Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

No chyba nie jest taki zły bo ostatnio nawet dwa takie same kupiłeś ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

A jaki by żona wybrała, z tej dwójki?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, po miesiącu miodowym ciekaw jestem Twojego zdania bo narazie R na straconej pozycji ;)

U mnie dziś zegarek z puszki po coli (a raczej pepsi). Zajefajny jest, ja tam emocji nie mierzę na szczęście grubością bransolety czy koperty :D

IMG_6122.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Z tym AR to naprawde ciekawa sytuacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artme, oj zjada AP tego Rolexa bez popitki!

Edytowane przez mazik77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki by żona wybrała, z tej dwójki?

Baby sie nie znaja bo zonie SD sie bardziej podoba, ale na szczescie synek ma gust po tatusiu i od poczatku mowi, ze RO :D

Artme, oj zjada AP tego Rolexa bez popitki!

Z kazdym dniem coraz bardziej... ;)

ps

zobacz w dziale Omegi, bo mam pytanko chyba do Ciebie B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z kolei mając do wyboru takiego Sky-Dwellera nawet bym się na AP obejrzał.

post-89160-0-38510700-1508087173_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Baby sie nie znaja bo zonie SD sie bardziej podoba, ale na szczescie synek ma gust po tatusiu i od poczatku mowi, ze RO :D

Z kazdym dniem coraz bardziej

Dla mnie wyglada na to, że głęboko w środku, w sercu, zwycięzca się już znalaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PO twoich wypowiedziach coraz bardziej mysle o AP, ostatnio malo by braklo hehe. Ale do 3 razy sztuka

Edytowane przez Zbysiu Bida

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Kurcze - miliony produkowane rocznie, ceny ciagle w gore a nawet AR wewnetrznego nie dadza - masakra :angry:

Ale tak - oczywiscie dalej uwazajcie, ze to historia i uzytecznosc, bo Rolex to najlepszy zegarek na swiecie :P:D:lol:;)

Mariusz, jestem pewien, ze potrafisz zrobić ładniejsze zdjęcie temu Rolexu ;)

No chyba nie jest taki zły bo ostatnio nawet dwa takie same kupiłeś ;-)

:D

Mariusz, po miesiącu miodowym ciekaw jestem Twojego zdania bo narazie R na straconej pozycji ;)

U mnie dziś zegarek z puszki po coli (a raczej pepsi). Zajefajny jest, ja tam emocji nie mierzę na szczęście grubością bransolety czy koperty :D

…a Bartka blaszak i tak najfajniejszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, jestem pewien, ze potrafisz zrobić ładniejsze zdjęcie temu Rolexu ;)

Bede sie staral, ale wiesz - za bardzo, to on nie jest piekny :P:D;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualnie mi się AP od SD też dużo bardziej podoba ale wg mnie AP jak zegar dla jednozegarkowca w tym zestawieniu przegrywa. Jako kolejny w kolekcji jak najbardziej. Poziom wykończenia bransolety w AP jest fantastyczny (chyba najlepsza na rynku) ale jeśli chodzi o wygodę użytkowania do tej z SD nie ma podejścia przez swoją budowę i brak jakiejkolwiek regulacji.

Poziom wykończenia koperty jest również ok ale naprawdę nie widzę różnicy w obróbce indeksów czy wskazówek ws GS. Ja w swoim miałem AP np. delikatnie krzywy indeks także ja naprawdę lubię AP, robią fantastyczne, piękne werki ale na tym poziomie konkurencji ja niestety już 2 różnych lig nie widzę...

Są osoby, oddani pasjonaci danej marki np. nasz forumowy Mariusz Mcintosh, posiadający ogromną wiedzę nt ulubionej manufaktury i tu wybór jednego zegarka właśnie ów marki jest oczywisty.

Ja, bazując na swoim doświadczeniu, zauważyłem, że jak już minie czas zachwytu i samousprawiedliwienia, jak to świetnie się wydało pieniądze, pojawia się bardziej chłodne, racjonalne podejście i wtedy można mówić o jakimś tam świadomym wyborze.

Życzę Ci Mario, co byś nie wybrał, żebyś był przez lata zadowolony z wyboru.

Edytowane przez Bartek79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartku dzieki - masz 100% racji. Biorac pod uwage rozsadek, to R jest niezastapiony. Przez wiele lat uzytkowalem Suby, gdyz ten typ zegarkow najbardziej mi odpowiada i mysle, ze pasuje do mojego stylu ubierania sie, bycia etc. Sa to dla mnie zegarki idealne. Ich dokladnosc, regulowana bransoleta, wytrzymalosc i luma (a i wieksza data tez niczego sobie ;) ) sa niesamowite. Cala historia Submarinera oraz "kultowosc" przyciagnela rowniez i mnie i... i sie nie zawiodlem - nigdy B)

Jednak od wielu lat czytajac na forum rozne recenzje/opracowania, historie marek itp. moja uwage przykuly 2 modele - Panerai 233 i AP RO. I jeden i drugi dla niektorych koszmarek. I jeden i drugi niesamowicie ciekawa historia. Ale to, co w zasadzie mnie chyba do nich najbardziej ciagnelo, to ich oryginalny i nietuzinkowy a rowniez niezmienny do dzis wyglad (podobnie jak w subie, tylko juz bez slowa oryginalny z racji miliona podrobek i subopodobnych).

I tak 3 lata temu nadarzyla sie okazja, ze do rywalizacji z subem stanal Pam 233. Coz - przepiekny zegar i cholernie uzytkowy biorac pod uwage komplikacje, jednak paski i guma, to niestety nie moj swiat i przy jednym zegarku w lecie meczyl mnie straszliwie... - coz - takie zycie, wiec powrot z radoscia do Suba byl nieunikniony i niestety szybki.

Zakup SD byl podyktowany samymi plusami po Hulku i rowniez do dzis nie moge na ten zegarek narzekac - jest jeszcze fajniejszy i ciekawszy niz Sub a do tego swiadomosc, ze jeszcze przez wiele lat na swiecie nie bedzie ich pelno na nadgarstkach uczynil go u mnie zegarkiem dozywotnim B) Jednak caly czas myslalem o RO. A to jechalem do salonu "przejazdem", aby poogladac, a to wszedlem, zeby przymierzyc itp. itd.

I teraz konkluzja - zdaje sobie sprawe, ze wszystko zredukuje czas i wlasne doswiadczenia z codziennego uzytkowania. Co bedzie?? - niewiadomo :rolleyes: . Moze znowu wroce do R i jego wszechstronnosci, a moze wieksza jednak przyjemnosc da mi ogladanie pieknego werku i radosc z uzytkowania zegarka mniej popularnego i znanego/oklepanego :rolleyes: Jednak wiem jedno - z klubu sie nigdy nie wypisze, bo to sa super sikory! B):D

ps

kiedy jakies spotkanko????, to bedzie mozna cos poprzymierzac :)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz co do 233 - który jest bardzo fajnym zegarkiem - to żadnej historii on za sobą nie kryje;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz co do 233 - który jest bardzo fajnym zegarkiem - to żadnej historii on za sobą nie kryje;)

Filipie - to byl skrot myslowy - chodzilo mi o Panerai jako cala firme a 233 tylko okreslilem jako cos, co mi sie podobalo - teraz raczej padloby na 673/372 albo Fiddiego.

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roli na pikniku dziś na ręce żony też daje radę :)

IMG_6168.jpg

Edytowane przez Bartek79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Bomba!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnemu we wszystkim ładnie. Pomarańczowa PO wyglądała świetnie, jak założy SKX to też zrobi wrażenie :D

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Bartek, zegarek bardzo fajny, ale zdjęcie to miazga!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi