xavras_s 124 #8351 Napisano 16 Listopada 2016 GG1000 masz nawet na bazarku. Jak dla mnie za dużo się tam dzieje na tarczy.Jak analogowy to może GST? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #8352 Napisano 16 Listopada 2016 Kup lepiej jakiś automat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsunamisurfer 12 #8353 Napisano 16 Listopada 2016 Sprawdzałem ten model GST i ciekawy . A co do automata ??? Jaki model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #8354 Napisano 16 Listopada 2016 Automat to zegarek z mechanizmem automatycznym, a modeli są tysiące, do wyboru do koloru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsunamisurfer 12 #8355 Napisano 16 Listopada 2016 I czy zamówienie zegarka z e global to dobry pomysł bo ceny są przystępne i wolał bym nie przepłacać jak za Romana 1300zl Ok sorki moja cała wiedza na temat zegarków pochodzi od was więc sorki za śmieszne pytania . zależało by mi żeby to była jednak seria G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8356 Napisano 16 Listopada 2016 Pooglądaj sobie modele, wybierz ze trzy i zapytaj w wątku ogólnym o G-Shockach. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murillo 1 #8357 Napisano 16 Listopada 2016 Witam mam nadzieję że to odpowiednie miejsce na to zapytanie . Jaki drugi zegarek z serii G po romku. Nie chce błędu popełnić i wolę zapytać . Bo Romka kupiłem dzięki waszej opinii po nie udanym pierwszym zakupie. Co myślicie o GG 1000 ? Jako alternatywa bo z niewyjaśnionych przyczyn zapragnolem mieć drugiego GJa już odkładam powolutku na Kinga w negatywie, toż to oczywisty wybór ;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsunamisurfer 12 #8358 Napisano 16 Listopada 2016 Ok tak zrobie wybiore 3 i się odezwe. Jeszcze raz dzięki za fachowa pomoc. Ok dzieki masz racje. Wybiorę trzy i się odezwe tylko mam problem czy lepiej kupić lepszy ale używany czy gorszy a nowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8359 Napisano 16 Listopada 2016 Jak będziesz miał problem to podaj maksymalny budżet.Na pewno coś się znajdzie dla ciebie 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #8360 Napisano 16 Listopada 2016 Jak będziesz miał problem to podaj maksymalny budżet....Który my na pewno pomożemy zwiększyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsunamisurfer 12 #8361 Napisano 16 Listopada 2016 Super , dzięki sol ... i z góry przepraszam za może jak dla was śmieszne pytania ... ale to na forum zaraziłem się seria G shock . I dzięki wam kupiłem Romka. Więc proszę o zrozumienie ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #8362 Napisano 16 Listopada 2016 Chcesz drugi potem będziesz chciał trzeci i czwarty tak jest w przypadku G niestety 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D1V1510N G 40 #8363 Napisano 16 Listopada 2016 Super , dzięki sol ... i z góry przepraszam za może jak dla was śmieszne pytania ... ale to na forum zaraziłem się seria G shock . I dzięki wam kupiłem Romka. Więc proszę o zrozumienie ... Nic nie poradzisz na to, tak to jest jak ktoś ma zawyżone ego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #8364 Napisano 16 Listopada 2016 Zegarek jest bardzo fajny ale polskie ceny są przegięte a nie każdy (w tym ja) chce kupować w Singapurze. Ale jak człowiek ma świadomość że faktyczną wartość i cena tego zegarka oscyluje ok 800 zł (Amazon - 190 USD) to dla mnie oczywiste, że szuka i rzeczywiście może myśleć o kupnie używanego za 500 zł. TapatalkNie rozumiem tej logiki. To, że ceny w Polsce są za wysokie to rozumiem, no ale takie są. To, że w Singapurze są taniej to też jasne, no ale podobno jest ryzyko. Tylko nie rozumiem czemu zakładasz, że cena nówki w Singapurze ma być wykładnikiem cen używki w Polsce? Jeżeli ktoś kupił Romka rok temu w Polsce powiedzmy za 1000 pln to myślisz, że będzie chciał sprzedać za 500, tylko dlatego, że Singapurze są po 800 i nie ważna że obecnie w Polsce cena jest wyższa niż rok temu. No to życzę powodzenia w zakupach . Moim zdaniem cena 650pln w jakiej był dostępny na bazarku była bardzo dobra - ale to moje zdanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavras_s 124 #8365 Napisano 16 Listopada 2016 (edytowane) Cena nie tylko w Singapurze ale w USA (190 USD), Niemczech 250 euro czy nawet w GB 250 funtów. Wszystko oficjalna dystrybucja. W Polsce 1600 zł. Uzasadnienie jest takie że zegarek nie jest wart tej ceny. Obecnie, zwłaszcza kiedy jest możliwość zakupów w internecie ogólna cena jest i powinna być wyznacznikiem. W moim poprzednim poście chodziło o to że cena w kilku miejscach świata (lekko licząc połowę niższa) jest wyznacznikiem faktycznej wartości zegarka. I niespecjalnie mnie interesuje ile ktoś zapłacił tylko za ile chce sprzedać bo na rynku wtórnym to są spektakularne inne sprawy. Jeżeli ktoś rok temu kupił 9400 za 1000 zł i dbał o zegarek to cena 850 zł jest w sam raz. Tylko że zegarek byłby zadbany i na gwarancji. Powtarzam 650 czy 700 zł za 3-4 letni zegarek w takim stanie to dla mnie cena nieakceptowalna. Tapatalk Edytowane 16 Listopada 2016 przez xavras_s 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #8366 Napisano 16 Listopada 2016 A ja jednak bym wolał kupić 3 letnią, sprawną technicznie używkę za 650 i kupić nowy pasek i bezel za 150 niż roczną używkę za 850 i patrzeć na wyślizgany bezel i pasek.Zakładając, że modułowi nic nie jest i koperta cała to w pierwszym wariancie zyskuję jakby nowszy zegarek niż w drugim, przynajmniej wizualnie a technicznie nie ma róźnicy.W moim przypadku to sytuacja jest zupełnie komfortowa, bo w pudełku mam obecnie żółte i czerwone przebranie więc nie muszę mieć nowego bo i tak bym go przebrał od razu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8367 Napisano 16 Listopada 2016 A ja bym wolał kupić niż narzekać na politykę cenową i czekać aż w końcu stanieje, co może nigdy nie nastąpić, albo będę za stary na G z WCeptorem, który może zakłócać rozrusznik serca.Póki co jest w czym wybierać. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #8368 Napisano 16 Listopada 2016 W Polsce Rangeman w TT kosztuję obecnie 1550 zł. a oliwka w negatywie 1395 zł. ale to jest cena z półki Po negocjacjach można spokojnie zjechać ok. 20% a jak masz dar to nawet i więcej Co nie zmienia faktu że to i tak drogo IMO 900 zeta za nowego Romka to b.dobra cena a za używkę 650 nawet do zmian gaci też dobra No ale są tańsze zegarki i każdy może kupić coś na swoje możliwości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavras_s 124 #8369 Napisano 16 Listopada 2016 Panowie,Sprowadzanie tematu do "kup i nie narzekaj bo się w międzyczasie zestarzejesz" albo "kup co innego jak Cię nie stać" cudownie sprowadza rozmowę do piaskownicy.Nie rozumiem czego nie rozumiecie w mojej niechęci do wspomnianej używki. OLX ma to do siebie, że to portal ogłoszeniowy. Nie wiem czy był sprawny, czy szkło było czyste, czy nadawał się do przebrania.Narzekanie na ceny w Polsce nie musi znaczyć, że kogoś nie stać tylko, że ktoś nie chce przepłacać.Wszyscy wiemy, że gdzie indziej jest taniej ale na zegarek z sensorami przydałaby się gwarancja. I tutaj jest kłująca mnie sprawa. Nie rozumiem polityki cenowej i będę sobie narzekał do woli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #8370 Napisano 16 Listopada 2016 za 999 są nowe 2 letnią gwarancją na allegro ( olive ) w happytime też ubijesz do 1000 3 letnia gwarancja ( olive ) jak chcesz 6 lat i oficjalna dystrybucja to np mój ma paragon na 1360 z sierpnia (6 lat gwarancji TT ) jak miał bym dać 700 bez papierów to bym wolał nowy z eglobal za ok. 800 ( z rabatem i przesyłką ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D1V1510N G 40 #8371 Napisano 16 Listopada 2016 (edytowane) lepiej kupić wyślizgańca 3 letniego za 7 stówek niż nowego z eglobal za niecałe 900zł nie no padłem to ja w takim razie chyba jakiś magiczny deal zrobiłem za nówkę z gwarancją PL za 1k A i jeszcze do tego wyślizgańca mam sobie ciuchy dokupić za 200zł? Edytowane 16 Listopada 2016 przez D1V1510N G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #8372 Napisano 16 Listopada 2016 (edytowane) Panowie,Sprowadzanie tematu do "kup i nie narzekaj bo się w międzyczasie zestarzejesz" albo "kup co innego jak Cię nie stać" cudownie sprowadza rozmowę do piaskownicy.Nie rozumiem czego nie rozumiecie w mojej niechęci do wspomnianej używki. OLX ma to do siebie, że to portal ogłoszeniowy. Nie wiem czy był sprawny, czy szkło było czyste, czy nadawał się do przebrania.Narzekanie na ceny w Polsce nie musi znaczyć, że kogoś nie stać tylko, że ktoś nie chce przepłacać.Wszyscy wiemy, że gdzie indziej jest taniej ale na zegarek z sensorami przydałaby się gwarancja. I tutaj jest kłująca mnie sprawa. Nie rozumiem polityki cenowej i będę sobie narzekał do woli To sobie narzekaj do woli i pomarz o Rangemanie za 500 zł. z gwarancją PL Rozmowę do piaskownicy to Ty sprowadzasz, bo nie znasz realiów.Cena GW-9400 jako nastepcy GW-9200 w momencie debiutu była bardzo atrakcyjna a wręcz (może nie będzie to dla Ciebie zrozumiałe) niska, bazując na tym co oferowały cenowo na tej samej technologii Protreki.Popularność modelu przerosła oczekiwania producenta i po pierwszych spadkach cen szybko zaczęły rosnąć.Następne nowości wypuszczane przez casio są już na sporo wyższym pułapie cenowym i nie zapowiada się aby marka casio, tym bardziej TT obniżało ceny, wręcz przeciwnie, jest spory popyt a casio to już nie tylko casio .Z Risemanem było to samo, kupiłem nówkę w TT za 535 zł. a po wejściu Ranga na rynek i zakończeniu produkcji, cena za nówkę w sklepie skoczyła do 1000 zł.! i nikt wyślizganego za 200 zł. nie chciał oddać Jeśli myślisz że nawet jeśli Komuś udało się kupić nowego w dobrej cenie w PL a teraz Tobie sprzeda 300 zł. taniej od tego co zapłacił, to więcej nie będę Ci wyjaśniał, bo po co .Ceny rosną i będą jeszcze wyższe, zresztą zapowiada to TT.A jak w sklepach u majfriendów (m.inn. eglobal, skywatches) się skończą zapasy Ranga to cena na alle., prywatnych importerów i używek, pójdzie stanowczo w górę, bo już nie raz to przerabiałem z różnymi modelami.A wtedy nie będziesz miał już wyboru i kupisz z gwarancją oficjalnego dystrybutora, za jego słuszną cenę.No ale życzę powodzenia, może się trafić i za 400, kto wie? lepiej kupić wyślizgańca 3 letniego za 7 stówek niż nowego z eglobal za niecałe 900zł ...A Kto tak napisał? Edytowane 16 Listopada 2016 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #8373 Napisano 16 Listopada 2016 lepiej kupić wyślizgańca 3 letniego za 7 stówek niż nowego z eglobal za niecałe 900zł nie no padłem to ja w takim razie chyba jakiś magiczny deal zrobiłem za nówkę z gwarancją PL za 1k A i jeszcze do tego wyślizgańca mam sobie ciuchy dokupić za 200zł? Nie mów, że do swojej nówki sztuki nie śmiganej nie będziesz dokupywał żółtych gaci... Tapaltak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #8374 Napisano 16 Listopada 2016 A ja jednak bym wolał kupić 3 letnią, sprawną technicznie używkę za 650 i kupić nowy pasek i bezel za 150 niż roczną używkę za 850 i patrzeć na wyślizgany bezel i pasek.... lepiej kupić wyślizgańca 3 letniego za 7 stówek niż nowego z eglobal za niecałe 900zł nie no padłem to ja w takim razie chyba jakiś magiczny deal zrobiłem za nówkę z gwarancją PL za 1k A i jeszcze do tego wyślizgańca mam sobie ciuchy dokupić za 200zł? Kolega widzę interpretuje jak chce a nie jak należy. ...Zakładając, że modułowi nic nie jest i koperta cała to w pierwszym wariancie zyskuję jakby nowszy zegarek niż w drugim, przynajmniej wizualnie a technicznie nie ma róźnicy.W moim przypadku to sytuacja jest zupełnie komfortowa, bo w pudełku mam obecnie żółte i czerwone przebranie więc nie muszę mieć nowego bo i tak bym go przebrał od razu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #8375 Napisano 16 Listopada 2016 Za moją oliwę zapłaciłem około 1200 w dystrybucji zibi. Do tego rzygnąłem 445 za żółty garniturek, co w sumie daje 1645. Chyba przepłaciłem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach