Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Czarnego też chwilę rozważałem ale odpadł już w pkt 1 przez czarną a więc większość czasu szara lub siwa tarcze. Do tego czarny ma polerowane indeksy i wskazówki co odbiera mu cześć tego bezkompromisowo sportowego charakteru który ma Polar. A przez ten spartański styl biały jest idealnie komplementarny z takimi zdobnymi, pseudosportowymi pozycjami jak YM czy SMP.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki. Widac,ze zakup przemyslales. Gdybym mial nadgarstek troche szerszy to juz bym go nosil.

Co do AR to co prawda teraz mam matowa tarcze w SD i tego nie widze o czym pisales ale z tego co pamietam w Subie brak AR nie odejmowal wyrazistej czerni tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marzenia się spełniają ;)...

czasem się udaje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaktualizuj sygnaturę ;).

Edytowałech ;) Pozycja na liście jest wypadkową historii zegarka, pochodzenia danej sztuki, sympatii do marki oraz sensowności finansowej ewentualnej odsprzedaży. Dlatego mi się Exploder wbił przed Omegę bo mi żona przejęła płatność za niego, nie znajdując lepszego pomysłu na prezent gwiazdkowy. Jestem teraz w czarnej d... z prezentem dla niej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega dbc widzę prowadzi ostrą ofensywę we wszystkich tematach, co tam ciekawego do sprzedania?

Prorok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega dbc widzę prowadzi ostrą ofensywę we wszystkich tematach, co tam ciekawego do sprzedania?

Prorok

Ja ofert kolegi jakoś nie widzę.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ofert kolegi jakoś nie widzę.

Starosc nie radosc ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starosc nie radosc ;-)

Ale przebieglość ;

Nie chcialo mi się szukać to dostalem gotowe linki..;)

Dzięki.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak kolega nabił tak szybko postów to równie szybko się przekona o jakości swoich ofert ...stwierdzi jednak że olx lepszy :) więc może dla nauki nie usuwajmy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak kolega nabił tak szybko postów to równie szybko się przekona o jakości swoich ofert ...stwierdzi jednak że olx lepszy :) więc może dla nauki nie usuwajmy

Zrobione :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można o tym dyskutować. Moim zdaniem - po kilku dniach noszenia - te indeksy urozmaicają tarczę, która poza tym jest bardzo poprawna, i może wydawać się nudna. Więcej przemyśleń zostawiam sobie na recenzję.

Łukasz, kiedy będzie recka tego modelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj będąc na zakupach w SCC odwiedziłem Rolexa. Same Explorery i jeden SD. Tak z ciekawości się spytałem o czas oczekiwania na Suba. Jak bym wczoraj zamówił to może na lutego by był. Zależy za którego byłbym na liście i drugi mankament zależy ile dostaną. Bardzo fajna pani była, powiedziała wprost dostawy mają tragiczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga, atencion, słuchajcie, dokonałem odkrycia.

Było już omawiane. Gdyby nie konieczność kupienia wersji ze złota to pewnie 2/3 tutaj byłoby niebieskich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było już omawiane. Gdyby nie konieczność kupienia wersji ze złota to pewnie 2/3 tutaj byłoby niebieskich.

Pozostala 1/3 nowy pepsi ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na ile to jeszcze nurek a na ile biżuteria? Pomijam zasobność i to jak będzie traktowany. Chodzi mi o zachowanie złota w słonej wodzie. Jeżeli technologiczne nie nadaje się tzn. że firma postrzega już swoje produkty jako ikony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest Burns, a z SMP podśmiechujki, że już nie tulłocz bo bransoleta z drobną polerka i złote, nakładane logo na tarczy ;-)

Paweł, jeśli dołożyć do rozważań opcje stalowego Pepsi to on by pewnie miał 60 % rynku GMTM plus SUB a 40% wszystkie inne wersje:-) Trochę przesadzam ale niewiele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złoto jest metalem, na którym słona woda nie zrobi najmniejszego wrażenia.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gustaw przcież SMP jest seryjną biżuterią Omegi a to biały kruk dla tych miłośników Rolexa , którzy w dyskretny sposób chcą się wyróżnić. Tylko zegarko i Rolko maniacy wiedzą że wersja z niebieską tarczą to szlachetny metal ;-)

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się odmówić racji Twoim słowom. Natomiast skoro nie jest to już tulłocz to mogliby dać mu jakąś ładną bransolete, antyrefleks oraz może koronę z białego złota na tarczy . Byłby chociaż ładny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, choć chyba słowa desmo bardziej do mnie przemawiają. Niech wygląda jak zwyczajna wersja, ale w rzeczywistości jest diabelskim stworzeniem :) Coś jak RS, M i AMG :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, zresztą rzeczywiście zgadzam się z Robertem i Janem - to co napisałem w swoim poprzednim poście o upiększaniu złotej wersji SUB'a - totalnie nie licowałoby z "odwieczną" filozofią marki spójności i zachowawczości stylistycznej nie tylko na przestrzeni lat ale również w obrębie modeli a nawet wersji jednego modelu.

Zbaczając do "mojego ogródka" - podczas wyboru EX2 jakąś tam małą rolę odegrała funkcja GMT ze skokową zmianą wskazania godziny bez zatrzymania zegarka - dopisałem to do listy pomniejszych argumentów.

Taka ciekawostka w zakresie chodu mojej sztuki - Przez prawie całą dobę - jakieś 18-20h potrafi przyspieszyć o około 1 sekundę ,natomiast na przestrzeni kilku kolejnych godzin przyspiesza o 4-5 s. Tak "dowcipnego" zachowania dopuszcza się w okolicach zmiany daty co tym bardziej dziwne, że w tych rejonach zwiększony pobór energii na przeskok wskazania dnia prowadzi zwykle do późnienia. Efektem jest +20 s po 4 dobach.

Ale chyba nie ma co się na razie nad tym skupiać, w sytuacji gdy zegarek pracuje dopiero od kilku dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi