Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Taka ciekawostka:

A 1968 Rolex Daytona With a Rare “John Player Special” Dial is Headed to Auction…

https://robbreport.com/style/watch-collector/1968-rolex-daytona-john-player-special-dial-auction-1234641242/

AE3BC0FC-F664-4B46-B77A-9D892EF3AFFF.jpeg

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, mroova napisał(-a):

@Just1MoreWatch Do tego fajny i dyskretny. Mam tylko jedno pytanie - jak jest z czytelnością ? Czy nie jest za mało kontrastowy ?

A propos dyskrecji - to fakt.

Gdy noszę suba TT lub DJ z karbowanym bezelem to o dyskrecji mowy nie ma. Nawet osoby nie w temacie pytają co to i skąd pieniążki wziął :)

OP jest totalnie "zwyczajny" dlatego lubię nosić go w pracy.

Czytelność - hmmm nigdy się nad tym nie zastanawiałem ani nie wpatrywałem usilnie w tarczę w celu odczytania godziny, więc chyba jest całkiem nieźle.

Mało czytelny to jest DJ Azzurro Blue - choć piękny.

Edytowane przez Just1MoreWatch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A propos dyskrecji - to fakt.
Gdy noszę suba TT lub DJ z karbowanym bezelem to o dyskrecji mowy nie ma. Nawet osoby nie w temacie pytają co to i skąd pieniążki wziął
OP jest totalnie "zwyczajny" dlatego lubię nosić go w pracy.
Czytelność - hmmm nigdy się nad tym nie zastanawiałem ani nie wpatrywałem usilnie w tarczę w celu odczytania godziny, więc chyba jest całkiem nieźle.
Mało czytelny to jest DJ Azzurro Blue - choć piękny.

A ja mam wrażenie, że mojego karbowańca to nikt nigdy nie zauważył - może kluczem jest rozmiar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Szyszkops napisał(-a):

A ja mam wrażenie, że mojego karbowańca to nikt nigdy nie zauważył - może kluczem jest rozmiar emoji6.png

Nigdy nie byłeś latem w Chałupach? :rolleyes:

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mario1971 Za "młodego" to w marzeniach 😉 chociaż bliżej było mi do Rowów. Całe letnie dzieciństwo w nich spędziłem. Było super

Ale skoro   

Godzinę temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

jest całkiem nieźle

to OK, chociaż Ty po odbiorze DJ "czytelność" oceniłeś jako dość przeciętną. Dalej tak oceniasz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mroova napisał(-a):

@mario1971 Za "młodego" to w marzeniach 😉 chociaż bliżej było mi do Rowów. Całe letnie dzieciństwo w nich spędziłem. Było super

Ale skoro   

to OK, chociaż Ty po odbiorze DJ "czytelność" oceniłeś jako dość przeciętną. Dalej tak oceniasz ?

Ja mam DJ od 2014 roku, więc to raczej nie ja 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, mroova napisał(-a):

Ale skoro   

Jeżeli to pytanie było do mnie, to odpowiem tak. Nie mam problemu z odczytaniem godziny w DJ41 z tarczą blue, ale porównując do GMT II czy też Suba, czytelność ta jest raczej przeciętna.

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten piątek jest wyjątkowo pracowitym dniem.

6307513f7d2149b44467f6fe0d39fc8d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, jimmibaton napisał(-a):

Potwierdzam... d61fe5568de93721752e42fb82fcaad9.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Młody Fish?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.10.2021 o 21:15, Markiza napisał(-a):

Bardzo Cię przepraszam, ale dopiero teraz widzę Twoje pytanie. 
Tak z głowy odpowiem. A jutro postaram się potwierdzić. 
126xxx i 124300 baza koperty jest taka sama. 
Mają inne wykończenie. 
126 polerowane a 124 matowe. 
Różnią się szkłem i bezelem. 
Rozstaw między uszami jest ten sam. 
profil koperty między uszami jest taki sam. 

Bardzo dziękuje

Jak odbiorę DJ to zapiszę się na OP i będę mógł potem wachlować bransoletami pomiędzy zegarkami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy tu pytac ale gdzie jak nie tu. Zaczęła mi chodzić po głowie, w sumie zawsze chodziła, Daytona. Nowa. Chciałem się zapisać- głupi ja. Dostalem maila, że nawet nie ma zapisów. No i pytanie, wszędzie tak jest ? Jakbym napisał np do jakiegoś dealera w Wiedniu albo gdzieś indziej ? Gdzie ją kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te zapisy to jakieś jaja. Oni je co jakiś czas uruchamiają czy jak ? Zadzwoniłem do kruka to prawie mnie wyśmiali. Jakbym chciał nowego ze sklepu to się nie da ? Przrciez ktoś kupuje chyba nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, mandaryn44 napisał(-a):

Te zapisy to jakieś jaja. Oni je co jakiś czas uruchamiają czy jak ? Zadzwoniłem do kruka to prawie mnie wyśmiali. Jakbym chciał nowego ze sklepu to się nie da ? Przrciez ktoś kupuje chyba nie ?

A o jaki model pytałeś? Dobra, już doczytałem. Nie, na Daytonę w stali listy są od dawna pozamykane. Bardzo powoli schodzą odbiory, dlatego marne widoki, że kiedyś listy zostaną otwarte. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na chrono leży pewnie z 1000 sztuk. Można przebierać jak w ulęgałkach...

Czarną czy białą bierzesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przrciez ktoś kupuje chyba nie ?

Oczywiście. Przeważnie ci, co je później na Chrono puszczają.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mandaryn44 napisał(-a):

Nie wiem czy tu pytac ale gdzie jak nie tu. Zaczęła mi chodzić po głowie, w sumie zawsze chodziła, Daytona. Nowa. Chciałem się zapisać- głupi ja. Dostalem maila, że nawet nie ma zapisów. No i pytanie, wszędzie tak jest ? Jakbym napisał np do jakiegoś dealera w Wiedniu albo gdzieś indziej ? Gdzie ją kupić?

Wszędzie tak jest, tj. nigdzie jej nie ma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi