Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

To zdjecie jest dziwne, ciekawe ale ten brudny kombinezon roboczy i delikatny bezel z bialego zlota .
Powiedzialbym brawurowo ;), no ale akurat pewnie nie wiecie, kolega elektryk jest blisko 5% najlepiej zarabiajacych w kraju, i tylko udaje biednego jezdzac Octavia, a w garazu czeka Porsche. Znany motyw.
Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że  puenta się  zdezaktualizowała…i nie myślę tylko o nierobach znanych z tego że są znani…choć ci o których myślę też są „dobrze znani” 

Wszyscy dla wszystkich

Murarz domy buduje,
Krawiec szyje ubrania,
Ale gdzieżby co uszył,
Gdyby nie miał mieszkania?

A i murarz by przecie
Na robotę nie ruszył,
Gdyby krawiec mu spodni
I fartucha nie uszył.

Piekarz musi mieć buty,
Więc do szewca iść trzeba,
No, a gdyby nie piekarz,
Toby szewc nie miał chleba.

Tak dla wspólnej korzyści
I dla dobra wspólnego
Wszyscy muszą pracować,
Mój maleńki kolego.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Augustynski napisał(-a):

Sprzedajesz karme dla psow i stac Cie na rolexa? A mowia ze w Polsce jest bida :) no nie powiem, nawet w takiej branzy $$$ spadaja z nieba.

Moze powinnismy zatem aspirowac wyzej i przeniesc sie masowo do watku o Patku.

Ja jeżdżę starym, trupiastym rowerem, jestem samozatrudniony na śmieciówce za grosze i mam dwa Rolexy, w tym Day-Date. Żeby ci tylko żyłka nie pękła od komentowania tutaj innych ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, mrstatler napisał(-a):
55 minut temu, a_team napisał(-a):

Jesteś w takim brudnym kombinezonie roboczym i stać Cię na Rolexa ? emoji1787.png

Pokaż więcej  

W dodatku jeżdżę Octavią

A w benzynie czy dieslu?? 😀U mnie 1,5tsi ale nie ma co narzekać fajnie chodzi a Rolexa nie mam chociaż temat lubię 😀

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mrstatler napisał(-a):

U mnie też dziś na roboczo ;)

Uuuuuu... zegarek pikny, ale jakbym pracowal w takich warunkach, to TYLKO milgausika bym nosil 😎😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sprzedaję amerykańskie sny; żarcie dla psów w puszce, tuczące chipsy i coca-colę, od której psują się zęby. Jak robią promocje i do paczek wrzucają kasę, ważę każdą, i odkupuję te z różnicą wagi - złoty interes. 

Mogłeś coś dać na pamiątkę przy wizycie, albo choćby colę na drogę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A w benzynie czy dieslu?? U mnie 1,5tsi ale nie ma co narzekać fajnie chodzi a Rolexa nie mam chociaż temat lubię
Benzyna 1,5tsi jak u Ciebie. Automat. Następna będzie 1,5 e-tec, chyba w czerwcu mam wymianę o ile nie będzie opóźnień.
Uuuuuu... zegarek pikny, ale jakbym pracowal w takich warunkach, to TYLKO milgausika bym nosil
Za bardzo cukierkowy dla mnie. Będzie Ex40 jako roboczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mrstatler napisał(-a):

Za bardzo cukierkowy dla mnie. Będzie Ex40 jako roboczy.

Bardzo dobry pomysl. Wybierasz zegarki ponad czasowe, to sluszna ale i zachowawcza taktyka.

Ja nie wiem czemu jestescie tacy wraziliwi w kwestii piniedzy. Czy to wazne ile ton karmy dla psow trzeba sprzedac zeby kupic roleksa? Czy ktos wzial chwilowke na Rolexa? Zadluzyl sie u providenta? Jakie to ma znaczenie, wazne ze zegarek cieszy i nie szczeka.

Rozwazalem EX 40, ale dla mnie byl troche za nudny. Winie tutaj sposob sprzedazy, malo czasu na zastanowienie, wybralem cos innego i obym nie zalowal, oby nie bylo wioseczki, dam tutaj fotki jak tylko zaszczyt mnie dostapi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Ja jeżdżę starym, trupiastym rowerem, jestem samozatrudniony na śmieciówce za grosze i mam dwa Rolexy, w tym Day-Date. Żeby ci tylko żyłka nie pękła od komentowania tutaj innych ludzi.

mi nie pękła, tylko widzę, że złą branżę wybrałem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykonuj nie tylko swoją pracę, ale też trochę ekstra. Nie wahaj się dać z siebie nieco więcej, bo ta drobna różnica jest warta całej reszty. Miłej środy życzę Wam wszystkim! default_smile.png

7d13b4988161219dd5bcc804fbc8c7c2.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Admof napisał(-a):

mi nie pękła, tylko widzę, że złą branżę wybrałem :P

Dobrą wybrałeś, wierz mi. Czasem trzeba się dobrze ożenić, że tak się wyrażę😆.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Wykonuj nie tylko swoją pracę, ale też trochę ekstra. Nie wahaj się dać z siebie nieco więcej, bo ta drobna różnica jest warta całej reszty. Miłej środy życzę Wam wszystkim! default_smile.png

7d13b4988161219dd5bcc804fbc8c7c2.jpg

Wstawaj wcześniej, dźwigaj większy ciężar.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie o to chodzi. Trzeba tak robić, żeby się nie narobić a zarobić Kiedyś strzelą Ci plecy od tego dźwigania
Sprzedajesz karme dla psow i stac Cie na rolexa? A mowia ze w Polsce jest bida no nie powiem, nawet w takiej branzy $$$ spadaja z nieba.
Moze powinnismy zatem aspirowac wyzej i przeniesc sie masowo do watku o Patku.

Nikt się nie burzy na temat pieniędzy, ale jak gadasz takie głupoty, że skoro mario handlując karmą dla psów (co jest hiper uogólnieniem tego co robi) kupuje Rolexa i czas się przenieść do wątku z Patkiem, to ktoś tu chyba wyżej d*pę ma niż sra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, nicon napisał(-a):

Zapomniałeś o podnoszeniu kompetencji miękkich. One praktycznie ważą najwięcej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Wykonuj nie tylko swoją pracę, ale też trochę ekstra. Nie wahaj się dać z siebie nieco więcej, bo ta drobna różnica jest warta całej reszty.

Dla mnie to brzmi trochę jak recepta na pracoholizm i oddanie "ku chwale pracy" ;) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko cytowałem Dominikę Kulczyk, która jest bogata bo wcześniej wstaje, więcej pracuje i dźwiga większy ciężar. 

"Mam poczucie absurdu, że sześcioletnia dziewczynka w Bangladeszu, raniąc sobie paluszki, szyje sukienkę, bo inaczej nie zje obiadu, a potem ta sama sukienka ma tysiąckrotne przebicie. To nie jest przecież tak, że my wszyscy jesteśmy wyzyskiwaczami. Taka opinia jest trochę jak nałożenie podatku na nas, bogatych, za to, że wcześniej wstajemy, więcej pracujemy, dźwigamy większy ciężar."

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, pisar napisał(-a):

Dla mnie to brzmi trochę jak recepta na pracoholizm i oddanie "ku chwale pracy" ;) 

Nie wiem o czym Ty pomyślałeś, ale ja miałem na myśli drobne słowa i gesty typu; dziękuję - dobra robota, poranny uśmiech na dzień dobry. 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, mario1971 napisał(-a):

Nie wiem o czym Ty pomyślałeś, ale ja miałem na myśli drobne słowa i gesty typu; dziękuję - dobra robota, poranny uśmiech na dzień dobry. 😊

A to przepraszam ale pomyślałem o czymś innym a za to pełna zgoda! 🤝

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś chciał, mam namiar na nowego 116613lb, ja nie kupię ale w razie zainteresowania na Priv. 14000 k euro. 

Edytowane przez Matt2405

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja tylko cytowałem Dominikę Kulczyk, która jest bogata bo wcześniej wstaje, więcej pracuje i dźwiga większy ciężar. 

"Mam poczucie absurdu, że sześcioletnia dziewczynka w Bangladeszu, raniąc sobie paluszki, szyje sukienkę, bo inaczej nie zje obiadu, a potem ta sama sukienka ma tysiąckrotne przebicie. To nie jest przecież tak, że my wszyscy jesteśmy wyzyskiwaczami. Taka opinia jest trochę jak nałożenie podatku na nas, bogatych, za to, że wcześniej wstajemy, więcej pracujemy, dźwigamy większy ciężar."

Ona była bogata zanim się urodziła. Gadanie, że jest, bo wcześnie wstaje i więcej pracuje, to idiotyzm. Ewentualnie robi to, bo chce i ma z tego więcej niż dostała

Dziewczynka z Bangladeszu też wstaje wcześnie i też dużo pracuje, nie wróżę jej takiego bogactwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Just now, a_team said:

Ona była bogata zanim się urodziła. Gadanie, że jest, bo wcześnie wstaje i więcej pracuje, to idiotyzm. Ewentualnie robi to, bo chce i ma z tego więcej niż dostała emoji6.png

Dziewczynka z Bangladeszu też wstaje wcześnie i też dużo pracuje, nie wróżę jej takiego bogactwa emoji846.png

Kolega chyba od niedawna w internatach, co ;) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega chyba od niedawna w internatach, co  ?

Dlaczego ? Komentuje wypowiedź, forum jest też do dyskusji a nie tylko do zdjęć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, a_team napisał(-a):

Ona była bogata zanim się urodziła. Gadanie, że jest, bo wcześnie wstaje i więcej pracuje, to idiotyzm. Ewentualnie robi to, bo chce i ma z tego więcej niż dostała emoji6.png
 emoji846.png

Jesno nie wyklucza drugiego. 

Mało jest takich, co urodzili się w bogactwie, a swoimi działaniami zaprzepaścili wiele?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z drogi do biura. 

B2246B75-15B2-4A90-BE95-86754D552308.jpeg

6D0808D7-CA6D-4542-B861-E7BB969BE06D.jpeg

Edytowane przez Matt2405

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, a_team napisał(-a):

Dziewczynka z Bangladeszu też wstaje wcześnie i też dużo pracuje, nie wróżę jej takiego bogactwa emoji846.png

Czyli że kłamała? A jej brat Sebastian który doszedł do majątku zaczynając od praktycznie od zera rozdając ulotki w rodzinnej firmie?

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi