Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Hulk to chyba najmniej fotogeniczny zegar z całej oferty Rolexa.

Mało fotogeniczny, bo to raczej bohater filmowy. A w filmach zawsze gra pierwsze skrzypce :)https://youtu.be/ONyydl5ltQw Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłoby się na forum kilku specjalistów którzy pokazaliby ze to świetny zegar , także do fotografii.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystianie, to Twój Hulk (koszulka mi podpada pod Twoją  :P )? Jakaś nowa miłość do 6-cyfrowych referencji?

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że nie jest tak źle z tym brzydalem

DSC-6671-1.jpg

DSC-6913-1.jpg

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mario, Ty nie masz prawa glosu!

:-D

Można się bardzo postarać a bezel na drugim zdjęciu i tak wyjdzie plastikowy

Nie plastikowy tylko w kolorze młodego trwnika

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, chociaż w moim milgaussie niebieska tarcza w zależności od swiatła daje rózne barwy niebieskiego...

A tak na marginesie to już sympatia do tej marki powoli wygasa i chyba powrócę do sprzedaży w/w modelu.

co tak szybo znudzony ?! :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wypada aby faceci spierali się o kolory, wszak nie od dziś wiadomo że większość to daltoniści

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO. Hulk to najlepsza wersja dla kogoś, kto chce 6cyfrowego suba z datą.  Istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że wcześniej czy później przestanie być produkowany,  a wtedy klasyk pełną gębą nie mówiąc o wzroście wartości. No i żaden Szwed nie będzie cię drażnił jakimiś smukłymi pleśniakami z bransoletą z coca coli :D  :lol:  bo takich zielonych nie licząc Kermita wcześniej nie było, chyba że czegoś nie wiem. Pozostaje problem garderoby. Ale jak masz zegar za blisko 40k to chyba nie problem za jakiś procent tej ceny nowej stylówy sobie zorganizować. No i zielony to fajny kolor jest.

Edytowane przez Repsak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Różne są przypadki. Choć raczej masz rację.

Pamiętam jednak o tym, że zjawiska nie są trwałe. Działa to zarówno w złą, jak i w dobrą stronę. To, że obecnie trudno jest kupić Roleksa Ref. 126710BLRO w normalnej katalogowej cenie, nie oznacza, iż za jakiś czas nie pojawi się taka możliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby okoliczności bardziej dla Explorera, ale Sub też dał radę ;)

post-48855-0-46577900-1559774277_thumb.jpeg

post-48855-0-63478000-1559774368_thumb.jpeg

post-48855-0-11429100-1559774384_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

No i żaden Szwed nie będzie cię drażnił jakimiś smukłymi pleśniakami z bransoletą z coca coli :D  :lol: 

...

Ale jak masz zegar za blisko 40k to chyba nie problem za jakiś procent tej ceny nowej stylówy sobie zorganizować. No i zielony to fajny kolor jest.

Ten Szwed ma zieloną kufajke. :lol:

Smycel piękne góry. Tatry

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystianie, to Twój Hulk (koszulka mi podpada pod Twoją  :P )? Jakaś nowa miłość do 6-cyfrowych referencji?

Koszulka moja, ręka moja i nawet zdjęcie moje, ale Hulk jest Mario.

Tak czy inaczej kiedyś nie podobał mi się ten zegarek, podobnie czarny SUB, ale doszedłem do wniosku, że mi po prostu nie pasuje do tych zegarków to za co inni je kochają, czyli bransoleta. Dla mnie ona niszczy proporcje tego zegarka. Natomiast RubberB robi robotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO. Hulk to najlepsza wersja dla kogoś, kto chce 6cyfrowego suba z datą.  Istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że wcześniej czy później przestanie być produkowany,  a wtedy klasyk pełną gębą nie mówiąc o wzroście wartości. No i żaden Szwed nie będzie cię drażnił jakimiś smukłymi pleśniakami z bransoletą z coca coli :D  :lol:  bo takich zielonych nie licząc Kermita wcześniej nie było, chyba że czegoś nie wiem. Pozostaje problem garderoby. Ale jak masz zegar za blisko 40k to chyba nie problem za jakiś procent tej ceny nowej stylówy sobie zorganizować. No i zielony to fajny kolor jest.

Zgadzam się, i jeszcze dodam że to chyba jedyny w historii stalowy Submariner z tarczą ze szlifem słonecznym, a i tych w złocie/t-t było niewiele.

[OT]

Mój dzisiejszy altert z jednego z serwisów aukcyjnych. Ktoś chętny? :D

post-100816-0-00372200-1559805886_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koszulka moja, ręka moja i nawet zdjęcie moje, ale Hulk jest Mario.

Tak czy inaczej kiedyś nie podobał mi się ten zegarek, podobnie czarny SUB, ale doszedłem do wniosku, że mi po prostu nie pasuje do tych zegarków to za co inni je kochają, czyli bransoleta. Dla mnie ona niszczy proporcje tego zegarka. Natomiast RubberB robi robotę.

Jestem w opozycji ( totalnej ;-) ...współczesne ceramiczne professionale tylko na bransoletach ewentualnie na NATO/ ZULU Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w opozycji ( totalnej ;-) ...współczesne ceramiczne professionale tylko na bransoletach ewentualnie na NATO/ ZULU

Dobra guma nie jest zła. Może i nie wygląda nawet w połowie tak dobrze jak na bransolecie ale jest za to wygodna. Mówię to po dwóch tygodniach użytkowania w tych upałach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

po dwóch tygodniach użytkowania w tych upałach :)

W upały jednak chyba kajdan jest lepszy.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W upały jednak chyba kajdan jest lepszy.

Ja tam wolę gumę. Nie nagrzewa się, nie puchnie, jest swobodna regulacja na dziurkach a i ręka w ogóle się nie poci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaletą gumy jest lepsze trzymanie koperty na nadgarstku. Latem bransoleta na spoconym nadgarstku prędzej będzie się przemieszczała niż guma. Natomiast nie do końca pasuje mi ich jakość. Musiałbym odszukać czy zapamiętałem Everest czy RubberB ale na zdjęciach jednego z kolegów rzuciły mi się w oczy pozostałości po odlewie na boku paska i na boku szlufek. Zdziwiło mnie to bo w paskach np. Breitlinga jest to lepiej zrobione. Podobnie w paskach Apple czy Isofrane. Być może to tylko jednostkowy przypadek. Jeśli zamieniam świetnie zrobioną bransoletę na gumę za 1000 zł to jednak nawet szlufki chciałbym mieć dobrze wykończone. Pozostaje też kwestia klamry i jej teleskopu. Przy cenie 20-50k wolałbym aby to producent zegarka "odpowiadał" za jakość i pewność połączenia klamry z paskiem niż producent aftermarketowego paska.

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w upaly nosze tylko nato/zulu, za wyjątkiem garniturowca. Bransoleta nie jest zła, ale mi przeszkadza, jak się nagrzeje od słońca. Gumę miałem dawno temu, ale była budżetowa i się zraziłem. Generalnie nato IMO rulez ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smycel piękne góry. Tatry

Piękne, piękne :)

Tatry - szybka akcja. Przyjazd z Gdańska na konferencję, przed 16 start z Palenicy - Morskie Oko - Szpiglasowa Przełęcz - Szpiglasowy Wierch - Dolina 5 Stawów - piwko w schronisku - powrót do Morskiego Oka przez Świstówkę. Na całym szlaku ani jednej osoby :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można założyć oryginalne zapięcie, ale wtedy w przypadku Suba otrzymamy poza kopertą więcej stali niż gumy :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś kiedyś słyszał o przypadku uszkodzenia klamry w RubberB?  Nie pytam tu oczywiście o uszkodzenia mechaniczne powstałe w wyniku niespodziewanych wypadków itp. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi