Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Już przyszedł ? emoji6.png

😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fajny ale zielony też dobry
IMG_20241111_111220.thumb.jpg.d8ff913850c85ec9224e0b1d1907e40a.jpg

Chyba jednak lepszy. Chociaż ja ogólnie średnio przepadam za czarnymi tarczami. Rolex GMT to na razie wyjątek w mojej kolekcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj gruby zakup, gratulacje!

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

fajne macie zegareczki

Gdybym tylko miał na stałe wszystko co tylko mierzyłem/chwilowo nosiłem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Jan napisał(-a):

Gdybym tylko miał na stałe wszystko co tylko mierzyłem/chwilowo nosiłem....

Ty chociaż przymierzyłeś ja nawet nie myślę o przymiarkach takich egzemplarzy 😃 i co ja bym jej w tym butiku powiedział, rewelacyjny zegarek, bardzo mi się podoba ale muszę się zastanowić bo jestem umówiony jeszcze na przymiarkę w Patek Philippe i nie wiem który wybrać 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fajny.

7855148a845713391cd48d8281d87a4a.jpg&key=cc988e523d61e6755fdd5cc9218ad473b891c9e12fb88e854d822401cae5a709

Nawet bardzo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos czas slabo trzyma. Ostatni raz czwartek 17-go byl w X 2024. No chyba, ze antycypuje kwiecien 2025.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daydate świetnie leży, mniejszy gabaryt, waga złota dobrze dociąża do nadgarstka przez co zegarek super siedzi. Ja jestem zauroczony cały czas 🥰

IMG_3009.jpeg

IMG_3010.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

bardzo mi się podoba ale muszę się zastanowić bo jestem umówiony jeszcze na przymiarkę w Patek Philippe i nie wiem który wybrać 🤣

nawet gdybys nie mial "przymiarki w patku" to

a) i tak Ci nie sprzedadza bo jak to w Rolexie "Panie Areczku takie zegarki są dla zarządu a nie dla człowieka z ulicy"

b) szczegolnie za granicą ciesza sie jak w ogole mogą pogadać bo większość dnia siedzą nad inwentarzem którego nie sprzedają i 90% rozmów to informacje ze nie mają niczego od ręki.

Tak więc polecam jak Cie to interesuje to polecam chodzić, oglądać, mierzyć i rozmawiać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądanie na żywo, przymiarki, rozmowy, spotkania z kumplami, to zegarkowa edukacja, dzięki której możesz sobie wyrobić własne zdanie na temat interesujących cię modeli. Bo na filmach i renderach to jedno, a organoleptycznie może wyjść zupełnie inaczej. I tak po przymiarce tego jakże urokliwego DD, czar prysł. Rozmiarowo ok, chociaż musiałbym podobnie jak w Pepsi dokupić jedno ogniwo, to połączenie różowego złota z dwubarwną tarczą ze szlifem słonecznym mocno przytłacza. Jest blask, cukierkowo, wręcz oszołamiająco. Lubię  kolory, ale tu jest przesyt wszystkiego, złoto wręcz wylewa się z tego zegarka. Być może to kwestia sztucznego światła psuje końcowy obraz tego Rolexa. Sam już nie wiem...

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Oglądanie na żywo, przymiarki, rozmowy, spotkania z kumplami, to zegarkowa edukacja, dzięki której możesz sobie wyrobić własne zdanie na temat interesujących cię modeli. Bo na filmach i renderach to jedno, a organoleptycznie może wyjść zupełnie inaczej. I tak po przymiarce tego jakże urokliwego DD, czar prysł. Rozmiarowo ok, chociaż musiałbym podobnie jak w Pepsi dokupić jedno ogniwo, to połączenie różowego złota z dwubarwną tarczą ze szlifem słonecznym mocno przytłacza. Jest blask, cukierkowo, wręcz oszołamiająco. Lubię  kolory, ale tu jest przesyt wszystkiego, złoto wręcz wylewa się z tego zegarka. Być może to kwestia sztucznego światła psuje końcowy obraz tego Rolexa. Sam już nie wiem...

Wygląda  ciekawie ale myślę, że bardzo mocno rzuca się w oczy przez to złoto. Taki "cygański". 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Bierz platynę, nie wali tak po oczach a kto wie ten doceni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Rzeczywiście chyba to kwestia sztucznego oświetlenia. Wdaje się na maksa nieczytelny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Rolex za 200k plus to nigdy nie jest dobry wybor.

C’mon…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Jan napisał(-a):

nawet gdybys nie mial "przymiarki w patku" to

a) i tak Ci nie sprzedadza bo jak to w Rolexie "Panie Areczku takie zegarki są dla zarządu a nie dla człowieka z ulicy"

b) szczegolnie za granicą ciesza sie jak w ogole mogą pogadać bo większość dnia siedzą nad inwentarzem którego nie sprzedają i 90% rozmów to informacje ze nie mają niczego od ręki.

