Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tbn

Niby okoliczności bardziej dla Explorera, ale Sub też dał radę ;)

Taka wycieczka to rozumiem. Kocham Tatry, są przepiękne. Niedługo jadę ale do południowych sąsiadów, więcej tras, mniej ludzi na szlakach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój nie klasyk, ale z braku dostępności innych topowych modeli trzeba coś na rękę włożyć ;)d23a01528f8dbafc74b0aa0662298236.jpg

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak GS to jest klasa sama w sobie...

Fajnie gdyby ktoś zrobił podobny materiał, ale biorąc na tapetę po 10-20 egzemplarzy danego modelu, a nie na podstawie jednego zegarka. Po tym materiale najbardziej rozczarowuje PP i obróbka indeksów. W przypadku Rolexa czy kupi się zegarek z dołu cennika za 20k czy z góry za 100k to jakość wykonania będzie taka sama. Jak jest w przypadku GS, AP i PP? Czy tam można powiedzieć o jakimś modelu 'entry level' czy również wszystkie modele są tak samo wykonane jakościowo?

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Jednak GS to jest klasa sama w sobie...

Lange też wypadł świetnie w tym porównaniu, choć jeden indeks minimalnie sknocili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie gdyby ktoś zrobił podobny materiał, ale biorąc na tapetę po 10-20 egzemplarzy danego modelu, a nie na podstawie jednego zegarka. Po tym materiale najbardziej rozczarowuje PP i obróbka indeksów. W przypadku Rolexa czy kupi się zegarek z dołu cennika za 20k czy z góry za 100k to jakość wykonania będzie taka sama. Jak jest w przypadku GS, AP i PP? Czy tam można powiedzieć o jakimś modelu 'entry level' czy również wszystkie modele są tak samo wykonane jakościowo?

Miałem już kilka GS-ów i wszystkie były perfekt wykończone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znudzony to nie, po prostu wole inna markę...

Co innego?uchyl,  a propos mierzyłem tydzień temu Milgaussa - pozytywne odczucia :)

Jakby kogoś interesował zakup u AD, to na Kosie największy wybór ( a widziałem i otrzymałem info o stanie z kilkunastu butików w tym roku, to mogę porównać) - widać zasobność  portfela turystów i dostępność robi różnicę.

Sporo linii klasycznej, min 2 Sky Dwellery ( cały złoty i TT - żółty z czarną tarczą), z professional Sub white Au smurf ( niebieska tarcza wg mnie średnie wrażenie), Air King, 2 Milgaussy, 2 Daytony ( cała złota i różowa na gumie z czekoladową tarczą ) i SDDS na stanie ( 200 E droższy niż miesiąc temu :o ). 

Cena z metki, zero rabatu a obsługa średnia B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś na instagramie mi się pojawiło kiedyś, że ta wskazówka GMT to "standard", tzn. nie jest to jednostkowy przypadek. :)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Właśnie miałem napisać, że Lange równie dobrze. W której sekundzie filmu ten sknocony indeks?

2:07. Po refleksie światła widać defekt wykończenia krawędzi indeksu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem już kilka GS-ów i wszystkie były perfekt wykończone.

Ja też o niektórych markach mógłbym tak powiedzieć, ale internet pokazuje, że jednak są wyjątki i wpadki się zdarzają. Dlatego fajnie gdyby ktoś w miarę obiektywnie ocenił jakość wykonania na większej próbie no i przede wszystkim odniósł to do skali produkcji.

2:07. Po refleksie światła widać defekt wykończenia krawędzi indeksu.

Faktycznie, widać to. Zastanam się czy w PP powierzchnia indeksów godzinowych (ta równoległa do tarczy) to zamierzony efekt czy jak na tę markę aż tak słabe wykończenie.

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co innego?uchyl, a propos mierzyłem tydzień temu Milgaussa - pozytywne odczucia :)

Zdecydowanie PP, ale tez podobają mi się zegarki FP Journe, L&S, VC...

Milgauss z niebieska tarcza to świetny zegarek jest, wygodny, bardzo dobrze wykonany, nie nudzi tak jak mój submariner i tez może być do wszystkiego...

Edytowane przez Lukasz23212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera, tyle człowiek czyta i nigdy nie słyszałem o Othersie, tej drugiej potędze po Rolexie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera, tyle człowiek czyta i nigdy nie słyszałem o Othersie, tej drugiej potędze po Rolexie ;)

Others ma dużo wiecej modeli niż R, więc ja bym je dał na równo. ;- Edytowane przez szuwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwale sie zdjeciem rodzinnym po ostatnim zakupie - jescze ewentualnie kiedys wymiana Speedie na Daytona i zamykam swoja kolekcje Rolex. :) Chociaz szczerze mowiac, chyba wole Kermita od Hulka. ;)

post-80849-0-98630700-1559986145_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolekcja jest imponująca :) Chcesz zostać docelowo tylko przy marce Rolex?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze co zwróciło moją uwagę w tej kolekcji to moonwach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi