Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

OSTATECZNA ANKIETA ! - Zegarek Klubowy 2012

Ostatnie starcie 3 wersji kolorystycznych  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Przepraszam, jeśli to powinno być jasne, ale nie śledzilem całego wątku. Czy wygląd dekielka, tj. napisy i grafika są już zadecydowane? Przyznam się, mam nadzieję nikogo nie urażając, że to które jest zamieszczone jako prawdopodobne bardzo mi się nie podoba. Ta torpeda jest niezbyt ładna. Jest słaba graficznie. Zawiera też bład perspektywy --- napis "2012" nie jest zrzutowany na powierzchnię cylindra i naiwnie odstaje od tej powierzchni, będąc rzutem na płaszczyznę. Ktoś może powiedzieć, że się czepiam. Ale przecież zegarek powinien kojarzyć się z precyzją, z dbałością o detal. Mam też wątpliwości czy adres strony www na dekielku, to dobry pomysł. Adres www ciągle jest czyms tymczasowym, może zostać zmieniony, może przstać działać po latach. Zupełnie nie pasuje do skali czasowej istnienia zegarka. Poza tym, jest formą informacji reklamowo-użytkowej. Nie chcę mieć czegoś takiego na zegarku. Czy nie moglibyśmy rozważać grafiki logo Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków na dekielku? Jest naprawdę ładne i nie wzbudzałoby kontrowersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Przepraszam, jeśli to powinno być jasne, ale nie śledzilem całego wątku. Czy wygląd dekielka, tj. napisy i grafika są już zadecydowane? Przyznam się, mam nadzieję nikogo nie urażając, że to które jest zamieszczone jako prawdopodobne bardzo mi się nie podoba. Ta torpeda jest niezbyt ładna. Jest słaba graficznie. Zawiera też bład perspektywy --- napis "2012" nie jest zrzutowany na powierzchnię cylindra i naiwnie odstaje od tej powierzchni, będąc rzutem na płaszczyznę. Ktoś może powiedzieć, że się czepiam. Ale przecież zegarek powinien kojarzyć się z precyzją, z dbałością o detal. Mam też wątpliwości czy adres strony www na dekielku, to dobry pomysł. Adres www ciągle jest czyms tymczasowym, może zostać zmieniony, może przstać działać po latach. Zupełnie nie pasuje do skali czasowej istnienia zegarka. Poza tym, jest formą informacji reklamowo-użytkowej. Nie chcę mieć czegoś takiego na zegarku. Czy nie moglibyśmy rozważać grafiki logo Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków na dekielku? Jest naprawdę ładne i nie wzbudzałoby kontrowersji.

Bardzo słuszna uwaga. Też mnie zabolały oczy jak zobaczyłem adres strony internetowej na dekielku - WTF?

Nie róbmy zegarka na siłę tylko z pomysłem bo inaczej wyjdzie coś nudnego jak ta Glycine z 2011, której nawet nie idzie sprzedać na bazarku.

Mimo, że najbliżej mi do projektu 2 to aż się prosi by coś w nim delikatnie zmienić - choćby głupia wskazówka minutowa w innym kolorze. Bo w tej postaci co jest to wieje nudą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z tymi uwagami, natomiast należy zauważyć, że to nie projekt, tylko wstępne koncepcje, takie wariacje na temat...

Kolego Witku, zapraszam do stworzenia precyzyjnego, czystego i poprawnego graficznie projektu dekla, bo jak na razie tylko jedna osoba produkuje się w tym kierunku. Piszę to bez złośliwości.

Osobiście widziałbym tą motorówkę o której była mowa, albo łeb rekina połączone z logo KiziMizi. Dla mnie na tym może się zakończyć grawerowanie. Wszystkie dodatkowe napisy, informacje techniczne, nazwiska uczestników projektu, podziękowania i życzenia świąteczne ograniczyłbym do minimum.

Mimo, że najbliżej mi do projektu 2 to aż się prosi by coś w nim delikatnie zmienić - choćby głupia wskazówka minutowa w innym kolorze. Bo w tej postaci co jest to wieje nudą.

Z tego co zrozumiałem, to po wybraniu JEDNEJ wersji kolorystycznej (tarcz + bezel), będziemy dopiero dopracowywać szczegóły, jak dokładny kolor, jak wskazówka, jak dekiel, jak napisy na tarczy itd. Nad tym mamy pracować po wycenie i zebraniu chętnych (chyba).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w/g mnie jest już za późno na 2012

powinna być 2013 bo wyjdzie jak za Aquariusem

jeszcze raczkujemy, a gdzie tu do finału

nie piszcie tylko proszę, że liczy się data powstania pomysłu

a co do projektu - nie przekombinujcie, bo nikt powyżej 18roku życia nie będzie chciał tego nosić tongue.gifsmile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja również jak kolega Jaro_swatH zrozumiałem proces "dopieszczania"- i to jest najlepsze rozwiązanie.

Jeżeli chodzi o dekiel- również adres www nie jest niezbędnym ; może zamiast adresu numer limitacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt dekielka to tylko propozycja :)...Adres www nie byl moim pomysłem :) ...Ale należy docenić to co zrobił kolega Lume.

Jak ktoś ma inne propozycje i umiejętności graficzne to proszę się zgłosić do mnie na PW :) ...pewne napisy na deklu jednak powinny sie znalezc takie jak ( sapphire crystal, swiss made, automatic...) bo nie ma ich na tarczy a z punktu widzenia informacyjno/technicznego są istotne.

Co chcecie w tym zegarku dopracowywać ? To co można jeszcze zmienić to napisy na tarczy, deklu, wskazówki i kolorystykę. Reszta jest już nietykalna...

nazwa zegarka musi korelować z deklem....wybierzemy nazwę/ napis na tarczy w zależności od tego jaki projekt dekla wygra...na razie tylko ''Dmn'' zrobił projekt i ''Lume''....i należy docenić ich pracę.

Burns - spokojna Twoja.... :)

Co do doboru...indywidualnie wskazówek czy bezela...no nie bardzo ja to widzę...nie robimy limitki po to aby każdy zegarek byl inny :) ma byc 30 takich samych zegarkow :) ...sprawa wskazówek nie jest przesądzona...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...( sapphire crystal, swiss made, automatic...) bo nie ma ich na tarczy a z punktu widzenia informacyjno/technicznego są istotne...

Co jak co, ale "swiss made" na tarczy powinien się znaleźć. Nutka "snobizmu" musi być!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie mi chodzi o te rzeczy, które wymieniłeś- barwa tarczy ( przecież odcieni jest "milion pięćset- dwa dziewięćset"); wskazówki- również barwa i napisy na deklu.

na tarczy powinien być napis "słis majd"

- ja bardzo chciałbym wysłać "coś" od siebie jednak moje zdolności graficzne są równe zdolnoścom konia, który maluje obrazy trzymając pędzel w pysku.

- nazwa "naszego" modelu...mi pasuje i nie mam zastrzeżeń.

oczywiście kolegom Dmn i Lume jestem wdzięczny za ich wkład i projekty- bez nich to.....:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie mi chodzi o te rzeczy, które wymieniłeś- barwa tarczy ( przecież odcieni jest "milion pięćset- dwa dziewięćset"); wskazówki- również barwa i napisy na deklu.

Dokładnie wybierzmy chociaż ładny odcień tego niebieskiego tak żeby cieszyło oko do tego wskazówki i może faktycznie wyjdzie coś fajnego w tej założonej cenie 2,6k zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie odcien bedziemy uszczegóławiac z producentem. np. moim zdaniem wersja grantatowa jesli wygra powinna byc nieco jasniejsza... bo inaczej w slabym oswietleniu bedzie wygladac jak czarna. Ci ktorzy maja granatowe Sumo beda wiedziec o co chodzi :) w wersji szaro pomaranczowej takze szary odcien bedzie istotny wedlug mnie powinien to byc jasny szary srebrzysty ale ciemno szary takze nie jest wykluczony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, kolory będzie trzeba troszkę potem dopasować. Mi osobiście w ogóle nie podoba się pomysł strony www na deklu ale torpeda już tak. Co prawda '2012' rzuciłbym w perspektywę jak kolega zauważył ale to tyle. Dla mnie jest dobrze. Numer limitacji zamiast strony www i dla mnie jest ok. Mi granat odpowiada najbardziej (rozjaśniony), 1dynka fajna ale 3ka za bardzo... nazwijmy to 'odważna'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tak małej przewadze...nic nie jest jeszcze przesądzone :) głosujemy głosujemy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniewaz wygra nr 2 proponuje glosowac tylko na dwojke :)

Chociaż, najbardziej mi zależy na zakończeniu ankiety i wyklarowaniu się zwycięskiej kolorystyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniewaz wygra nr 2 proponuje glosowac tylko na dwojke :)

Tyle,że jak wygra 2 to 70% chętnych na vintage divera, tej 2 nie kupi. :P

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle,że jak wygra 2 to 70% chętnych na vintage divera, tej 2 nie kupi. :P

Równie dobrze może być tak samo z 1 i 3 :P

A tak na poważnie to o ostatecznym - kupi czy nie kupi to zadecydują jeszcze szczegóły typu: odcień tarczy, dekielek, wskazówki etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi się to nie podoba

takie wszystko i nic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś takie foto znalazłem na retro meshu:

444937d1340545769t-squale-1521-026-a-dsc_0127.jpg

Moim zdaniem klimacior jest :)

Ten wygląda super :) pasek dodaje mu sporo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz jeszcze wyobraz sobie ze zamiast tej mdlej tarczy jest tarcza ze szlifem sloneczkowym i nakladane indeksy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wciąż myślę nad odcieniem tego niebieskiego/granatu.

Może pójść w tą stronę:

myk2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem sympatyczny, ciekawe tylko jak by wyglądał w wersji z szlifem słonecznym?

Kiedy kończymy ankietę i idziemy dalej z koksem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.