Tak więc polecam jak Cie to interesuje to polecam chodzić, oglądać, mierzyć i rozmawiać :)

W mieście w którym mieszkam jest taka galeria handlowa w której są prawie wszystkie luksusowe marki od Rolexa po Patka, przechodziłem tam tyle razy w weekend i miałem taką czasami ochotę wejść do Patka, Rolexa, IWC, Blancpaina itd i pooglądać sobie te wszystkie zegarki ale jakoś nie miałem odwagi a najbardziej zniechęcało mnie to jak prawie przy każdych drzwiach stał ładnie ubrany mężczyzna wyglądał jak jakiś lokaj w hotelu 5 gwiazdkowym był chyba ochroniarzem, i oni zawsze kto by nie przechodził patrzyli na ciebie jak na złodzieja :D jak na osobę drugiej kategorii naprawdę nic przyjemnego, albo po prostu taka maja prace i tacy muszą być😏 maja co pilnować tak naprawdę, może kiedyś się odważę i wejdę ;) A żeby wejść do obojętnie którego sklepu trzeba się najpierw omówić online ? Nie mam zamiaru sobie robić wstydu żeby ktoś mi powiedział, ze mam wyjść bo nie jestem umówiony :D

3.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Nie mam zamiaru sobie robić wstydu żeby ktoś mi powiedział, ze mam wyjść bo nie jestem umówiony :D

Niech się wstydzą takie butiki, które robią siarę takimi zwyczajami - nie chcą klienta u siebie to niech spadają.
Taka ścieżka zdrowia po tego typu mecce zegarkowej z większością popularnych brandów działa leczniczo na wyobrażenia o super unikalności i niedostępności zegarków premium. U mnie czar prysł i pojawiło się wręcz zniechęcenie - to jest masówka, tylko w "eksluzywnym" opakowaniu. :) 

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, machlo napisał(-a):

Niech się wstydzą takie butiki, które robią siarę takimi zwyczajami - nie chcą klienta u siebie to niech spadają.
Taka ścieżka zdrowia po tego typu mecce zegarkowej z większością popularnych brandów działa leczniczo na wyobrażenia o super unikalności i niedostępności zegarków premium. U mnie czar prysł i pojawiło się wręcz zniechęcenie - to jest masówka, tylko w "eksluzywnym" opakowaniu. :) 

Dorabiasz historie bo Cie nie stać na drogi zegarek 😂🥹😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie odrzucajace podejście miałem tylko w AP, tam faktycznie potraktowali mnie mocno z góry. Wszędzie indziej bardzo pozytywnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, I_love_britney napisał(-a):

Dorabiasz historie bo Cie nie stać na drogi zegarek 😂🥹😅

Rozszyfrowałeś mnie. 😂

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W mieście w którym mieszkam jest taka galeria handlowa w której są prawie wszystkie luksusowe marki od Rolexa po Patka, przechodziłem tam tyle razy w weekend i miałem taką czasami ochotę wejść do Patka, Rolexa, IWC, Blancpaina itd i pooglądać sobie te wszystkie zegarki ale jakoś nie miałem odwagi a najbardziej zniechęcało mnie to jak prawie przy każdych drzwiach stał ładnie ubrany mężczyzna wyglądał jak jakiś lokaj w hotelu 5 gwiazdkowym był chyba ochroniarzem, i oni zawsze kto by nie przechodził patrzyli na ciebie jak na złodzieja jak na osobę drugiej kategorii naprawdę nic przyjemnego, albo po prostu taka maja prace i tacy muszą być maja co pilnować tak naprawdę, może kiedyś się odważę i wejdę A żeby wejść do obojętnie którego sklepu trzeba się najpierw omówić online ? Nie mam zamiaru sobie robić wstydu żeby ktoś mi powiedział, ze mam wyjść bo nie jestem umówiony
3.thumb.JPG.fc6326119e8e41d680523d77019105b9.JPG

Weź daj spokój.
Do Rolexa wchodzę nie raz w stroju raczej średnim. Jak zaczniesz rozmowę o modelach to pójdzie z górki.
W Patku też byłem i przymierzałem 6119 bez żadnych wstrętów ze strony obsługi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci lokaje są tam po to żeby Ci otworzyć drzwi, miło przywitać i zaproponować kawke. Nie ma co się wstydzić tak samo jak nie musisz być odświętnie ubrany, sklep jak sklep tylko produkt drogi

Ps. Jest w tym metoda, bo osoby których nie stać albo się nie interesują po prostu się wstydzą i nie zajmują miejsca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Jan napisał(-a):

Takie odrzucajace podejście miałem tylko w AP, tam faktycznie potraktowali mnie mocno z góry. Wszędzie indziej bardzo pozytywnie.

No widzisz czyli wiesz o co mi chodzi, to jest naprawdę przykre bo każdy z nas powinien być traktowany na równo czy ty pieniądze masz czy ich nie masz. Z całym szacunkiem ale oni byliby szczęśliwi i zmieniliby podejscie gdyby na dzień dobry otrzymali po stówce napiwku :D 

4 minuty temu, bober5264 napisał(-a):

Ci lokaje są tam po to żeby Ci otworzyć drzwi, miło przywitać i zaproponować kawke. Nie ma co się wstydzić tak samo jak nie musisz być odświętnie ubrany, sklep jak sklep tylko produkt drogi

Zgodzę  się z tobą to prawda :) 👍dzisiaj jest niedziela, galeria jest u mnie otwarta do 20:00 wiec mam jeszcze czas jak się wkurzę i nakręcę odpowiednio to zaraz tam pojadę zrobić porządek z tymi lokajami, ze wszystkie butiki dzisiaj odwiedzę nawet z możliwością zrobienia sobie zdjęć :D 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi