Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Mierzylem z biala tarcza i byl swietny, jednak faktycznie - rozmiar moze nie kazdemu odpowiadac  B)

Ja zdecydowalem sie na RO zamiast na SKY, bo dla mnie karbowany bezel, to troche zbyt blyszczacy dodatek, choc oczywiscie piekny, ale jak komus to nie przeszkadza, to wydaje mi sie, ze jest to idealny zegar dla jednozegarkowca  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak koledzy wyżej... moim zdaniem to nie zegark dla jednozegarkowca, zostaw co masz a jak koniecznie chcesz zmienić na jeden -  GP Laureato będzie idealny;)

header_laureato.jpg

Edytowane przez zielony.m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DJ jest na Jubilee z gładkim bezelem i tarczą dark rhodium. Noszę go do garnituru (nawet pomimo faktu że kiedyś do garnituru nosiłem tylko zegarki na pasku) i wyglada fajnie i (chyba) mało rzuca się w oczy.

Naszło mnie na tego Sky, ale zaczynam mieć wątpliwości. No chyba że pozbędę się GMT, a DJa zostawię ...

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GP - bo?

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak koledzy wyżej... moim zdaniem to nie zegark dla jednozegarkowca, zostaw co masz a jak koniecznie chcesz zmienić na jeden - GP Laureato będzie idealny;)

Proponuję zobaczyć ten zegarek na żywo przed rekomendacją jako jeden jedyny.

Na renderach wygląda wspaniale i może rzeczywiście wydawać się tańszą alternatywą dla RO , czy nawet Nautilusa, ale w rzeczywistości już jakby mniej.

Tu moje zdjęcie z zeszłorocznego spotkania klubowego, może to wina światła w gablotce, ale nie zrobił na mnie specjalnego wrażenia.

bf8c4def3d52086a3274ceb166a0de06.jpg

e6105e04f67afb37dd562b21fde5693c.jpg

Edytowane przez _Kwiatek_
Nie cytuj zdjęć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DJ jest na Jubilee z gładkim bezelem i tarczą dark rhodium. Noszę go do garnituru (nawet pomimo faktu że kiedyś do garnituru nosiłem tylko zegarki na pasku) i wyglada fajnie i (chyba) mało rzuca się w oczy.

Naszło mnie na tego Sky, ale zaczynam mieć wątpliwości. No chyba że pozbędę się GMT, a DJa zostawię ...

A co najbardziej podoba Ci się w Sky?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo zależy od światła

Czyli dodatkowo trzeba zainwestować w odpowiednią latarkę z softboxem i nosić przy sobie aby w odpowiednim momencie użyć odpowiedniego doświetlenia dla prawidłowego efektu wizualnego.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba niebieska tarcza - wiem, napiszecie że niebieską mogę mieć w DJ - i to że coś się dzieje na tarczy. Roczny kalendarz (sposób wyświetlania) też mi się b. podoba. Przymierzałem jesienią wersję w białym złocie i ostatnio złotą. Fakt, wydawał mi się trochę duży, ale na złoty na bransolecie chyba lepiej leżał.

A tak naprawdę to odzywa się ADHD; wyprzedałem się, kupiłem GMT i DJ (zostawiłem jeszcze klubową limitkę Chronos-Arta z 2015r.) i myślałem że mam spokój na lata. No ale wytrzymałem pół roku

post-6729-0-15670200-1520963114_thumb.jpeg

post-6729-0-83536600-1520963133_thumb.jpeg

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, zaczyna mi się podobać karbowana luneta... chyba czas faktycznie na pozbycie się Suba i kupno Datejusta 41mm! A... i wielkie gratulacje!!

Edytowane przez Volver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajdź różnice ;-) Jeśli chodzi o kalendarz...nie jest piękny ( to eufemizm raczej ) ale rozumiem że fascynuje jako rozwiązanie techniczne bo reszta to ten sam zegarek...z tym że DJ41 o niebo ładniejszy ( prawie jak Poljot vs PP Calatrava ;-)

W zestawie z GMT - dla każdego coś miłego...

post-55792-0-54829900-1520964031_thumb.jpeg

post-55792-0-98348000-1520964040_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega kupował w tym czasie co ja DJa dla siebie; wybrał niebieską tarczę i karbowany bezel. W tym modelu karbowany bezel też super wygląda. No ale ja, po wyborze Jubilee, już bym się jej w DJu nie pozbył - jest super wygodna.

Polecam tego nowego DJa - świetny zegarek. Jak pisałem, zastanawiam się jeszcze czy nie pozbyć się tylko GMT za Sky, a zostawić DJa. Moja tarcza dark rhodium nie rzuca się w oczy, ale dlatego właśnie ją wybrałem (choć niebieska jest świetna).

Tak wygląda mój

post-6729-0-96299000-1520964453_thumb.jpeg

post-6729-0-07410900-1520964906_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba niebieska tarcza - wiem, napiszecie że niebieską mogę mieć w DJ - i to że coś się dzieje na tarczy. Roczny kalendarz (sposób wyświetlania) też mi się b. podoba. Przymierzałem jesienią wersję w białym złocie i ostatnio złotą. Fakt, wydawał mi się trochę duży, ale na złoty na bransolecie chyba lepiej leżał.

A tak naprawdę to odzywa się ADHD; wyprzedałem się, kupiłem GMT i DJ (zostawiłem jeszcze klubową limitkę Chronos-Arta z 2015r.) i myślałem że mam spokój na lata. No ale wytrzymałem pół roku

To kółko na środku to roczny kalendarz? Myślałem ze czas 24 godzinny. A jak tu się date odczytuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazanie miesiąca masz przy indeksach.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla niektórych może się to okazać przeszkoda nie do przejścia - trzeba znać kolejność miesięcy Fajne rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację kółko razem ze strzałką druga strefa. Kalendarz to kombinacja daty i wskazań miesiąca ( kwadracik nad indeksem )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło matko...aż się pośliniłem na tego granatowego DJ. To mój wybór z bransoletą oyster i karbowaną lunetą właśnie.... :rolleyes:  :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega kupował w tym czasie co ja DJa dla siebie; wybrał niebieską tarczę i karbowany bezel. W tym modelu karbowany bezel też super wygląda. No ale ja, po wyborze Jubilee, już bym się jej w DJu nie pozbył - jest super wygodna.Polecam tego nowego DJa - świetny zegarek. Jak pisałem, zastanawiam się jeszcze czy nie pozbyć się tylko GMT za Sky, a zostawić DJa. Moja tarcza dark rhodium nie rzuca się w oczy, ale dlatego właśnie ją wybrałem (choć niebieska jest świetna). Tak wygląda mój

Twoj z karbowanym bezelem byłby idealny.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, kupiłem go tu na forum od firmy Supreme; przez jakoś czas sprzedawali tu na forum zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jak kupowałeś (i sprzedawałeś????); min. ze względu na Twoje zdjęcia i wrażenia kupiłem swój model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spolerować już raczej nie da rady, ale to w sumie najsensowniejsze co by można było zrobić z tym szrotem. Gość stwierdził że wyryje swój numer i to na bokach koperty, żeby to chociaż zrobił na deklu to by jeszcze można było zrozumieć. Wygląda to jakby dziecko ukradło pilnik do paznokci mamie i wyryło swój numerek ze szkolnego dziennika. Chociaż nadal to lepsza historia niż egzemplarze obijane latami o klamkę od biura których epicką historię chcą zachować nowi właściciele :D.

Ja rozumiem całą ideę niepolerowanych egzemplarzy jak się je kupi w dobrym stanie i samemu poobija albo odziedziczy poobijane po ojcu czy dziadku, ale historii użytkowania przeciętnego Kowalskiego wolałbym nie oglądać.

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/154858-zrób-sobie-nosa-czyli-moje-próby-odnowy-zegarków/page-2#entry2227415

Tutaj masz fajny przykład co można i jak odnowić! Nasz forumowy kolega ma całkiem dobre osiągnięcia w tym temacie i fajnie mu to wychodzi! :)

Edytowane przez szwed

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktos może mi wytłumaczyć niebotyczne ceny tej serii daytony? - 

Rolex Daytona 16520 FOUR LINE L SERIES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi