Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

A gdyby Pan z serwisu powiedział, że rower jest trup i nie da się go reanimowac, to co byście do 2k polecili? Pewnie 60/70% jazda w mieście. Reszta las.

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Pan z serwisu powie, że trup, to idziemu do innego serwisu, robimy sami lib prosimy kolegę o pomoc. Do 2 k mozna mieć różne rowery. Do czego to ma byc rower.

Dobra metoda na czyszczenie łańcucha ( raz na jakiś czas) . Rozkuć, wrzucić do butelki ze spirolem, zrobić szejka. Łańcuch czysty.

Aaa po mieście - rower crossowy najlepiej sztywny. Marek jest jak grzybów po deszczu

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam rower ma już z 15 lat Nasz serwis i sklep jednocześnie podobno jest najlepszy w promieniu 100 km. Juz g9 kiedys reanimowali. Zobaczymy. Oby tylko koszt reanimacji nie przekraczał ceny nowego. A gdybym kupował nowy to tak jak pisałem. Spokojna jazda, ale nie 10 km/h. Nic wyczynowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby rozwiać wszelkie wątpliwości. Proszę wyjaśnij co kryje się pod pojęciem do czego to ma być rower? Odpowiadając na pytanie nie chciałbym się wyglupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie będzie jeździł i jak jeździł. odpowiedziałeś już na to pytanie, a ja podałem propozycję. Rower crossowy. Sztywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary kask kona (met 5th element).

Do jazdy szosowo-lesno-gorskiej (w tej kolejności) Met Forte czy lepiej Fox Striker bądź Rudy Project Sterling?

Edytowane przez Krzysiek_W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod pojęciem sztywny kryje się zagadkowe pojęcie bez amortyzacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Bez amortyzacji.

Kaski - oba fajne, oba dobre. Wybierz gustem. Weź pod uwagę, że striker jest kaskiem enduro. Lepiej chroni. Ale oba kaski są świetne.

Równie dobre będą ixs trial rs lub poc trabac czy inne. Ma mieć certyfikaty

Marka kasku to sprawa drugorzędna. Przymierz zanim kupisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybierając kask enduro warto jeszcze wziąć pod uwagę, że taki kask jest zazwyczaj bardziej zabudowany i ma gorszą wentylację. Łepetyna może się bardziej pocić w lecie.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, wybieram jednak met forte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten z lewej ma aku 4xAA podczepiony do ramy, ten z prawej ma aku wbudowane w lamy :)

w sumie 2720 lumenów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też właśnie mam dylemat, jaki rower kupić w budżecie do max 3 tys zł. Z jednej strony zastanawiam się nad Kross - mają spory wybór, ale z drugiej strony Giant też ma przyzwoite rowery na trudny teren - a właśnie czegoś takiego szukam... Przeglądam tutaj: http://www.dobrerowery.pl/giant

Ktoś z was może jeździ Giant-ami? Ewentualnie Trek - trochę droższe, ale jeżeli okazałby się lepsze, to jestem w stanie wydać więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też właśnie mam dylemat, jaki rower kupić w budżecie do max 3 tys zł. Z jednej strony zastanawiam się nad Kross - mają spory wybór, ale z drugiej strony Giant też ma przyzwoite rowery na trudny teren - a właśnie czegoś takiego szukam... Przeglądam tutaj: http://www.dobrerowery.pl/giant

Ktoś z was może jeździ Giant-ami? Ewentualnie Trek - trochę droższe, ale jeżeli okazałby się lepsze, to jestem w stanie wydać więcej.

ja kupiłem w zeszłym roku w listopadzie ten model Gianta, jestem bardzo zadowolony i szczerze polecam :)

https://www.giant-bicycles.com/pl/talon-29er-ltd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu nie masz być zadowolony ;)

Ja polecam właśnie krossa, bo polski i dobry stosunek ceny do osprzętu.

Lub treka, za historię, dożywotnią gwarancję na ramę, kiedyś była nie wiem jak teraz, za obsługę klienta, tu niestety cena za ten sam osprzęt będzie wyższa niż w krossie.

A jak zamierzasz tylko jeździć rekreacyjnie, to kupuj oczami, osprzęt przeważnie podobny, ramy tłuczone w jednej fabryce w Azji, co tu wybierać.

Edytowane przez Ulotny

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu nie masz być zadowolony ;)

w sumie to 4 Giant "w rodzinie" i każdy sprawował i sprawuje się bardzo dobrze a jeżdżę dość sporo jak na moje możliwości ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie polecam krossa. Nie równy osprzęt daje. Giant lepszy.

Polecam gianta, superiora, gt i wiele innych.

Rama gianta jest sztywniejsza niż krossa i idze to wyczuć.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest mnóstwo ciekawych i dobrych marek, więc zawsze coś można dla siebie wybrać. Co byś nie kupił to sprzęt będzie podobny do siebie i na Tajwanie robiony. Patrz raczej na to by rower był w miarę "równy osprzętowo". Nie na przerzutki, tylko na pozostałe elementy: manetki, piasty etc. Widziałem np. przerzutkę tylną SLX-a z piastami Altusa.

Za Trekiem przemawia gwarancja, która faktycznie jest poważnie traktowana przez producenta. Do Krossa nic nie mam ale go nie lubię. Został mi uraz z dzieciństwa do polskich rowerów.

Ja ze swej strony rzucę taką propozycję:

https://www.canyon.com/pl/mtb/grand-canyon/grand-canyon-al-3-9.html

Oglądałem kilka Canyonów  i jestem pod wrażeniem jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

typowo amatorko jak mi kross pasuje idealnie. kumpel ma fula treka, na jakichś trasach zjazdowych same treki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, że jak ktoś nie szaleje to mu kross wystarczy. Ja mam teraz ramę GT. Najlepsza rama jaką miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadł mi w oko taki fatbike. Jeździ ktoś takim czymś? Teraz latam na Krosie R3 ale chętnie bym się przesiadł na nowy tylko czy warto? Po jeździe próbnej jestem zachwycony tylko że nie wiem jak jazda tym rowerem wygląda na dłuższa metę. Lubie latać w terenie i tu na 100% rower jest OK ale czy nie będę się nim męczył na asfaltowych odcinkach?

21182a2fd0b42a75cce36bcc358a71f2.jpg
64ecb8e4672c700a4787c3d3ce0b54d9.jpg

Edytowane przez mati7811

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi