Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.12.2024 o 10:44, meinard napisał(-a):

Ja akurat muszę mieć na nadgarstku, bo bez okularów jestem ślepy jak kret, ale kiedyś wpadłem na awangardowy pomysł, żeby do różnych zastosowań mieć różne zegarki, więc na basen zakładam Suunto. Oprócz tego że mi czas mierzy, to jeszcze powie czy zawał się nie zbliża, więc win-win. Polecam ten styl życia. 

Też to odkryłem. W dodatku w zastosowaniach sportowych Garmin jest po prostu pod każdym względem lepszy od Rolexa.

@kokeszka, ciesz się że nie płynąłeś grzbietowym i nie walnąłeś drugą stroną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do tych pięciu osób, które nie lubią Daytony. Czy mieliście zegarek na ręce dłużej i jakie są Wasze spostrzeżenia ? Może poza tym, że zegarek nie ma daty i ma chrono, bo takich zegarków jest wiele Napiszcie co sądzicie o zegarku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Pytanie do tych pięciu osób, które nie lubią Daytony. Czy mieliście zegarek na ręce dłużej i jakie są Wasze spostrzeżenia ? Może poza tym, że zegarek nie ma daty i ma chrono, bo takich zegarków jest wiele emoji6.png Napiszcie co sądzicie o zegarku emoji6.png

Sześciu. Mój szef nosi i ja też miałem go parę razy na ręku. Mamy podobne nadgarstki i dobrze u mnie leży. On jest zakochany (choć narzeka na brak daty), a ja niczego szczególnego w tym zegarku nie widzę. No może poza tym, że wydaje się być wygodny. Wady wymieniono wcześniej i nie mam nic co dodania. Zdecydowanie wolę suba i GMT. I na pewno nie oddałbym swojego Zenitha chrono ze Daytonę, bo jest po prostu lepszym zegarkiem.

Edytowane przez facecik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Pytanie do tych pięciu osób, które nie lubią Daytony. Czy mieliście zegarek na ręce dłużej i jakie są Wasze spostrzeżenia ? Może poza tym, że zegarek nie ma daty i ma chrono, bo takich zegarków jest wiele emoji6.png Napiszcie co sądzicie o zegarku emoji6.png

Mialem miedzy innymi 126505-0001 i dlugo sie przyzwaczajalem do jego wagi. W koncu sprzedalem 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Miałem na ręku krótko, jest wygodny i bardzo dobrze wykonany ale jako bardzo drogi a słabo czytelny chronograf bez daty, stop sekundy i z oszczędną lumą po prostu nie spełnia moich potrzeb.

Nie powiem że nie lubię, jako zegarek jest mi obojętna i zwyczajnie poza kręgiem zainteresowania - podobnie jak Omega Moonwatch czy Zenith El primero, co najwyżej źle się kojarzy bo to ulubiony model wszelkiej maści pozerów i atencjuszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Nie podoba mi się po prostu. Tylko tyle albo aż tyle. 

Miałem przez chwilę na ręce. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem miedzy innymi 126505-0001 i dlugo sie przyzwaczajalem do jego wagi. W koncu sprzedalem 

Do wagi ? Rozumiem, że był za lekki ?
Miałem na ręku krótko, jest wygodny i bardzo dobrze wykonany ale jako bardzo drogi a słabo czytelny chronograf bez daty, stop sekundy i z oszczędną lumą po prostu nie spełnia moich potrzeb.
Nie powiem że nie lubię, jako zegarek jest mi obojętna i zwyczajnie poza kręgiem zainteresowania - podobnie jak Omega Moonwatch czy Zenith El primero, co najwyżej źle się kojarzy bo to ulubiony model wszelkiej maści pozerów i atencjuszy.

O gustach nie dyskutujemy, szanuje podejście i dzięki za opinię. Nie każdemu się wszystko podoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Bugs napisał(-a):

Werk 4130 posiada stop sekundę. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się nie podoba Daytona. Tzn. może nie jest brzydka zupełnie, ale tu decyduje co innego. Jednych klientów ta wykreowana sztuczna wyjątkowość i niedostępność przyciąga na tyle, że staje się nawet głównym atutem zegarka. Natomiast ja mam tak, że tak absurdalnie rozdmuchana "wyjątkowość" mnie odpycha i zniechęca do tego modelu. Podobnie jak RO, aquanaut czy nautilus. Nautilusa nawet bym może rozważył, gdyby nie było tej całej szopki z kupnem i był nieco tańszy. :)

2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Musiałem to sprawdzić, jak przeczytałem o braku stop sekundy, bo nie chciało mi się wierzyć, że byłaby taka wtopa. ;)

Edytowane przez machlo

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

9 godzin temu, machlo napisał(-a):

Musiałem to sprawdzić, jak przeczytałem o braku stop sekundy, bo nie chciało mi się wierzyć, że byłaby taka wtopa. ;)

Faktycznie ma taką malutką, nawet nie zauważyłem. No to też nie po mojemu, lubię konkretną centralną, nie small seconds. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, nicon napisał(-a):

IMG_1083.thumb.jpeg.6675f5f95efd7652c69768db5edf7a7c.jpeg

Ech, w sumie zbierałem się do nowego Polara, ale potem takie zdjęcie psuje całą koncepcję. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, nicon napisał(-a):

I to rozumiem, w gratisie daja ten ficzer czy za doplata jak karbowany bezel do DJ :D ?

image.png.275bd68223142439db76618839c4a108.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu Słońce Narodu Mao zaświecił tego dnia tak mocno, że aż wypaliło mi na dłoni znak imperialistycznego burżujstwa xD.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, zdecydowanie za lekki. Jak robie biceps to biore 20kg na reke... 300g to zdecydowanie za malo

300g to chyba full gold

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie dwa się spotkały

image.thumb.png.754e2a9bd87d701530282621889ec4cf.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

Mialem miedzy innymi 126505-0001 i dlugo sie przyzwaczajalem do jego wagi. W koncu sprzedalem 😉

9 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Tak, zdecydowanie za lekki. Jak robie biceps to biore 20kg na reke... 300g to zdecydowanie za malo 😂

Daytona full gold to circa 200-210g. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciemno już było.  😒

image.thumb.png.0bfd9644a4ae7bc069a57575aa0df695.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

300g to chyba full gold emoji14.png

Zlote maja okolo 200-220g

2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Daytona full gold to circa 200-210g. 

A widzisz.. oczywiscie chodzilo o 116506-0001, tak to jest jak czlowiek pisze bez kawy 🤦‍♂️

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Dorian06 napisał(-a):

Ciemno już było.  😒

Nowy model 😅

1000006510_edited.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi