Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Tak tak wiem :ph34r:  

Roman pozdrawiamy bardzo serdecznie, Twoje zdrowie  :D

Tak czy siak szkoda, bo kupiłem dwa mechanizmy poljota automat 23 i 30 kamieni, oba na chodzie, z tarczami tylko tej tulei brakuje.

Musze podkupić.

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tak wiem :ph34r:  

Roman pozdrawiamy bardzo serdecznie, Twoje zdrowie  :D

Tak czy siak szkoda, bo kupiłem dwa mechanizmy poljota automat 23 i 30 kamieni, oba na chodzie, z tarczami tylko tej tulei brakuje.

Musze podkupić.

też choruje na bociana 30 k :) ale wszystko w swoim czasie. Powodzenia w szukaniu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jarozlaw

Marek ma talent i środki, znajdzie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do Panów specjalistów . byłem przekonany ,że nr. mechanizmu coś znaczy , może być w różnych markach ale to ten sam mechanizm , a tu niespodzianka ? 2209 - 18 kamieni i 2209 - 23 kamieni

post-93905-0-11994600-1485360703_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie 2209 23k zeby porównać

System odrzuca bo za duży rozmiar zdjęcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Możecie doradzić gdzie wysłać do chromowania kopertę ze zwiezdy?

Ja bym polecił tylko Annpol, ale najpierw zadzwoń lub napisz i uzgodnij szczegóły.

http://www.annpol.eu/O-nas.php

EDIT:

Jednak tak sobie myślę, że może być problem, bo kopertę trzeba dostarczyć bez szkła.

Edytowane przez Yakovlev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Poprosze o pomoc w okresleniu kalibru (rodzaju)mechanizmu komandira,chcialbym tez wymienic  tarcze ta jest zniszczona przez slonce ale niewiem jak sa rozmieszczone nozki tarczy a ten mechanizm jest troche inny,koronka na 2h.Posiadam fajna tarcze ale nie jestem pewny czy bedzie pasowala.poprosze o podpowiedz .Pzdr.e

post-91482-0-80549100-1485439944.jpg

post-91482-0-09042000-1485440028.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super.dzieki za odp. jeszcze dla pewnosci zobacze pod jaki werk jest ta moja tarcza ebayoska.

co do chromowania kopert a temat lodzki to slyszalem dobre opinie o Chronostar  adres w necie, jest jeszcze ktos na ul.gdanskiej pod 4 lub 6 .ale nie znam dobrze tematu jeszcze tam nie dotarlem.Annpol sa drodzy a pozatym jak kontaktowalem sie z nimi to bardzo cwaniakowali itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Koledzy mam techniczne pytanie które mnie od dziś nurtuje. Sam nie wiem czemu nie wpadłem na to wcześniej , może dlatego że nie było mi to potrzebne. Zegarek slava na mechanizmie 2428 posiada 21 kamieni a na tarczy wielu modeli z tym mechanizmem stoi jak wół 26 kamieni. O co chodzi? W załączniku taki o to model. Nawiasem pisząc to potzrebowalbym do niej tarczy w bardzo dobrym stanie, przycisku zmiany daty i wskazówek ale do wersji z białą tarczą. Jak ktoś ma to odkupię lub zamienię za inne części. Dzięki.

post-41580-0-36866300-1485461325_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Koledzy mam techniczne pytanie które mnie od dziś nurtuje. Sam nie wiem czemu nie wpadłem na to wcześniej , może dlatego że nie było mi to potrzebne. Zegarek slava na mechanizmie 2428 posiada 21 kamieni a na tarczy wielu modeli z tym mechanizmem stoi jak wół 26 kamieni. O co chodzi? W załączniku taki o to model. Nawiasem pisząc to potzrebowalbym do niej tarczy w bardzo dobrym stanie, przycisku zmiany daty i wskazówek ale do wersji z białą tarczą. Jak ktoś ma to odkupię lub zamienię za inne części. Dzięki.

Ilość kamieni w Slavie to zagadka nawet dla ludzi ze Slavy... :D Pisali co chcieli..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Krótko i rzeczowo. Czyli wiadomo że nic nie wiadomo. Tak czy inaczej części aktualne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amfibie niby podobne a jednak. Pomijam kwestie bezela ale skupiam się na tarczy-na jednej czcionka pogrubiona i dwie kropki lumy na 12 zamiast jednej. Czy to kwestia daty produkcji czy czegoś jeszcze? Czarny bezel jest oryginalny? Rozumię, że czerwona farba z sekundnika odpadla z racji wieku?

post-66877-0-57369800-1485814959_thumb.jpg

Cyk...cyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, małe pytanie techniczne. Czy w Mołni pasówce (z mechanizmem niskim, wczesnym, z pasami, wałek na śrubkę) wałek potrzebuje przedłużki? Bo sobie ukręciłem i nie wiem, jak się zabrać do naprawy.

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były kiedyś Ruhle z kotkiem dla dzieci. Czy to są jednorazówki? Czy można je serwisować czy jak stanie, to do kosza? Mam taki z dzieciństwa, który jeszcze cyka i zastanawiam się czy nie dać córce.

(zdjęcie z netu)

post-82877-0-61446900-1485853551.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jarozlaw

Ta Ruhla to buksiak jest, możesz do serwisu oddać, ale cudu nie oczekuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym polecił tylko Annpol, ale najpierw zadzwoń lub napisz i uzgodnij szczegóły.

http://www.annpol.eu/O-nas.php

EDIT:

Jednak tak sobie myślę, że może być problem, bo kopertę trzeba dostarczyć bez szkła.

Więc dalej w miejscu stoję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, małe pytanie techniczne. Czy w Mołni pasówce (z mechanizmem niskim, wczesnym, z pasami, wałek na śrubkę) wałek potrzebuje przedłużki? Bo sobie ukręciłem i nie wiem, jak się zabrać do naprawy.

Wszystko zależy od długości wałka (może być różnie) i wielkości koperty. Zdarza się że wałek trzeba skrócić, ale gdy jest krótki to przedłużenie jest właściwym rozwiązaniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli muszę odkręcać i sam rozebrać :) Dzięki :) Na oko wygląda, że nie ma tam przedłużki, ale tak się francowato ukręcił, że nic nie widzę ;)

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi