Matej 448 #9426 Napisano 20 Kwietnia 2017 Ciągnąć temat Do ustawienia / poprawienia dokładności kompasu służy tylko dwukierunkowa kalibracja czy w inny sposób też można ustawić kompas?Jest jeszcze chyba deklinacja magnetyczna czy jakoś tak Pozdrawiam, Matej ☺ 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmi 0 #9427 Napisano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) wczoraj zrobiłem Romkowi tescik,mianowicie wylądował ze mna na basenie i postanowiłem sprawdzic co sie stanie jak wcisne przyciski pod woda,więc kilkakrotnie wciskałem razem z przytrzymywaniem ich dłuzszą chwilke i wiecie co ....zupełnie nic się nie stało potem w ramach testu wyladowął ze mna w saunie suchej ,w kluczowym momecie termometr pokazywał 46stopni na ręce po czym wylądował wraz ze mna pod kubłem lodowatej wody i wiecie co...znowu nic mu nie było także ten tego,dosyc wytrzymały jest, jeszcze za miesiac go zabiore na nura bo lece do ciepłej wody to powiem co i jak Edytowane 20 Kwietnia 2017 przez farmi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Loc Dog 5 #9428 Napisano 20 Kwietnia 2017 Możecie polecić mi jaki konkretny wkrętak kupić do odkręcania śrub do paska w moim Romku? Może jakiś link z alledrogo? Nie chce jakiegoś badziewia co mi tylko śruby zniszczy a sam się stępi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #9429 Napisano 20 Kwietnia 2017 Na pewno PH00, a co do jakości to zazwyczaj jest ona proporcjonalna do ceny. Currently AWG-M100B-1AER & Roman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasznowak244 93 #9430 Napisano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) Możecie polecić mi jaki konkretny wkrętak kupić do odkręcania śrub do paska w moim Romku? Może jakiś link z alledrogo? Nie chce jakiegoś badziewia co mi tylko śruby zniszczy a sam się stępi. Ja używałem podobnego zestawu i nie zniszczyłem ani śrub w zegarku, ani samych wkrętaków.http://allegro.pl/zestaw-srubokretowy-32cz-z-uchwytem-magnetycznym-i6769459844.html Edytowane 20 Kwietnia 2017 przez tomasznowak244 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kerech 0 #9431 Napisano 20 Kwietnia 2017 No to dołączyłem do Waszej bandy Romków ... Pomyśleć że wszedłem na forum tylko poczytać o Protrekach do 300 zł, ech.... wczoraj zrobiłem Romkowi tescik,mianowicie wylądował ze mna na basenie i postanowiłem sprawdzic co sie stanie jak wcisne przyciski pod woda,więc kilkakrotnie wciskałem razem z przytrzymywaniem ich dłuzszą chwilke i wiecie co ....zupełnie nic się nie stało potem w ramach testu wyladowął ze mna w saunie suchej ,w kluczowym momecie termometr pokazywał 46stopni na ręce po czym wylądował wraz ze mna pod kubłem lodowatej wody i wiecie co...znowu nic mu nie było także ten tego,dosyc wytrzymały jest, jeszcze za miesiac go zabiore na nura bo lece do ciepłej wody to powiem co i jak To daj znać jak się spisał pod wodą. Ja też w połowie maja będę testował Romka w warunkach wodnych do -20 metrów. Oby nie zawiódł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #9432 Napisano 20 Kwietnia 2017 No to dołączyłem do Waszej bandy Romków ... Pomyśleć że wszedłem na forum tylko poczytać o Protrekach do 300 zł, ech.... Tak to się właśnie zaczyna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #9433 Napisano 20 Kwietnia 2017 http://allegro.pl/zestaw-srubokretowy-32cz-z-uchwytem-magnetycznym-i6769459844.htmlUżywam takiego samego, działa. Currently AWG-M100B-1AER & Roman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #9434 Napisano 20 Kwietnia 2017 Dosyć tani ten zestaw. Ale skoro mówicie że dobry to biorę bo też będę potrzebował 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #9435 Napisano 20 Kwietnia 2017 Dosyć tani ten zestaw. Ale skoro mówicie że dobry to biorę bo też będę potrzebował Nie podołał jedynie przy rozkręcaniu mocowania paska w GW-2500B (skręcany na śruby na wkrętak płaski i wyjątkowo cienkim grocie), bo nie było w komplecie dwóch identycznych grotów, a poza tym to jest OK. Większość śrub (bezele, dekle, paski) opędzisz grotem PH00. Currently AWG-M100B-1AER & Roman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #9436 Napisano 21 Kwietnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11575 #9437 Napisano 21 Kwietnia 2017 Tomek pasek Ci urwało, czy uszy pękły, że nie chcesz pokazać 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #9438 Napisano 21 Kwietnia 2017 Skupiłem się na kaganku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #9439 Napisano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Dół nie powinien być węższy, żeby drut wszedł w te wygięcia bezela? Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #9440 Napisano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Dół nie powinien być węższy, żeby drut wszedł w te wygięcia bezela?Nie, bo wtedy:1. nie byłby symetryczny z górą2. nie byłby na tej samej wysokości co na górze (prawie dotykałby szkła)3. musiałby być jeszcze dodatkowo zagięty aby ominąć pasek, czyli też pkt.1 Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #9441 Napisano 21 Kwietnia 2017 Nie to nie ale z tej perspektywy można pomyśleć, że coś nie pasuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #9442 Napisano 21 Kwietnia 2017 Na zywo wyglada to zupelnie inaczej..tzn lepiej,bardzo lepiej Jedynie co moze rzucic sie w oczy estety to fakt,iz kaganiec przechodzi bezposrednio nad dekoracyjnymi srubkami - no ale do tego to chyba trzeba sie poprostu przyczepic 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-Mario 51 #9443 Napisano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Trochę grubszy moim zdaniem powinien być ten drucik.ten wygląda na zbyt wątły na romanie np. ten z gd400 już byłby ok Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez G-Mario 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #9444 Napisano 22 Kwietnia 2017 No nie zgodzę się z tą grubością IMO jest idealna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans9123 0 #9445 Napisano 22 Kwietnia 2017 Witam, chciałbym się dowiedzieć skąd można zakupić oryginalne części do tego zegarka, kupiłem kiedyś pasek na allegro za 109 zł i zobaczcie na poniższych fotach jakie podróbki sprzedają. Jak widać na fotach kolor jest matowy i plastik niskiej jakości, więc chciałbym wiedzieć gdzie można zakupić oryginalne części. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #9446 Napisano 22 Kwietnia 2017 Zibi, ale będziesz czekał i czekałna allegro: swiat_zegarkow 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #9447 Napisano 22 Kwietnia 2017 Ten bezel to tez podróba? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #9448 Napisano 22 Kwietnia 2017 ... Jak widać na fotach kolor jest matowy i plastik niskiej jakości, więc chciałbym wiedzieć gdzie można zakupić oryginalne części.Podaj źródło zakupu niby tych podrób, szczerze to nie wiem o co Ci chodzi bo wyglądają dobrze.Oryginalne paski i bezele też są matowe, tylko z czasem się wyślizgują od np. ubrań i zaczynają połyskiwać a do tego robią się bardziej elastyczne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #9449 Napisano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Co Ty Panie opowiadasz????To są jak najbardziej oryginalne rzeczy.Te Twoje jak mówił tomaliusz już są ''wypierdziane'' i dlatego taka różnica.Nowe oryginalne są matowe.Zakładaj i tyle a jak nie to kupię te ''podrobki'' za 50zł Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez X-Ray 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #9450 Napisano 22 Kwietnia 2017 ... ''wypierdziane'' ...Jestem Twoim fanem A tymczasem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach