Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

3186 powoli się układa. Chociaż wg mnie zbyt powoli. W przedostatniej dobie zrobił +2,5s, a ostatniej zszedł do +2,3s/dobę. Kiedyś wystarczył mu jeden dzień na rozruch, teraz potrzebuje aż tygodnia!

9bbe932858a153fd76edf294e7b32d3d.jpg

Coz... lata leca - czas na nowe smary 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, artme napisał(-a):

Coz... lata leca - czas na nowe smary 😉

Może być, że powoli trzeba będzie robić serwis.  Jeszcze nie dzisiaj, ale za chwil parę. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Może być, że powoli trzeba będzie robić serwis.  Jeszcze nie dzisiaj, ale za chwil parę. 

Daj luzu - ja jakbym doszedl dopiero do 2-3s to bym myslal zeby go "rozdziewiczyc" 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, memento mori napisał(-a):

Nie zna życia ten, który nie używa Professionala pracując na ameliniowym laptopie jak np. MacBook. Tam jest dopiero wzajemne haratanie. 😜

można zegarek zdejmować do pisania na komputerze - albo nie wiem, kupić Thinkpada z palmrestem z tworzywa zamiast iść z trendem jabłkowym :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wychodzi około +10s/dobę. Przy częstym zmienianiu zegarków i konieczności ponownego ustawiania co jakiś czas, taka niedokładność nie ma większego znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, facecik napisał(-a):

Mnie wychodzi około +10s/dobę. Przy częstym zmienianiu zegarków i konieczności ponownego ustawiania co jakiś czas, taka niedokładność nie ma większego znaczenia.

Szczesliwi ci, ktorzy czasu nie licza 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, artme napisał(-a):

Szczesliwi ci, ktorzy czasu nie licza 😊

Liczą, liczą. Ale nie co do sekundy, tudzież dziesiątych części sekundy😉 I wcale nie tacy szczęśliwi🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, facecik napisał(-a):

Gwint koronki jest podatny na zużycie. Lepiej trzymać w rotomacie i wtedy dokładność się liczy.

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, tomekr89 napisał(-a):

Gwint koronki jest podatny na zużycie. Lepiej trzymać w rotomacie i wtedy dokładność się liczy.

Jak używasz koronki z wyczuciem to jest to produkt długowieczny ( poza uszczelkami) . Rotomat zaś mocno skraca interwały międzyserwisowe ( albo zbliża je do dawnych 2 lat) generując związane z tym koszta i niedogodności ( kilka miesięcy bez zegarka w niektórych przypadkach ) 

Poza tym przy tych cenach prądu…nie szkoda Ci własnej kasy na sponsorowanie willi i pałacyków cwaniakom ze spółek  energetycznych…;-)

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś rotomat. Zużył się szybciej niż zegarki. Jak dla mnie to urządzenie nie ma sensu.

17 minut temu, desmo napisał(-a):

Jak używasz koronki z wyczuciem to jest to produkt długowieczny ( poza uszczelkami) . Rotomat zaś mocno skraca interwały międzyserwisowe ( albo zbliża je do dawnych 2 lat) generując związane z tym koszta i niedogodności ( kilka miesięcy bez zegarka w niektórych przypadkach ) 

Zgadza się. Pierwszy przykład z brzegu - ręcznie nakręcany Radiomir z zakręcaną koronką🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ależ wysyp Pepsi, cukrzycy idzie dostać 😉 … skubany ma w sobie to coś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, a_team napisał(-a):

Szczęśliwi Ci, co mieli szanse na Pepsi zapisać się emoji16.png

No czekamy czekamy na tego gagatka…

14 minut temu, Lynx27 napisał(-a):

Panowie, ależ wysyp Pepsi, cukrzycy idzie dostać 😉 … skubany ma w sobie to coś. 

Tak, szczegolnie w wersji na jubilee…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukier w lukrze, smakowicie. 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, a_team napisał(-a):

Szczęśliwi Ci, co mieli szanse na Pepsi zapisać się emoji16.png

Wiosna 2021 roku dała niespodziewanie taką możliwość. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu było ogłoszenie na ..x  , sprzedam kolejkę na R pepsi. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, desmo napisał(-a):

Poza tym przy tych cenach prądu…nie szkoda Ci własnej kasy na sponsorowanie willi i pałacyków cwaniakom ze spółek  energetycznych…;-)

Interwały jak i interwały, ale tych pałacyków, jak na zawistnego Polaka przystalo, nie przełknę :) 

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w klubie, chociaż jest powiedzenie.. ostatni będą pierwszymi 😉 

Edytowane przez Lynx27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oho, jak wszyscy dostaną, to będzie tu więcej pepsi niż DJ i subów razem wziętych😉 Sam też czekam😐

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiem ze Wam zazdroszcze, bo zazdrosc to slabosc ale wam zazdroszcze 😄.

Tzn. musze sie wytlumaczyc. Oczekuje na model rolexa, ktory ma szanse stac sie daily ale bedzie musial pokonac ogromna wartosc sentymentalna mojej Omegi, mojego partnera zyciowego na dobre i na zle.

Czy ma szanse tego dokonac? Ma, ale mysle ze duzo wieksza mialby Pepsi.

Jestem jednak spokojny :), trzymam reke na pulsie i jesli nie w tym roku, jesli nie w przyszlym to pewnie w kolejnym. Mam 10 lat zeby zapisac sie na pepsi i mysle ze zdaze ;).

Juz tlumacze te 10 lat. Zdalem sobie sprawe, ze chcac wydac ~100 k na zegarki, bez sensu to zrobic w jednym roku bo wtedy zabawa sie konczy. Mam pomysl na kolekcje 3 zegarkow i co potem? No wlasnie. Miejsca w kolekcji brak i brak ekscytacji z oczekiwania w kolejce na zegarek na szczesliwy telefon i darmowe endorfiny.

Lepiej zatem dozowac sobie szczescie i zabawe na lata, w tym roku jeden rolex, w przyszlym jeden w kolejnym tez jeden itd itp. Jesli w jednym roku bym kupil 5 rolexow to potem co bym robil? :P

No i najwieksza zaleta, jak bede caly czas na cos oczekiwal to mozecie byc pewni ze laczy sie to z moja duza aktywnoscia na tym forum bo bede w temacie caly czas ❤️😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi