Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
roberto266

Nasze Budziki

Rekomendowane odpowiedzi

Nie było czegoś takiego jak Carl Badisch. Badische (badeńska!!) Uhrenfabrik Furtwangen, Baduf. "C" jest półksiężycem.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha...dziękuje za sprostowanie. Po wpisaniu w google wyskakują różne modele zegarów o nazwie Carl Badisch...dziwne:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wpisywałeś w google Elvis is  alive? :D

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieee :) A apropos miniaturowych budzików w klasycznych obudowach to jakby ktos chciał sprzedać/ wymienić itp prosze o kontakt:) Mam tylko 2 szt i chętnie powieksze zbiór :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dzisiaj wpadł mi w oko taki budzik. Marke znam ale nie wiedziałem, że robili też budziki. Był cały zakurzony i obdrapany ale na chodzie i ładnie dzwoni. Na zdjęciu już po czyszczeniu. Proszę o wszelkie informacje. Dziękuje.

Edytowane przez karpikm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są też tutaj panie... Właściwie to wszystko masz na obudowie. Budzik, szwjacarski, kamieniowy, lata 60-te. Sprawdź czy mechnizm nie jest 8 dniowy. Fajny design.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest 8-mio dniowy.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam drogie Panie i dziękuje za informacje. KasiuMF mi się też spodobał chociaż jedyny budzik jaki uznaje to ten w komórce.

W gorącej wodzie stary lakier ładnie zszedł więc dostał nowy a tarcze wystarczyło odkurzyć. Bedzie na wymianę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następny uruchomiony Westclox Big Ben model De Lux 1928r.Zrobiłem mechanizm,umyłem i tego nie malowałem mimo sporych ubytków lakieru ,ale jest w naturze tak specyficzny że trudno by było go dobrać i ...wygląda na swoje lata.Tarcza nie wymieniana!zachowana świetnie mimo że kartonowa :)

Muszę się rozglądnąć za jakąś półką ,bo przy tych wymiarach Big Benów zaczyna być ciasno :D Budzik typowo amerykański ,wielki ,ciężki i z umiarkowaną urodą :D ale takie lubię!west%20skos.JPGResize%20of%20DSCF1516.JPGwest%20prz%C3%B3d.JPGwest%20grupa.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki odrapany jest właśnie fajny. A półeczka faktycznie  będzie Ci już potrzebna:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie,to taka szkaradna serwisówka?Chyba Poltik nie sprzedawał takie brzydactwa?

2015-05-30%2015.55.56.jpg

2015-05-30%2015.56.19.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety sprzedawał :wacko:

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jeden z taką tarczą budził mnie do fabryki... Dostałem na imieniny od złośliwych kolegów, bo się notorycznie spóźniałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale miał też całkiem ładne modele ,na przykład takiego maluszka z 62r :)poltik%20prz%C3%B3d.JPGpoltik%20ty%C5%82.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie,to taka szkaradna serwisówka?Chyba Poltik nie sprzedawał takie brzydactwa?

Niestety sprzedawał :wacko:

Oj tam od razu szkaradztwo, się koledzy nie znacie, to jest  styl na  Isaurę ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie może być nawet w stylu rokokoko,byle było porządnie!w tym moim nawet prze lupę nie jestem w stanie rozszyfrować brandu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio kupiony budzik Blessing,żaden rarytas kolekcjonerski,ale mi się jakoś spodobał :),kupiony niesprawny na szczęście mechanizm jest tylko brudny :)

post-70451-0-81263300-1433170346_thumb.jpg

post-70451-0-82350100-1433170357_thumb.jpg

post-70451-0-44085500-1433170367_thumb.jpg

Po czyszczeniu

post-70451-0-58595100-1433676845_thumb.jpg

Edytowane przez seba1001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,dwudzwonkowy GF   , wyczyszczony ,na chodzie , wymiana z jednym z forumowiczów .

post-55861-0-97980800-1433263258_thumb.jpg

post-55861-0-65543600-1433263274_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poranna wizyta w budzikowej krainie...

post-6402-0-80543500-1433500687_thumb.jpgpost-6402-0-88119200-1433500688_thumb.jpgpost-6402-0-00443300-1433500692_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do dzisiaj pamiętam, jaką frajdę dawała możliwość buszowania po szufladach u dziadkòw. (Syn czy wnuk?)

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest szuflada dziadka, tylko jedna z licznych w zaprzyjaźnionym zakładzie zegarmistrzowskim :)

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model już wprawdzie mam ale czarny ,a ten Westclox to także model 6 Big Bena w kolorze gun metal z lat 50.Projektantem był Henry Dreyfuss,model był produkowany do 56 roku. Był jeszcze w kolorze kości słoniowej i..po 2003r identyczny model kwarcowy west%20prz%C3%B3d.JPGwest%20ty%C5%82.JPGwest%20skos.JPGzaczęli produkować Chińczycy w wielu kolorach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sliczne :) tak sobie pomyslalam , ze kupiles je w promcji Buy One Get One Free :)

Gratuluje !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi