Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Te Vittorie zalecają tylko na wyscigi. Mimo wszystko myślałem, że na dłużej wystarczą. Zobaczymy jak zwykłe Corsy sobie poradzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę,. Że podobnie. Kup rubino pro g+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiepsko. A to nie jest tak, że Continental, a potem długo, długo nic?

Tu ranking zalezy od tego kto jakie opony aktualnie użytkuje :)

Ja w tej chwili jeżdzę na mavicach, nie są zle, ale jak sie skończą to ja kończę z eksperymentami i wracam do continentali :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na Continentale nie narzekam, zrobiły 7000km i dalej jeżdżą na szosie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to dobre opony są. Pewniak taki. Vittorie robiono pro g+ natomiast mają podobną jak nie lepszą wytrzymałość, przykład kaido co na nich 11k km zrobił.

Ale za to cholernie kleją też w zakrętach, co mogę potwierdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wór ziemniaków :D strach przed wyprostowaniem się..8c8e3d136367d142a608bcea971c7685.jpg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie tak pędzisz ? Wyprzedaż w Castoranie, MM czy Tesco ? :D

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Castorama droga.. MM też

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj szybciutko nakręciłem 12 km dookoła lotniska Bemowo, zanim zaczęły się zapowiadane opady. :)

No i pada :D

Wykrakali ?

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jeden pan jeździ takim:

Jeździć to nie sztuka. Ale wsiąść i zsiąść :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, troszkę głowę pozawracam: użytkuję od blisko 9 lat Kelly'sa Oxygen - typowe MTB, kowadło na 26"

W tym sezonie zacząłem więcej jeździć, dzieci podrosły i już cyklicznie sobie latamy po okolicy, sam też ruszam jak tylko mogę 40/60 km.

Na wspomnianym rowerze jeździ mi się już ciężko, opór opon daje popalić bo to niezłe balony Shwalbe Rapid Rob.

Mój wzrost 186, waga 90 kg, biję się z myślami czy nie zakupić czegoś nowego.

Porobiło się nowych kategorii kilka gravel, trail itepe a ja tego nie ogarniam po prostu.

Co byście polecili na moje parametry i przebiegi w budżecie do 5 k PLN ?

Jeszcze jedno mnie nurtuje, czy brać się za zakup teraz czy czekać do jesieni (ceny w dół ?) ?.

Zapomniał bym dodać: jazda to w dużej mierze asfalt lub szuter, w lasy zbytnio nie wjeżdżamy oraz teren.

Dziękuję za podpowiedzi w temacie.

Pozdrawiam.

Michał.

Edytowane przez Pajak80

"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli asfalt/szuter to najlepszym wyborem byłby gravel lub xc na oponach do 2.0 szerokości. Ogólnie - xc będzie wygodniejsze (nieco większy balon, amortyzator na przodzie) ale cięższy (z tych samych powodów plus rama przygotowana na cięższą jazdę) i będzie miał większe opory toczenia. Ja bym szedł w gravela. Gravel to bardzo szerokie hasło bo dla wielu ludzi i producentów oznacza co innego. Dla jednych gravel to rower na długie wyprawy objuczony sakwami i koszami. Dla innych ( w tym dla mnie) to szosa endurance do której idzie upchnąć szersze opony (30-40c) przez co jest większa wygoda na słabych asfaltach i da radę pojechać w terenie. Teraz jest już dobry czas na zakup bo w tym momencie wielu producentów wprowadza nowe roczniki, sklepy mają już wyprzedane magazyny więc jest czasami okazja żeby kupić coś ze schodzącego rocznika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Młoda jeździ.

Ostatnie 30s niespodzianka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zerkam na te gravele i myślę że baranek to nie moja bajka, bardziej preferuję pozycję wyprostowaną.

Znajomy podpowiada żeby iść w Trek'a serię FX coś w ten deseń:

https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-crossowe/rowery-fitness/fx/fx-3/p/17482/?colorCode=red_white

https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-crossowe/rowery-fitness/fx/fx-2-disc/p/27991/?colorCode=grey

https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-crossowe/rowery-fitness/fx/fx-3-disc/p/28474/?colorCode=reddark

Osobiście znalazłem jeszcze ciekawego Canyona:

https://www.canyon.com/pl-pl/outlet/fitness-bikes/roadlite-5.0/1575.html?dwvar_1575_pv_rahmengroesse=2XL&dwvar_1575_pv_rahmenfarbe=BU

Podpowiecie Koledzy w jaki model/markę pójść ?

Totalny ze mnie amator w kwestii rowerów ;)

"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też dobra propozycja. Canyon napęd szosowy, trek mtb - ale tak na prawdę ta sama półka. Ja bym patrzył w stronę Treka FX3 Disc - nieco droższy od Canyona ale ma widelec z węgla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Turbacz i okolice (38km w Gorcach).

Tylko obuwie jakieś nie Santowe i nie Cruzowe ;)

3605569e0ac7b1be5fad58be4e3e1dc7.jpg

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też dobra propozycja. Canyon napęd szosowy, trek mtb - ale tak na prawdę ta sama półka. Ja bym patrzył w stronę Treka FX3 Disc - nieco droższy od Canyona ale ma widelec z węgla

Podrzucono mi jeszcze takiego cudaka pod rozwagę

https://rower.com.pl/breezer-radar-cafe-1811826

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stalowa rama spoko, stal lepiej tłumi wibracje niż alu. Co do opisu to straszny bajzel. Napęd 1x - ja do codziennego turlacza wolałbym 2x, bardziej przyjazny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pajak80

Popatrz jeszcze na Speca model Sirrus ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o napęd to musowo 2 blaty lub więcej z przodu, mieszkam na terenie z dużymi górami - zanim dojadę do prostej pętli to podejrzewam że na napędzie szosowym zajadę się.

Ten Spec fajna sprawa, biorę pod uwagę tylko z dostępnością gorzej.

Puściłem kilka @ do sprzedawców i zobaczymy co się z tego wyklaruje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co myślicie o zakupie Speca z 2017? Ten konkretny (malowanie) chodzi za mną od premiery (kiedyś wyjechałbym już na nim ze sklepu, gdyby akurat mieli na stanie "L-kę"  :rolleyes: 

https://allegro.pl/oferta/rower-specialized-epic-fsr-comp-carbon-rozm-l-7527214378

Na Trójmiasto full xc jak znalazł  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolorowo to z dostępnością nie jest, zjechałem większość sklepów w moim mieście i wszędzie echo.

Towarów na zamówienie brak, oczekiwanie na Treka FX 3 2020 od 16 września.

Chyba Cube'a z Bikestera szarpnę.

Edytowane przez Pajak80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi