Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

muchacho_

Plany zegarkowe na 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Trzymam mocno kciuki chłopaku, wiem jak bardzo Ci na nim zależy :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym jednak Lange postawił wyżej, nawet ponad Patkiem. Dla mnie to na dzień dzisiejszy najlepsza zegarkowa manufaktura z tych dużych, nie tzw. "niezależnych". Poziom wykonania i wykończenia absolutny top, na pewno poziom AP i PP, a dla mnie momentami i wyższy. Byłem w Lange 2 razy, w PP raz (w AP jeszcze nie) i porównując sposób pracy obu marek, ten z Glashutte robi na mnie większe wrażenie, jest bardziej pedantyczny i "zegarmistrzowski", nic nie ujmując Patkowi.

Także, reasumując, gdybym ja miał wybrać garniturowca z górnej półki, to przy ogromnej sympatii do wspomnianej przez Mariusza Calatravy, wybrał bym Lange Saxonie Thin w białym złocie...

751308d1341068224-lange-saxonia-thin-als

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dniach jak tylko znajde więcej wolnego czasu, to zrobie ankiete w imieniu kolegi. Sam jestem bardzo ciekaw jak się głosy rozłożą i jak będziecie argumentować poszczególne zegarki :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w Lange 2 razy, w PP raz (w AP jeszcze nie) i porównując sposób pracy obu marek, ten z Glashutte robi na mnie większe wrażenie, jest bardziej pedantyczny i "zegarmistrzowski", nic nie ujmując Patkowi.

Niemieckie podejście :)

Ja z Lange mam problem jeśli chodzi o wzornictwo - zawsze znajduje coś co minie drażni. W Saxoni akurat głównie uszy (dla mnie są trochę za małe). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dniach jak tylko znajde więcej wolnego czasu, to zrobie ankiete w imieniu kolegi. Sam jestem bardzo ciekaw jak się głosy rozłożą i jak będziecie argumentować poszczególne zegarki :)

Tak,tak ankieta to dobra sprawa :)

daj tylko znać ;)

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie dzisiaj opętał Panerai Pam 510. Klasyka z nowymi ośmiodniowymi bebechami, nówka w Monachium 22k. Cena uczciwa.

Ktoś może wie ile u Jansenowej?

qdbl.jpg
mtz3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym jednak Lange postawił wyżej, nawet ponad Patkiem. Dla mnie to na dzień dzisiejszy najlepsza zegarkowa manufaktura z tych dużych, nie tzw. "niezależnych". Poziom wykonania i wykończenia absolutny top, na pewno poziom AP i PP, a dla mnie momentami i wyższy. Byłem w Lange 2 razy, w PP raz (w AP jeszcze nie) i porównując sposób pracy obu marek, ten z Glashutte robi na mnie większe wrażenie, jest bardziej pedantyczny i "zegarmistrzowski", nic nie ujmując Patkowi.

Także, reasumując, gdybym ja miał wybrać garniturowca z górnej półki, to przy ogromnej sympatii do wspomnianej przez Mariusza Calatravy, wybrał bym Lange Saxonie Thin w białym złocie...

751308d1341068224-lange-saxonia-thin-als

Potwierdzam. Osobiście marzy mi się, że kiedyś wypuszczą wersję platynową z antracytową tarczą o szlifie słonecznym. To mógłby być mój jedyny zegarek naręczny, aczkolwiek nie dałbym rady bez IWC Portuguese cal. 83 i paru innych ;)

Łukasz, orientujesz się czy za odpowiednią dopłatą byłoby realne zamówienie u nich lub np. w Wempe jednej Saxonii Thin w platynie z czarną lub antracytową tarczą lub chociażby egzemplarza w białym złocie z tarczą robioną na zamówienie? 

Wiem, że w Tiffanym można zamówić wybranego Patka, choć podejrzewam, że trzeba mieć jakieś przywileje, na które długo się pracuje(kupuje) :)

Póki co mam odrobinę "gorszego" Jaeger-LeCoultre Master Ultra thin cal. K818

f3tmxc.jpg

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku latach uprzedzeń do kwarców, mam ochotę skusić się na któregoś z tych dwóch:

10892836487616533785.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

@Mirosuaw - nie widać fotki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz, orientujesz się czy za odpowiednią dopłatą byłoby realne zamówienie u nich lub np. w Wempe jednej Saxonii Thin w platynie z czarną lub antracytową tarczą lub chociażby egzemplarza w białym złocie z tarczą robioną na zamówienie? 

Wiem, że w Tiffanym można zamówić wybranego Patka, choć podejrzewam, że trzeba mieć jakieś przywileje, na które długo się pracuje(kupuje) :)

Obawiam się, że nie. Może dla wybranych klientów, topowe modele. Ale mogę zapytać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że nie. Może dla wybranych klientów, topowe modele. Ale mogę zapytać...

Dziękuje! 

Tak podejrzewałem ;)

Pewnie musiałbym uprzednio kupić od nich kilka nowych standardowych modeli, żeby będąc stałym klientem uzyskać taki przywilej.

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedać DJ i PAMa, a kupić Casio G i Submarinera ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, widzę wielkie plany u Kolegów. U mnie skromnie KonTiki FH i Stowa flieger chyba że inny pilocik . Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno Vratislavia chrono limitka.

Dodatkowo chciałbym fajnego kwarca edc. Cel minimum to Nighthawk, maksimum coś fajnego z radiem i/lub wiecznym kalendarzem pokroju Oceanusa czy Attesy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mine znów się zaczyna ten nieszczęsny Nautilus śnić po nocach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co w nim jest nieszczęsnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedewszystkim cena. Interesujący mnie model, to już naprawde spory wydatek jak na jeden zegarek.

...ale marzy mi się ten Nautilus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, widzę wielkie plany u Kolegów. U mnie skromnie KonTiki FH i Stowa flieger chyba że inny pilocik . Pozdrawiam

Bez przesady, Eterna Kontiki i Stowa Flieger to bardzo dobre i nietanie zegarki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mine znów się zaczyna ten nieszczęsny Nautilus śnić po nocach...

Michał, a może Aquanaut na bransoletce? 

Albo jakiś rzadki starszy Nautilus?(wiem, chcesz z aktualnej produkcji ;))

Przy kwocie powyżej 100k pln, dla mnie, istnieją tylko dwa rozsądne wybory: dowolny Datograph oraz Philippe Dufour Simplicity, oczywiście zamówiony u mistrza osobiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałeś Kuba kiedyś na żywo Aquanauta na bransolecie? Jakość bransolety w tym zegarku woła o pomste do nieba, o czym zresztą niejednokrotnie pisałem tutaj na forum. Różnica bransolet w Aquanaucie a Nautilusie, to jak niebo a ziemia. Starsze modele jak wiesz mnie nie interesują, tylko aktualna kolekcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, mierzyłem 5066 na kauczuku, nie na bransie ;) 

Ta od 5167 wygląda na zdjęciach na poziom bransolet od zegarków za 5-10k pln, to fakt. 

Aczkolwiek, mnie ta od Nautilusów też nie powala tak bardzo jak nowa Oyster Rolexa, czy ta od IWC Inge 3227 czy od Royal Oaków.

Podążaj za marzeniami, realizuj je, nawet gdybyś miał poczekać rok na tego wybranego Nautilusa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem bransoleta w Nautilusach, to zdecydowanie najwyższa półka wśród bransolet. Poziom Royal Oak. Co do marzeń, to przecież są po to, aby je realizować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ten rok Omega Hour Vision Orbis - już zamówiona.

post-61776-1395741258,1021_thumb.jpg

A jak dobrze pójdzie to chciałbym jeszcze Choparda Mille Miglia. Zobaczymy.

post-61776-1395741305,1447_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiony :)

post-1617-0-99172500-1395748893_thumb.jpg

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.