Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, rmak napisał(-a):

Uwielbiam takie mentorskie posty i przekonanie o tym, że jest się normą i punktem odniesienia. Bransoleta Rolexa jest bardzo wygodna i bardzo ładna, ale ja nie widzę żadnej przewagi w stosunku do GS. Mam dwa modele i w obu bransolety są bardzo wygodne i wizualnie również nie ma do nich żadnych zastrzeżeń. Natomiast opis typu "gówniana" poza tym, że nie merytoryczny i nic nie wnoszący, jest też zwyczajnie infantylny.

Stary, to nie jest nic eksperckiego, troche tu na forum było o tym pisane.

Spójrz na bransolete na zdjęciu Mario - linki nie mają nawet krzywizny wewnętrznej od strony nadgarstka, są ociosanymi klockami ! Bransoleta ma słabe piny/zawiasy, z dużym oporem dostosowuje się do ręki, na ile oczywiście może tymi swoimi kwadratowymi kształtami. Nie ma zwężania.

Serio tak trudno przyswoić, że Seiko w GS wstawia bransolety z modeli Seiko za 100 Euro ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Tomku, nie wiem co bierzesz, ale mógłbyś się podzielić. 🤏

Nie, bo nie masz exa... 

3 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Tomku, nie wiem co bierzesz, ale mógłbyś się podzielić. 🤏

Nie, bo nie masz exa... 

2 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Jesteś wyjątkiem, bo u mnie wszystkie opóźniają zmianę daty na wolnym chodzie emoji14.png

U mnie jest wolny wybieg ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Boogie napisał(-a):

Spójrz na bransolete na zdjęciu Mario - linki nie mają nawet krzywizny wewnętrznej od strony nadgarstka, są ociosanymi klockami ! Bransoleta ma słabe piny/zawiasy, z dużym oporem dostosowuje się do ręki, na ile oczywiście może tymi swoimi kwadratowymi kształtami. Nie ma zwężania.

Serio tak trudno przyswoić, że Seiko w GS wstawia bransolety z modeli Seiko za 100 Euro ? 

Jesteś z Warszawy więc naprawdę zamiast powielać jakieś opowieści z mchu i paproci mógłbyś po prostu zrobić sobie wycieczkę na plac Trzech Krzyży i zobaczyć na własne oczy.

Tak wyglądają bransolety w GS, Seiko za 800euro i Seiko za 2800euro - myślę że nawet Stevie Wonder powinien widzieć różnicę.

3D9A0733.jpeg

3D9A0734.jpeg

3D9A0735.jpeg

3D9A0736.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Boogie napisał(-a):

Ja Cię nie przekonuję, że mają Ci się podobać. Natomiast pisanie o braku różnic to grube nadużycie. Mam/miałem kilka Seiko z różnych przedziałów cenowych, a także zegarki na bransoletach innych producentów (znowu z różnych grup budżetowych) i dla mnie bransolety od GS to górna półka z tych, które użytkowałem. I nie mówię tutaj o przymiarkach, a o noszeniu przynajmniej przez cały dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.08.2025 o 23:31, bober5264 napisał(-a):

Taki zawodnik

Chyba najlepsza tarcza z dostępnych teraz, mi osobiście bardziej podoba się poprzedni ref . 116234 i jubilee z ukrytym zapięciem . 

Rolex_Datejust_36mm_Steel_Silver_Dial_51118-b.jpg

Edytowane przez gszydlowsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chyba najlepsza tarcza z dostępnych teraz, mi osobiście bardziej podoba się poprzedni ref . 116234 i jubilee z ukrytym zapięciem . 

Rolex_Datejust_36mm_Steel_Silver_Dial_51118-b.thumb.jpg.01ab649651ce0d50cd9dad7dbdfd2771.jpg
Oba fajne, superjubile ladne, ale brak jakiejkolwiek mikro byłby upierdliwy. W swoim dj odpinam easylInka (czy jak to sie tam nazywa) dosc czesto.
Nowszy ref ma czystsza tarcze dzięki czemu wyglada na mniej schowana w kopercie i wizualnie wieksza.
Zerkałem w strone starszego, bo jest dużo dużo tańszy, ale nie bede sam siebie oszukiwał - nowszy go deklasuje

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.08.2025 o 21:41, Bugs napisał(-a):

zrobić sobie wycieczkę na plac Trzech Krzyży i zobaczyć na własne oczy

Gdzie na Pl.3 Krzyży sa Grand Seiko?

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, pisar napisał(-a):

Gdzie na Pl.3 Krzyży sa Grand Seiko?

W W.Kruk obok salonu Bvlgari. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękujemy Piotrze. 🤝

Zjedz Snickersa! 👍😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te biedne nurki na stali xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, dsz napisał(-a):

te biedne nurki na stali xD

Zamówiłeś juz tego Tisella ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, zbyniu70 napisał(-a):

Zamówiłeś juz tego Tisella ?

Zbyniu, nie zamawiam badziewia (jak to mówią badziewie do badziewia xD)

Po ciężkich bojach, zamówiłem OP36 czarny w macie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad zmianą na niebieskiego aczkolwiek czarny wydaje się bardziej uniwersalny 🤔

IMG_0857.jpeg

Edytowane przez ziomek1988

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi