz inni to fajnie, ze masz swoja opinie, ale cos mi zaczynasz pachniec trollem :/ 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #135 Napisano 4 Sierpnia 2013 USERNAME,Centurio ,moja propozycja,napijcie się razem wódki i zdajcie relacje z "pogadanki" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #136 Napisano 4 Sierpnia 2013 Da się pod warunkiem że wyposażysz się w expres do kawy a nie zabawkę. https://pl.jura.com/pl/produkty-do-zastosowan-domowych/ekspresy-do-kawy Dystrybucja http://www.jura-ekspresy.pl/?gclid=CNKXotjB47gCFQJd3godmhUAgwNie wiem, ale watpie. Ja od kilku lat mam w domu Siemensa EQ 7PLUS i jest bezawaryjny, ale to jest wlasnie zabawka do robienia napojow mlecznych. Espresso mnie nie satysfakcjonuje wiec pije na miescie z prawdziwego ekspresu kolbowego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Centurio 3 #137 Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) Espresso mnie nie satysfakcjonuje wiec pije na miescie z prawdziwego ekspresu kolbowego.Jakoś nie jestem przekonany że siemens produkuje ekspresy do kawy, stawiam że zlecają produkcję z nalepką Siemens.Przerobiłem już parę ekspresów i większości to takie zlecane produkcje bez realnej możliwości zrobienia kawy. Odkąd kupiłem Jurę wiem że piję espresso :-) Konkretnie wybrałem ten model http://www.jura-ekspresy.pl/jura_ena9_one_touch.php Kawałek historii ze strony JuryJura Od 1931 roku szwajcarska firma JURA Elektroapparate AG rozwijała innowacyjne i ekskluzywne urządzenia do użytku domowego.Jako pionier w branży automatycznych ekspresów do kawy JURA od połowy lat 80-tych jest głównym graczem w sektorze urządzeń AGD. Aktualnie firma wykorzystuje swoje doświadczenie i know-how, rozwijając półprofesjonalne urządzenia dla biur i sektora gastronomicznego.Tradycyjna szwajcarska marka osiągnęła globalny zasięg. Siedziba firmy znajduje się w Niederbuchsiten, w Szwajcarii. Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez Centurio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #138 Napisano 4 Sierpnia 2013 Centurio nie wiem jaki masz interes ,że tak reklamujesz te Jure /nie ujmując firmie/ mam lepszy expres niż ten co pokazałeśi mam i dobrą kolbę i choć byś nie wiem co tu wypisywałto nigdy nie zrobisz z automatu takiej kawy jak z dobrej kolby 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Centurio 3 #139 Napisano 4 Sierpnia 2013 to nigdy nie zrobisz z automatu takiej kawy jak z dobrej kolbyZapraszam do mnie na kawkę :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USERNAME 0 #140 Napisano 4 Sierpnia 2013 Centurio daj fotkę jak ekspres taki wygląda od środka, jakie podzespoły są tam użyte. 0 Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #141 Napisano 5 Sierpnia 2013 testuję obecnie La Brasiliana Marfisa Arabica i chyba wciąż się jej uczę przy ustawieniu młynka na dość drobne mielenie (krążki ładne wypadają ) kawa ma bardzo fajny mocniejszy migdałowy posmak, ale w sumie szału nie ma...wczesniej używałem kolby i automat to inna bajka następna w kolejce już czeka Mokito Bianco 100% Arabica Panowie a co Wy pijacie? (o kawie oczywiście myślę ) 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 698 #142 Napisano 5 Sierpnia 2013 Oprocz tego co pijecie, napiszcie gdzie to zamawiacie 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Centurio 3 #143 Napisano 5 Sierpnia 2013 Różne marki, byle 100% arabica 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 31795 #144 Napisano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja popijam znaną wszystkim Lavazzę (złotą, czerwoną), a zaopatruję się na Allegro, jest sporo taniej niż w tradycyjnych sklepach. Nie za bardzo lubię eksperymentować z różnymi kawami, Lavazza jak na razie nie nudzi mi się, ale jeśli ktoś poleci jego zdaniem lepszą kawę (w podobnej lub niższej cenie), to może się skuszę Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 698 #145 Napisano 5 Sierpnia 2013 Ja popijam znaną wszystkim Lavazzę (złotą, czerwoną), a zaopatruję się na Allegro, jest sporo taniej niż w tradycyjnych sklepach. Nie za bardzo lubię eksperymentować z różnymi kawami, Lavazza jak na razie nie nudzi mi się, ale jeśli ktoś poleci jego zdaniem lepszą kawę (w podobnej lub niższej cenie), to może się skuszę To ze mną jest podobnie i również kupuję ją na allegro. Chętnie bym spróbował czegoś nowego 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #146 Napisano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) sklepy:http://caffeprego.pl/phpBB3/viewforum.php?f=37&sid=69faa0d82fdf8fbe2934dadff31ae5b9 opinie:http://caffeprego.pl/phpBB3/viewforum.php?f=10 Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k601 0 #147 Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam.Aktualnie R-ESPRESSO z Gwatemali.Ale tylko z kolby bo do automatu to jej szkoda.Sneer regulacja młynka w tańszych automatach to fikcja.Tak samo one nie nadają się do dobrego espresso niestety. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #148 Napisano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) automat to inna bajka niestety... ..i jak mi się baaaardzo chce...w weekend...to wyciągam kolbe z szafy i zaczyna się zabawa.. Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wristwatch 2 #149 Napisano 5 Sierpnia 2013 Ja pijam czerwoną lavazzę mieloną w moim młynku.Czy ktoś z was kiedykolwiek testował dripa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #150 Napisano 5 Sierpnia 2013 Kopi luwak – Wikipedia, wolna encyklopediaW Polsce też już dostępna-filiżanka około 100złoty..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach