Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303” cz. 2

Wybieramy tarczę i wielkość koperty  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Czytać całość tematów. Inspirujemy się zegarkiem którym piloci RAFu nosili na co dzień. Nazwa pilot kojarzy się jednoznacznie z zegarkami wzoru niemieckiego, my inspirujemy się Brytyjczykami.

http://militarywatchbuyer.com/raf-watches-ww2/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jestem za 42, ale uważam, że to akurat dla przeznaczenia zegarka nie ma znaczenia. Ile ma np.: IWC Mark XVI? Wymiar nie czyni zegarka bardziej lotniczym pilotem moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytać całość tematów. Inspirujemy się zegarkiem którym piloci RAFu nosili na co dzień. Nazwa pilot kojarzy się jednoznacznie z zegarkami wzoru niemieckiego, my inspirujemy się Brytyjczykami.

http://militarywatchbuyer.com/raf-watches-ww2/

Solidny argument,przyznaję.Biala patelnia jednak nie moja bajka.Bede czekal na kolejny projekt innym razem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Dywizjon to militarny styl a więc czarna tarcza, a żeby był osadzony w teraźniejszości to współczesny rozmiar czyli 42/43.

Kraj w formie naszywki to bardzo dobry oryginalny pomysł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyny słuszny rozmiar to 42mm koperta

i 22 w uszach

a gdyby tak zielona tarcza ?!?!?!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko smc mam nadzieje że jednak nie będzie to patelnia, a ładny zegarek w starym ponadczasowym stylu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko smc mam nadzieje że jednak nie będzie to patelnia, a ładny zegarek w starym ponadczasowym stylu :)

Dla mnie stary to po prostu stary, nie wszystko co wiekowe staje się od razu mega klasyczne i ponadczasowe. Jeśli zegarek ma być stricte garniturowy - na co wskazuje rozmiar i jasna tarcza (40mm zegarek w militarnym stylu, z czarną lub ciemną można by wrzucić na bund strapa - wtedy zyskałby optycznie na wielkości, ale do białej tarczy z niebieskimi wskazówkami - bund odpada) to imo nie będą zbytnio pasować jakiekolwiek napisy na tarczy poza logiem producenta i ewentualnie małym '303' nad godziną 6.

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to i ja zagłosowałem: jasna tarcza, 40mm, MiP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO 40mm może być tak samo czytelny jak 42.

Do tego projektu, wydje mi się, że idealny wręcz będzie 40mm, ewentualnie można wydłużyc uszy, wtedy sama tarcza optycznie się powiększy, jednak samej tarczy nie powiększałbym ;)

40 jest bardziej praktyczny, owszem teraz panuje moda na duże zegarki, jednak podążanie za modą to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO 40mm może być tak samo czytelny jak 42.

Do tego projektu, wydje mi się, że idealny wręcz będzie 40mm, można wydłużyc uszy optycznie zwiększy się, jednak samej tarczy nie powiększałbym ;)

40 jest bardziej praktyczny, owszem teraz panuje moda na duże zegarki, jednak podążanie za modą to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie. :)

42 mm nie jest dużym zegarkiem! jeśli mielibyśmy podążać za modą to robilibyśmy 46mm patelnię z paskiem 24mm.

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest dużym, zgadzam się ale mówimy o tym, konkretym projekcie, w któym wspomniany rozmiar może wydawać się nieco duży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też takie nasze gdybanie jak nie mamy ni cholery pojęcia jaki w ogóle kształt i rozmiary/wymiary będzie miała koperta ?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie można zaprojektować dowolną która da się wyprodukować i będzie pasować do tarczy :)

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn dobrze prawi, nawiązujemy do zegarków RAF które nie były stricte wielkimi 'pilotami' jak w Luftwaffe.

Wiec nie róbmy niemieckich "fligerów"

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nimieckie B-uhry miały 55mm, więc jeszcze daleko nam do nich :)

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdyby tak zielona tarcza ?!?!?!?

A może żółta?

Albo pomarańczowa w różowe ciapki?

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Santino, mnie się podoba. Wizualizacja pomarańczki w ciapki i robimy, bo większość będzie chciała pomarańczowego, tak samo jak i zielonego... :)

A biały odrzućmy, już po jak spadnie na śnieg, to nie znajdziemy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Santino, mnie się podoba. Wizualizacja pomarańczki w ciapki i robimy, bo większość będzie chciała pomarańczowego, tak samo jak i zielonego... :)

A biały odrzućmy, już po jak spadnie na śnieg, to nie znajdziemy ;)

A do tego zróbmy ankietę, w której będą takie wersje:

1. Pomarańczki w ciapki + made in poland+303 Dywizjon Myśliwski

2. Pomarańczki w ciapki + made in poland+303 Polish Fighter Squadron

3. Pomarańczki w ciapki + POLAND +303 Dywizjon Myśliwski

4. Pomarańczki w ciapki + POLAND +303 Polish Fighter Squadron

5. Ciapki w pomarańczki + made in poland+303 Dywizjon Myśliwski

6. Ciapki w pomarańczki + made in poland+303 Polish Fighter Squadron

7. Ciapki w pomarańczki + POLAND +303 Dywizjon Myśliwski

8. Ciapki w pomarańczki + POLAND +303 Polish Fighter Squadron

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to to.

A na serio.

Burns, przecież, w poprzednim temacie pozostawiliśmy tylko opcję czarna i biała, a reszta odpadła, więc po co wracać do tego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za pomarańczowa w ciapki i wiadomo - wersje z polskimi napisami ;):)

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znacie się, imo powinno to być coś w tym stylu

RSW-Diving-tool-camo.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<przerażony skacze przez okno krzycząc>

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha podoba mi się że ton dyskusji trochę zelżał bo parę dni temu było już nerwowo (może to przez poniedziałkowy dół w pracy) hihih

jeśli chodzi o konkrety z naszym zegarkiem pilotem tribiutem - wygląda na to że pozostaje nam czekać na kolejne działania naszych organizatorów (jak rozumiem maile rozesłane do kilku manufaktur czy tylko Gerlach?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też takie nasze gdybanie jak nie mamy ni cholery pojęcia jaki w ogóle kształt i rozmiary/wymiary będzie miała koperta ?!

Trudno się nie zgodzić z takim twierdzeńiem. Bo 42 + długie uszy może spowodować wrażenie patelni ;)

Może w kolejnej ankiecie zostawić wybór pomiędzy 40, a 42mm. Ale wtedy konieczny jest projekt koperty do wyboru

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.