Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303” cz. 3

Dywizjon 303  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

DMN.jpg

na koniec mój projekt, jak widać bez koronki :) ta przyczłapie się później :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO ----wow wow najfajniejszy projekt jaki tu nam przedstawiono--- powoli znowu zaczyna mnie przekonywać --- prosta fajna forma – tylko zeby koronka nie zepsuła efektu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DMN.jpg

na koniec mój projekt, jak widać bez koronki :) ta przyczłapie się później :(

teraz pochwalę - naprawdę bliżej domu

jeszcze podkręcone uszy, koronka w formie zdeptanego diamentu z Omega ... i wyjdziemy na prostą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz pochwalę - naprawdę bliżej domu

jeszcze podkręcone uszy, koronka w formie zdeptanego diamentu z Omega ... i wyjdziemy na prostą

dokładnie- ja bym jeszcze tylko lunetę wygiął- w jedną lub drugą stronę(taki prosty ścięty profil średnio mi tu pasuje) i byłoby lepiej niż gorzej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest na prosto, luneta ma szerokość 1,5mmm, wielkich wyobleń nie oczekuj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DMN.jpg

na koniec mój projekt, jak widać bez koronki :) ta przyczłapie się później ;)

Mam wrazenie ze uszy sa nieco za bardzo "diverowate" i preforowalbym szczotkowana lunete ale tak po za tym wydaje mi sie, ze ta ostatnia koperta z waska luneta to krok do przodu. :blink:

Czy wskazowki sa juz do konca dopracowane? Caly czas kojarza mi sie z zegarkiem kolejarskim. Nie maja "tego czegos" ("drapierznosci"/"pazura") co mi sie podoba w Omedze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diverowe uszy.. niee, są piękne w swojej prostocie, osobiście jestem wielkim fanem Smitha, Danielsa, Rotha, u nich można zauważyć tego typu proste sześcienne uszy :)

Wskazówki są projektu MacArona, mogę spróbować dorzucić swoje, ale uprzedzam, będzie oryginalnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

final-2.jpg

Sorry, że się wtrącam, nie śledzę tego tematu od początku, ale widzę tu wyraźną inspirację:

Marine%20Automatik%20mit%20Datum%20A10-3-thumb-450x536-7418.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tworzymy projekt wzorując się Brytyjskim zegarkiem stworzonym dla RAFu według wzoru 6B/159, który nosili min. piloci Dywizjonu 303.

6B159Group-101-208_2012-13.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tworzymy projekt wzorując się Brytyjskim zegarkiem stworzonym dla RAFu według wzoru 6B/159, który nosili min. piloci Dywizjonu 303.

Rozumiem. Sam zegarek bardzo ładny, robi wrażenie :)

P.s.

Wątek "Dywizjon 303" liczy 3 części i dużo stron. Może dla leniwych jest gdzieś w jednym miejscu jakiś opis parametrów technicznych Waszego zegareczka? ;) Mechanizm, limitacja, wodoszczelność, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnia propozycja Damiana bardzo fajna. Proszę jeszcze o zrobienie 3D tego:

picture32i.png

PS. To jest najbardziej oryginalny pomysł MacArona i może okazać się strzałem w dziesiątkę :)

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie czas to zrobię, na tę chwilę chce zaproponować swoją koronkę i wskazówki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o koronkę to ja bym już nie eksperymentował. Do tego zegarka najlepiej będzie pasowała klasyka, o coś w ten deseń:

imgp1399resize.jpg

Tylko musi być duża, wtedy będzie dobrze wyglądała.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzisz, coś podobnego się renderuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6B159Group-101-208_2012-13.jpg

Jak widać na zdjęciach, wszystkie miały zgrabne płaskie koronki. Duże walce i diamenty z ostro zakończonymi rantami potrafią skutecznie kaleczyć rękę. Mam prosty przykład gdy zakładam do garnituru Atlantica Art Deco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szacun dla ostatniej propozycji ;) Bezel szczotkowany lepiej przyjmował będzie "razy". Polerka boków koperty i uszu dobrze się prezentuje. Co do wskazówek godzinowa i minutowa powinny być podobnego wzoru ( gdyby bliższą część uwypuklenia godzinowej trochę pociągnąć do środka - byłyby z "tej samej parafii" :) No ale czekamy na propozycję Damiana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te wskazówki --- są ------- niesamowite – w coraz ciekawsze regionywkrada się te projektrolleyes.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatni projekt jest genialny - coś na co czekałem od początku ;) Lubię To ! :)

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym ostatnim projekcie to takie uszy byłyby idealne

imgp1399resize.jpg

ale fakt, coraz ciekawiej to wygląda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow:) piękne i oryginalne wskazówki:) można by tylko delikatnie powiększyć koronkę i jest bomba:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatni projekt jest genialny - coś na co czekałem od początku :blink: Lubię To ! ;)

Hmm. jest bardzo fajny tak w ogóle, ale w kontekście Dywizjonu 303, biorąc pod uwagę zalożenia, to wg mnie mocno obok...

Chyba strzelę focha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...można by tylko delikatnie powiększyć koronkę i jest bomba:)

faktycznie, będzie jeszcze fajniej z nieco większą :)

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.