Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

U Dolińskiego w sklepie internetowym -20% na Orisy z kodem ZEGD9

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesylka z usa...

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego na eBay podatek wynosi aż około 30% ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 VAT, 3-4 cło plus pewnie "koszty manipulacyjne" ;)

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego na eBay podatek wynosi aż około 30% ???

Dlatego: Ten przedmiot zostanie wysłany w ramach Programu wysyłki międzynarodowej z możliwością śledzenia przesyłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 VAT, 3-4 cło plus pewnie "koszty manipulacyjne" ;)

Wysłane przy użyciu Tapatalka

21% VAT bo są clone o ile dobrze pamiętam w Belgii lub Holandii + opłata celna i wspomniane "koszty manipulacje" dla operatora, który wysyła to z USA (wychodzi około 100$ na opłaty celne i prowizję operatora).

Sama przesyłka jest wysyłana do operatora w USA, który wysyła ją do Europy. Tylko nie pamiętam czy musi jeszcze zahaczyć o Belgię/Holandię czy leci bezpośrednio do Polski.

Jak przesyłka leci z USA do EU to nie ma już śledzenia paczki, a przynosi to Inpost (przynajmniej tak było jakiś czas temu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przesyłka wysłana z USA w moim przypadku najpierw zahaczyła o Anglię, potem o Holandię, a na końcu dostarczyło ją DPD. Ogólnie jak ktoś nie musi, albo nie ma cierpliwości to nie polecam. W necie dużo się naczytałem negatywnych opinii.

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak już się płaci ten podatek to "fajnie" byłoby w Polsce, a nie różnym, dziwnym tworom zagranicznym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesyłka wysłana z USA w moim przypadku najpierw zahaczyła o Anglię, potem o Holandię, a na końcu dostarczyło ją DPD. Ogólnie jak ktoś nie musi, albo nie ma cierpliwości to nie polecam. W necie dużo się naczytałem negatywnych opinii.

To pewnie zmieniają kraje.

Z cierpliwością się zgadzam - niby śledzenie miało być, ale nie dało się nigdzie tego sprawdzić.

A to, że mi dostarczył inpost wiedziałem po stroju dostarczającego, bo inpost na swojej stronie nie znajdował przesyłki. W razie gdyby coś było nie tak z przesyłką nie byłoby nawet do kogo zadzwonić.

Poza tym jak płacić podatek, to wolałbym w Polsce, a nie w innym kraju UE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi taką paczkę dostarczał DHL. po drodze (przez Anglię) zegarek wyparował, żaden z przewoźników nie uważał siebie za odpowiedzialnego :)

jak jest konieczność zamawiania z USA to najlepiej omijać ten ich program bezcłowy i zamówić zwykłym kurierem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wciąż świetna cena ale dodatkowo trzeba zgodzić się na :

"It DOES not come in box or with any accessories, watch ONLY, we guarantee that this is 100% GENUINE and BRAND NEW !"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że jakby miał być to wałek to nie bawiliby się w ostrzeganie, że zegarek jest sam bez pudełka i reszty dupereli tylko wciskali nóweczki w pełnym komplecie jak leci. No i jest zawsze PayPal jako ochrona, więc chyba nie ma się czego obawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Alpinist nie jest tym co szukam, ale tak z ciekawości się zastanawiam. Czy to promocji jest mniej czy może nikomu nie chce się za bardzo wrzucać tutaj w temacie promek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że jakby miał być to wałek to nie bawiliby się w ostrzeganie, że zegarek jest sam bez pudełka i reszty dupereli tylko wciskali nóweczki w pełnym komplecie jak leci. No i jest zawsze PayPal jako ochrona, więc chyba nie ma się czego obawiać.

Tu nie rzecz o obawy ale o to, że za rok paru letni Alpinist z pudłem i papierem pewnie znajdzie nabywcę za 1500 a taki roczny golas będzie miał spory spadek wartości. Od gościa z eBaya z opinią i paypalem kupisz umiarkowanie ryzykując ale Jankowi z okolic Sandomierza, który pisze że taki kupił i na pewno oryginalny już tak chętnie nie zaufasz i jedynie spory upust może skłonić cię to ryzyka. Edytowane przez sielwolf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi