Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Ale bezel zniszczyli ;-)

Bezel jest dokładnie ten sam, tylko powyżej jest nieostry i pod innym kątem oświetlony. Porównaj sobie uszkodzenia obok cyfr 6 i 8 - są identyczne. Utwierdzam się jedynie w przekonaniu, że Rolexowi mówię zdecydowane nie.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem te ujęcia makro u gościa na kanale youtube. Mówił że miał kilka różnych GMT pod lupą i w każdym to tak wygląda. Cóż za jakość xD.

A wystarczyło użyć taśmy malarskiej. Ciekawe jak to robili dawni mistrzowie nieprawdaż? A tak na poważnie, oglądać zegarek pod lupą? Co następne w kolejce mikroskop elektronowy?

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W każdym zegarku z półki Omegi , Rolexa itp są podobno jakieś błędy widoczne pod makro. To jeszcze nie ten poziom perfekcjonizmu tylko masówka . Ja swoich pod makro nie oglądam aby się nie stresować :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak we Włoszech potrafią odrestaurować Rolexa. Napawanie laserowe + sporo umiejętności polerskich i mamy "NOS" :)

foto Philippe Burnier, robota by Marco Matarese (@il_menzerna).

Akurat Pepsi zrobione do d..y. Niewiele ma wspólnego z ori szczotką ani fazą na uchu co nie zmienia faktu, że rzeczywiście makaroni potrafią picować koperty jak mało kto.

Edytowane przez Bartek79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy ma certyfikat autentyczności tego pudełka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał, gratulacje Pepsiaka

A co do tych niedoróbek, to ja u siebie takowych nie zauważyłem

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakup nieplanowany spontaniczny . Nowa tarcza od tygodnia w Szwajcarii. Uważam że indeksy rzymskie świetnie się prezentują vs klasyczne ale może to efekt nowości . Nie wiem dlaczego ale niebieski z rzymskimi jest inny niż z klasycznymi ale różnica znaczna

post-106875-0-51255100-1558863184.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno mnie tu nie było ;)cb4f269dc7e15c9a2a9fa0404f14b06e.jpg

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Profanacja. Najlepsze bransy na świecie zamieniać na gumę. Poza tym to już nie jest wow w takim combo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Profanacja. Najlepsze bransy na świecie zamieniać na gumę. Poza tym to już nie jest wow w takim combo ;)

Masz rację, bransoleta jest genialna. Niestety pracuję ostatnio dużo na ogrodzie i łapę mam jakby większą. Zapięcie przesunięte na ostatnią dziurkę a w gorące dni ledwo styka. Łatwiej mi było dokupić gumę niż dokładać ogniowo na okres letni :)

Edit: Ta guma nie umywa się do bransolety, jeżeli chodzi o komfort użytkowania. Jest dosyć sztywna i zegarek nie układa się tak dobrze na ręce :(

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypas

Wysłane z Blackberry przy użyciu Tapatalka

Takiego bym chętnie zakupił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację, bransoleta jest genialna. Niestety pracuję ostatnio dużo na ogrodzie i łapę mam jakby większą. Zapięcie przesunięte na ostatnią dziurkę a w gorące dni ledwo styka. Łatwiej mi było dokupić gumę niż dokładać ogniowo na okres letni :)

A nie lepiej NATO/ ZULU? U mnie guma w upale nie bardzo się sprawdza ( abstrahując od wyglądu za którym nie przepadam ) natomiast zgadzam się że w wodzie jest najlepsza ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej NATO/ ZULU? U mnie guma w upale nie bardzo się sprawdza ( abstrahując od wyglądu za którym nie przepadam ) natomiast zgadzam się że w wodzie jest najlepsza ...

Robert, możesz coś fajnego zaproponować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi Ci o wzór/kolor czy konkretną markę paska?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nic nie będzie wyglądać jak bransa ze względu na uszy...a taki był fajny ten Batman jak go czasami pstrykałeś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz przykładowe stonowane propozycje:

post-55792-0-42288400-1558871646_thumb.jpeg

post-55792-0-74963100-1558871673_thumb.jpeg

post-55792-0-65132400-1558871722_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zerknij na paski burtona.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie. Trzeci pasek z fotek Roberta wygląda najlepiej. Jakiś link do tej strony by się przydał...

Niestety nic nie będzie wyglądać jak bransa ze względu na uszy...a taki był fajny ten Batman jak go czasami pstrykałeś...

To tylko dostosowanie do potrzeby chwili ;) Po lecie wróci na bransoletę, a może i wcześniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jakiś perlon , zdjęcie wynalazłem w celach poglądowych - pogadaj z kolegami z wątku paski NATO, ja tam ZULU kupuję w kraju i jak się postrzępi - wyrzucam ;-)...tylko chyba za mało noszę albo za często zmieniam bo jeszcze żadnego nie wyrzuciłem ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi