LESKOS 3470 #3501 Napisano 16 Września 2019 Łada i aparatura są najlepsze ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3502 Napisano 16 Września 2019 Łada mnie rozczuliła ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3503 Napisano 16 Września 2019 Naszło mnie jskiś czas temu przemyślenie. Czasem nadajemy lub otrzymujemy nasze zegary, mechanizmy pocztą lub firmą kurierską. I tu mam zonka..W przypadku zagubienia przesyłki zazwyczaj odpowiedzialność ponosi firma -> ubezpieczyciel. Firmy kurierskie najczesciej automatycznie obejmują ochroną przesyłki do różnych kwot - 1 tysiąc lub nawet 6 tysięcy. I pięknie. No to, że trzeba mieć dokument to jedna sprawa ale druga sprawa ze wg prawa są wyłączenia z transportu np źywych zwierząt, broni, gotówki i między innymi ANTYKI - zegary. Wychodzi na to, że żadnej ochrony nie ma. Ba, nawet wysłać potajemnie nie wolno..I co Wy na to? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3504 Napisano 16 Września 2019 (edytowane) Nie jest jeszcze nawet tak dobrze jak piszesz.Dwa lata temu kupiłem zegar na aledrogo od jednego gościa z Łodzi.Zegar biedermeier jak kupowałem był już w kiepskim stanie, ale cały. Nie kosztował 20 zł tylko blisko 1,5 dużej złotówki. Po tygodniu kurier FEDEXu przywiózł paczkę zwaną "grzechotką" . Ponieważ sam wiedział że zawartość została zniszczona na sortowni (podobno spadła z 3m) Więc poczekał, otworzyliśmy paczkę (skrzynia była rozbita kompletnie) spisaliśmy protokół, zrobiliśmy dokumentację zdjęciową ...Okazało się, że zgłoszenie musi wysłać nadawca paczki. Wszystko przesłałem do Gościa . Posprawdzałem w Fedexie że reklamacja wpłynęła.... Czekam tydzień, drugi , trzeci, miesiąc. Zaczynam dopytywać co się dzieje. Interweniuję w allegro... po trzech miesiącach efekt jest taki, że allegro zawiesiło użytkownika (odrodził się i do dziś handluje pod nikiem - nowym - żony), Fedex wypłacił odszkodowanie gościowi,a on przestał odbierać telefony i maile. Allegro poradziło wysłać powiadomienie o popełnieniu przestępstwa ... Po rozmowie ze znajomą z mojego komisariatu, zabrałem się za naprawę. Miesiąc zabawy i zegar jak nowy. Nawet mnie to trochę bawiło ...Tak też można trafić. Ps.1 Żeby nie być gołosłowny ... po naprawie wygląda całkiem ok. Ps.2 Paczka była ubezpieczona na pełną wartość z aukcji. Edytowane 16 Września 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #3505 Napisano 16 Września 2019 Wiadomo Kto Naprawiał A więc sprzedający zarobił na sprzedaży i jeszcze wziął odszkodowanie ( jeśli nic nie pokręciłem )..... biznes :ph34r: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3506 Napisano 16 Września 2019 (edytowane) Dokładnie - zagarnął cenę x 2 ... Tak to bywa. Pamiętajcie, że odszkodowanie otrzymuje WYSYŁAJĄCY, a nie ten który kupił , zapłacił i stracił, a gwarancje alledrogo, można sobie w buty wsadzić ...Ps. zupełnie inaczej wygląda to w przypadku zatoki i paczek wysyłanych z UE. Dwa razy taka podobna sytuacja zakończyła się "bez szemrania" wypłatą odszkodowania w ciągu 3 tygodni. Podobnie było w przypadku szkody w przesyłce z US - w 6 tygodni. Edytowane 16 Września 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3507 Napisano 16 Września 2019 (edytowane) A w przypadku zaginięcia przesyłki odszkodowania nie będzie wcale, i też spadnie koszt na kupującego bo sprzedający nie musi się poczuwać do skutków zaginięcia przesyłki przez firmę..Co najwyżej opłatę za przesyłkę zwrócą Edytowane 16 Września 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3508 Napisano 16 Września 2019 Od czasu gdy dostałem chronometer morski w formie grzechotki, zawsze jeżdżę po towar sam... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #3509 Napisano 16 Września 2019 Dokładnie - zagarnął cenę x 2 ... Tak to bywa. Pamiętajcie, że odszkodowanie otrzymuje WYSYŁAJĄCY, a nie ten który kupił , zapłacił i stracił, a gwarancje alledrogo, można sobie w buty wsadzić ...Ps. zupełnie inaczej wygląda to w przypadku zatoki i paczek wysyłanych z UE. Dwa razy taka podobna sytuacja zakończyła się "bez szemrania" wypłatą odszkodowania w ciągu 3 tygodni. Podobnie było w przypadku szkody w przesyłce z US - w 6 tygodni.Kiedyś dostałem z GB kominkowego Brocota w postaci "grzechotki". I do tego kurier pod moją nieobecność zostawił paczkę u sąsiada. Napisałem reklamację, zrobiłem zdjęcia i (nie do wiary!) po 3 godzinach otrzymałem maila, że dostanę pełną kwotę z aukcji (plus wysyłka). Po 2 dniach PayPal przelał mi kasę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #3510 Napisano 18 Września 2019 Dobry wieczór,Przepraszam, że wejdę z butami w Wasze dyskusje, ale chciałabym zachęcić Was do zagłosowania w konkursie fotograficznym "Francja elegancja". Może w przyszłości sami zechcecie wziąć udział w naszych konkursach? Z góry dziękuję za wyrozumiałość i miłego wieczoru życzęhttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/179064-konkurs-fotograficzny-wrzesień-francja-elegancja-głosowanie/ Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3511 Napisano 18 Września 2019 Czytamy forum, wiemy, że takie konkursy są organizowane... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #3512 Napisano 21 Września 2019 Przygarnalem niedawno kotke z malymi bo urodzily sie po cichu w starej bryczce ,dajemy im mleko i pozwalamy sie bawic,zabawa jest przednia jak one sie miedzy soba bawia... 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3513 Napisano 21 Września 2019 Super, że wzięliście kocią rodzinę pod opiekę Zachowania kociąt można oglądać bez przerwy, są prześmieszne. Ja nie wyobrażam sobie domu bez kotów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #3514 Napisano 21 Września 2019 Janek, widzę że masz "Esa". Chodzący, czy tylko służy jako ozdoba. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3515 Napisano 21 Września 2019 (edytowane) To nie jest S60... Edytowane 21 Września 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #3516 Napisano 21 Września 2019 (edytowane) Janek, widzę że masz "Esa". Chodzący, czy tylko służy jako ozdoba. To jest Deutz MAH cos tam ,ostatnio go rozpalalismy jakies 15 lat temu z bratem,pompa wtryskowa jest nieoryginalna a raczej wtryskiwacz ,pali na tzw cygaro ale i pomagalo sie kopciem,oczywiscie ja i brat mielismy wszystkie zeby ale znam gosci ktorzy do dzis nie znalezli korby od rozpalania ,trzeba bylo pomagac krecac kolem z pasem ,sluzyly u nas glownie do napedu mlockarni.Obecnie sluzy jako ozdoba i pamiatka (nie jedyna) po moim dziadku . Edytowane 21 Września 2019 przez janekp 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3517 Napisano 21 Września 2019 (edytowane) Tak myślałem, że to Deutz...fajny... Edytowane 21 Września 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #3518 Napisano 21 Września 2019 (edytowane) Pas transmisyjny smarowalo sie lepikiem,jak cos sie zapchalo w maszynie ,mlockarni np snopek za duzy to rozpi.....szy wal w mlockarni a motor nie stanie ,najwazniejszy jest moment kiedy korba wychodzi sama z zazebienia na kole zamachowym Moj jest wiekszy od tego Edytowane 21 Września 2019 przez janekp 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #3519 Napisano 21 Września 2019 Dyabelska machina zaiste... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #3520 Napisano 21 Września 2019 Dave Stewart (cover) W sposób naturalny od artysty emanuje autentyzmem, miło posłuchać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #3521 Napisano 21 Września 2019 (edytowane) Następny cover.Miło posłuchać. Edytowane 21 Września 2019 przez Młot Thora 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #3522 Napisano 21 Września 2019 Następna kapitalna muza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3523 Napisano 25 Września 2019 (edytowane) Cały dzień pracy wśród niemieckich turystów, nie pozostaje u mnie bez śladu w psychice... https://www.youtube.com/watch?v=A4T1KarVe9E Edytowane 25 Września 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuklik 522 #3524 Napisano 27 Września 2019 Następna kapitalna muza Ta pani z łyżkami jest niesamowita... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3525 Napisano 27 Września 2019 To Abby Spoon Lady , w sumie młoda kobieta ... młodsza od mojej córki. Życie ją trochę przeorało .... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach