Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Piotr,

Patrząc na Twoją kolekcję nie podejrzewam Cię o niskie pobudki...

Ulżyło mi :)

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Z wartością odsprzedaży to prawda ale to nie może być jedyna motywacja do posiadania Rolexa . Gdzie szukałeś klasycznego ,używanego DJa?

PS. Na bazarku była poprzednia edycja AT...niebieska

To nie jest jedyna motywacja do posiadania Roleksa. Moje motywatory są raczej typowe: zegarek musi się podobać, charakteryzować się wysoką jakością wykonania, zachowywać dużą wartość przy odsprzedaży, cieszyć się opinią niezawodnego.

DJ szukam chyba standardowo, czyli na ebayu, uhrforum, rolexforums, watchrecon, na naszym bazarku, sprawdzam co jakiś czas oferty polskich komisów: atelier tempus, czasluxusu, watchconcept.

No i mili koledzy z forum czasem podzielą się wartościowym info :)

Sam kilka miesięcy szukałem zegarka z niebieską tarczą i Aqua Terra 8500 była absolutnym faworytem ale wtedy pokazała  się na bazarku Aqua Terra 2500 i grzech było nie wziąć ;)

Muszę przyznać, że jest to najładniejszy zegarek z niebieską tarczą jaki kiedykolwiek widziałem, absolutna klasa!

Gdyby to było takie proste.... pierwsze z brzegu o zbliżonej wartości do DJ i AT: GO sixties blue dial i Vulcain Herbie Hancock.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie przy DJ II ryzyko wtopy jest mniesze (krótszy okres na rynku, lepsze zabezpieczenia antygeneryczne ) . Patrząc na Twoje ostatnie propozycje dorzuciłbym Omegę Hour Vision - w niebieskim wygląda najlepiej z rodziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He he, wszystko czym Rolex szpeci swe zegarki żeby trudniej było je podrobić...np.napisy na wewnętrznym pierścieniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam pytanie kupiłem właśnie swojego pierwszego rolexa Day-Date z roku 1968

Co sądzicie o tym modelu

Czy był to dobry wybór

6a6d5c3db50809a8cca1c2157d21a9cd.jpg0e6c220674f5139ee6b0babf23d2a272.jpgf0155b5caeb4c3b244e71c5b4c98dce1.jpg690653570671faa0d3a1e78dcbc594fa.jpg8e6c3dbce88c15a900ab20e988a33d85.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedzialem, ze kiedys nadejdzie ta chwila i zapisze sie oficjalnie do klubu! :)

1a121d272c8dc6d3med.jpg

e7e41538f9497732med.jpg

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki! Wiedzialem, ze bedzie super ale jest duzo lepiej :) Bardzo wygodny, dobrze uklada sie na reku, jestem bardzo zadowolony! To byl moj kroliczek od dawna i nareszcie sie doczekalem! I bezel nie jest przesuniety o pol klika :D I juz wiem jaki bedzie kolejny nabytek 5513 vintage!!! 

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to fajnie. Szkoda ze Rolex dopiero w obecnych modelach daje AR pod lupke. Niech cieszy jak najdluzej ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję Rolexa ,a 5513 jest dobrym wyborem

Sent from my Z10 using Tapatalk 2

Edytowane przez irekm

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak BTW , wreszcie się dowiedziałem o co chodzi z "krzywym " bezelem w subie ( a raczej z niby nietrafiającymi indeksami)

A WIĘC TO WIELKI BULLSHIT !!!! Chodzi o to ,że bezel da się tak ustawić , że jest w połowie kliku i wtedy faktycznie wygląda jakby nie trafił w indeks i miał przesunięcie ..

Szkoda mi słów na komentowanie BZDURY o niedokładności wykonania czy krzywych indeksach ..

Jak w Audi A8 nie domkniemy drzwi to tez zostanie szpara , więc mówienie że są źle wykonane świadczy o niedoskonałości umysłowej a nie o "źle ustawionych maszynach w Inglostad" ...

i tyle na temat kolejnego mitu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie! Bardzo proszę pisać po polsku. Zdaję sobie sprawę, że wielu forumowiczów zna różne języki obce, ale to jest forum polskie. Co to znaczy BULLSHIT? Nie wiem, i nawet nie chcę wiedzieć. Co znaczą BZDURY - to wiem - to jest akurat po polsku... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już tłumaczę, bullshit to jest shit od bulla :-)), a na poważnie to ja już pisałem jakiś czas temu że w moim subie można ustawić bezel pomiędzy kliknięciami, wystarczy go tylko trochę przesunąć do tylu i w takiej pozycji pozostanie

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, ale przypuszczam że większość posiadaczy tego modelu wie o tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irek ma rację, bezel Suba ma sporo luzów, więcej niż inne divery podobnej klasy.

Można go po kliknięciu troszkę cofnąć i ustawić precyzyjnie. Tak, żeby się forumowi pedanci nie czepiali...

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak BTW , wreszcie się dowiedziałem o co chodzi z "krzywym " bezelem w subie ( a raczej z niby nietrafiającymi indeksami)A WIĘC TO WIELKI BULLSHIT !!!! Chodzi o to ,że bezel da się tak ustawić , że jest w połowie kliku i wtedy faktycznie wygląda jakby nie trafił w indeks i miał przesunięcie ..Szkoda mi słów na komentowanie BZDURY o niedokładności wykonania czy krzywych indeksach ..Jak w Audi A8 nie domkniemy drzwi to tez zostanie szpara , więc mówienie że są źle wykonane świadczy o niedoskonałości umysłowej a nie o "źle ustawionych maszynach w Inglostad" ...i tyle na temat kolejnego mitu

Darku odpowiedziałbym na PW jak to ostatnio zrobiłem (miałem już w tym wątku nie pisać), ale Ty i tak odpisałbyś mi znowu jakimś idiotyzmem tu w wątku więc po co się wysilać.

Muszę Ci tylko pogratulować doskonałej spostrzegawczości i niebywałego intelektu skoro:

Twierdzę natomiast ,że jakoś dużej skali nie zauważam , miałem 4 daytony w różnych konfiguracjach , 2 SD ( stary i nowy ), 5 sub ( w tym 3 ceramiczne ) 3 GMT ( jeden z ceramiką ) i kilka pomniejszych

Obecnie użytkuję sub i gmt z ceramiką i chętnie postawię whisky jak mi ktoś znajdzie niedoróbki w nich

Tyle w temacie

miałeś jak piszesz już ponad 14 Rolexów, a dopiero dzisiaj się dowiedziałeś "o co chodzi" :)

Teraz już na prawdę mój ostatni wpis w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już tłumaczę, bullshit to jest shit od bulla :-)), a na poważnie to ja już pisałem jakiś czas temu że w moim subie można ustawić bezel pomiędzy kliknięciami, wystarczy go tylko trochę przesunąć do tylu i w takiej pozycji pozostanie

Irek ma rację, bezel Suba ma sporo luzów, więcej niż inne divery podobnej klasy.

Można go po kliknięciu troszkę cofnąć i ustawić precyzyjnie. Tak, żeby się forumowi pedanci nie czepiali...

nie ma to jak precyzją oparta na luzie,

jest luz to wszystko można sobie ustawić,

jak luźna guma w gaciach :) też pozwala na manewry B)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi