Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Bronzo napisał(-a):

a pół zieleni bezela w GMT? 

IMG_1450.jpg

Na żywo jest taki trochę plastikowy jak w Hulku/Starbucksie, chyba bardziej podobała mi się zieleń z Kermita.

Rolex-Submariner-126610LV.015-1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zieloną ceramikę lepiej przemilczeć.

Kwestia gustu. Ja nosiłem zarówno Cermita jak i Sprite i moim zdaniem świetne. Wręcz Sprite widzę jako uzupełnienie dla Pepsi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Krystian napisał(-a):

Pytanie, czy widziałeś na żywo? Moim zdaniem dużo fajniejszy niż przereklamowany blue.

Posiadałem oba jednocześnie, to się wypowiem. 🙃  Miętowy i niebieski są świetne i jedynie Slate jest w stanie z nimi konkurować. Na dłuższą metę Blue wg mnie wygrywa. Mint jest dużo ciekawszy, jednak ciężko dobrać do niego odpowienią garderobę. Blue pasuje do każdego stroju. 

20230424_143750-COLLAGE.jpg

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Posiadałem oba jednocześnie, to się wypowiem.  Miętowy i niebieski są świetne i jedynie Slate jest w stanie z nimi konkurować. Na dłuższą metę Blue wg mnie wygrywa. Mint jest dużo ciekawszy, jednak ciężko dobrać do niego odpowienią garderobę. Blue pasuje do każdego stroju. 
20230424_143750-COLLAGE.thumb.jpg.866b4e735356120dc4f256574345d72b.jpg

Nie obraź się, ale uchwyciłeś na tym zdjęciu blue jako blue, a na żywo w większości momentów to blue za mgłą
Brakowało nu AR mocno (pewnie obecne z AR już są ciekawsze, ale za czasu Twojego to Omega AT go zgniatała w całości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Krystian napisał(-a):

Nie obraź się, ale uchwyciłeś na tym zdjęciu blue jako blue, a na żywo w większości momentów to blue za mgłą emoji2371.png
Brakowało nu AR mocno (pewnie obecne z AR już są ciekawsze, ale za czasu Twojego to Omega AT go zgniatała w całości emoji2371.png

Który AT jest taki mocarz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wrócę do Datejust, to pewnie będzie Blue lub Slate, ewentualnie bicolor w różowym złocie z tarczą Sundust. 

Teraz, Krystian napisał(-a):

Skyfall emoji2371.png

A w kwestii wygody?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie z Datejustów najbardziej podoba się Wimbledon dial.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak wrócę do Datejust, to pewnie będzie Blue lub Slate, ewentualnie bicolor w różowym złocie z tarczą Sundust. 
A w kwestii wygody?

Akurat prawdziwa Skyfall (38,5mm, bo inne też wszyscy zaczęli tak nazywać, tak jak wszystkie 300m nazywali Bond) jest bardzo wygodna. Jeżeli chodzi o wizualne spasowanie bransolety z kopertą to DJ wygrywa, ale tarcza i szkło to DJ nie sięga do pięt.
Będę prawdopodobnie w PZ jutro to mogę zabrać AT żebyś zobaczył ;)
Mnie z Datejustów najbardziej podoba się Wimbledon dial.

Jest świetny jak masz kilka zegarków jak my wariaci tutaj, ale ogólnie z DJ najlepszym na uniwersalny jest silver, stal, oyster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Krystian napisał(-a):

Akurat prawdziwa Skyfall (38,5mm, bo inne też wszyscy zaczęli tak nazywać, tak jak wszystkie 300m nazywali Bond) jest bardzo wygodna. Jeżeli chodzi o wizualne spasowanie bransolety z kopertą to DJ wygrywa, ale tarcza i szkło to DJ nie sięga do pięt.
Będę prawdopodobnie w PZ jutro to mogę zabrać AT żebyś zobaczył ;)
Jest świetny jak masz kilka zegarków jak my wariaci tutaj, ale ogólnie z DJ najlepszym na uniwersalny jest silver, stal, oyster

Jutro jadę do Wawy na Mosera. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Który AT jest taki mocarz? 

Parę lat temu robiłem sobie taki tour po salonach - gdy Rolki jeszcze leżały w gablotach do wzięcia od ręki. Oglądałem m.in DJ i AT i Omega robiła nieporównywalnie lepsze wrażenie - tarcza, wskazówki, indeksy znacznie ciekawsze i "bogatsze", DJ był przy niej taki zwykły, nijaki. Jak w końcu mój przyjdzie to zobaczę to zestawienie jeszcze raz bo mam Skyfalla ale i tak w kategorii "klasyczny zegar z niebieską tarczą" bezkonkurencyjny póki co jest GS Whirlpool.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krystian napisał(-a):

Ta Daytona dla mnie broni się na żywo, a zwłaszcza wbrew pozorom, na RubberB (ale tą konfigurację pewnie widziałeś u pewnego kolegi Matt) emoji16.png

IMG-3363.jpg&key=2698e3f9f64ed7a2af5fb344114cf39f58663fec0398cd9a351fe00a1caa1afb

Hahaha znam Piotrusi różne konfiguracje zegarkowe 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Bugs napisał(-a):

Dla mnie na każdym zdjęciu wygląda jakoś mdło, jedyne zielone które się Rolexowi udały to tarcza w Hulku i bezel w Kermicie.

Na zdjęciach i nawet w salonie faktycznie nie wyglada porywająco - za to w normalnym, naturalnym świetle jest mega fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Smycel napisał(-a):

Na zdjęciach i nawet w salonie faktycznie nie wyglada porywająco - za to w normalnym, naturalnym świetle jest mega fajnie.

A to jest męski DJ w rozmiarze 36 (na takiego mi wygląda na zdjęciu) czy ten nowobogacki 41? Pytam, ponieważ nie wiem czy dążyć do naszego spotkania. 😜

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, memento mori napisał(-a):

A to jest męski DJ w rozmiarze 36 (na takiego mi wygląda na zdjęciu) czy ten nowobogacki 41? Pytam, ponieważ nie wiem czy dążyć do naszego spotkania. 😜

Wiele osób woli 41, mimo to mierzyłem 36 oraz 41. Bezapelacyjnie 36 wygrywa w przedbiegach na mniejszych nadgarstkach do 17cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, memento mori napisał(-a):

A nie znasz mnie? Dłonie wybór był od początku oczywisty 😁 Nie ma cyferek przy indeksach, więc pełna klasyka 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo

Czasem trzeba przyjść do biura

IMG_1467.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odmowa na nową Daytonę przyszła już jakiś czas temu, ale powiedzmy, że Kruk się zrehabilitował :D „foto z drogi”

IMG_6684.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Michal93 napisał(-a):

Odmowa na nową Daytonę przyszła już jakiś czas temu, ale powiedzmy, że Kruk się zrehabilitował :D „foto z drogi”

IMG_6684.jpeg

Z jakiej drogi? Z porządnego auta ma być. Tak to się nie liczy 😁.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, beniowski napisał(-a):

W serduszku tylko VAGiny, także z drogi co najwyżej jutro przed praca 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, beniowski napisał(-a):

prosimy o zdjecie nowego zegarka

Edytowane przez Lukasz23212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michal - zdjecia nie wrzucasz - nadal czekasz? Bylem o 8:00 pod Raffles - pustki. Poszedles sie kimnac do palacu po skosie?

1584408f0b110c702ccca0a4b9caaaf9.jpg

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Trochę czekał, długo męczyłem swojego opiekuna (dzięki), że w tym roku 30stka i gdzieś tam w głowie miałem odbiór tego zegarka właśnie w okolicy urodzin. Urodziny są 15.07, ale 15.06 też jest ok na karcie gwarancyjnej  
IMG_6717.thumb.jpeg.c00ac09a4c84f28d617a7aaeab1f9299.jpeg

No elegancki, klasyka. Gratulacje!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi