Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Takie pytanie do łowców okazji.

Jak wygląda blackfriday w zegarkowym świecie? Można liczyć na jakieś ciekawe promocje rzędu -50% czy nie ma szans?

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce? Zapomnij. W zeszłym roku Zegarownia miała kilka zegarków w dość przyzwoitych cenach, ale 50% to... F U G H E T A B O U T I T  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przyzwyczaiłem się już, że w Polsce blackfriday nie występuje :) A na świecie? Warto polować na jomashop, dropach itp.?

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Występuje - przejrzyj posty w tym wątku z okolic poprzednich czarnych piątków, to poznasz szczegóły. Przeceny 50% się zdarzają.

Pamiętam, że - chyba właśnie w Zegarowni - czaiłem się na jakieś chińskie mechaniczne chrono za 1000 zł. Wykupili wszystkie pięć sztuk przed 9.00.

Kto rano wstaje, ten jest niewyspany :)

Ale Tudora to Ty szanuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Zeno napisał:

Występuje - przejrzyj posty w tym wątku z okolic poprzednich czarnych piątków, to poznasz szczegóły. Przeceny 50% się zdarzają.

Pamiętam, że - chyba właśnie w Zegarowni - czaiłem się na jakieś chińskie mechaniczne chrono za 1000 zł. Wykupili wszystkie pięć sztuk przed 9.00.

Kto rano wstaje, ten jest niewyspany :)

Dobry pomysł - przejrzałem z dwóch lat do tyłu jednak szału nie było...

20 / 30 % rabatu to można zazwyczaj wynegocjować w sklepie bez większych problemów.

Będę obserwował, ale widzę, żeby się nie nastawiać. Już prędzej u ChW coś na -50% upoluję bo ostatnio się nie zdecydowałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Takie pytanie do łowców okazji.
Jak wygląda blackfriday w zegarkowym świecie? Można liczyć na jakieś ciekawe promocje rzędu -50% czy nie ma szans?
Dwa albo trzy lata temu kupiłem Seiko za 50% ceny, ale fakt, takie poziomy rabatów nie są powszechne na BF w PL. 4bb2d3aeafbc593c575b8a489b5baebd.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ciągu roku też pojawiają się różne promocje, często podobne jak na bf. Nie ma tutaj takiego szału raczej jak np na rtv w amerykańskich marketach. To co zwykle trzyma cenę będzie z minimalnym rabatem, to co ciągle rabatuja otrzyma rabat maksymalny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle opinie ile doświadczeń. Generalnie patrząc na ten rok, to często był BF. Ten rok był też gorszy dla wielu branży i pewnie tez zegarkowa oberwała (pewnie tylko Rolex się ma dobrze :D) dlatego może być więcej okazji

Pozdrawiam, Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę, że ze względu na covid popyt spadnie (już jest mnóstwo promocji np. kosmetyki) więc liczę na promocje BF i świąteczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, StaryWilk napisał:

W ciągu roku też pojawiają się różne promocje, często podobne jak na bf. Nie ma tutaj takiego szału raczej jak np na rtv w amerykańskich marketach. To co zwykle trzyma cenę będzie z minimalnym rabatem, to co ciągle rabatuja otrzyma rabat maksymalny. 

Black Friday charakteryzuje się tym że przeceny i promocje są ponadprzeciętne. W branży zegarkowej za tego co zauważyłem 30% to taki max w ciągu roku. Dlatego na BF oczekiwałbym 50 / 60 %. 

Spodziewam się że to co zalega na półkach otrzyma metkę z największym rabatem. A jakieś byle jakie akcesorium otrzyma -90% i będzie pretekstem do baneru na głównej stronie i reklam w necie :)

25 minut temu, deviles napisał:

Sądzę, że ze względu na covid popyt spadnie (już jest mnóstwo promocji np. kosmetyki) więc liczę na promocje BF i świąteczne.

W kwietniu i maju było dużo (mówię o Polsce), teraz dopiero wirus szaleje a ja promocji nie zauważyłem (tzn na to co mnie teraz interesuje). Ale trzymam za słowo!

PS świąteczne promocje to raczej zawsze była zmyłka. W styczniu się fajne przeceny zaczynają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam odmienne obserwacje co do tych ponadprzecietnych promocji na zegarki na bf.  Na pewne marki dostajesz co chwila 70-80% rabatu od zawyżonego retail, na inne cieszysz się z 10-15% i tyle. Jak nie bf, to inny halołin sejl, 11.11., samer sejl, walentynki...  i tak w kółko. 

Czaisz się na coś konkretnego, czy aby wyrwać najlepsza promocje? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Black Friday - i inne wyprzedaże - są organizowane po to, żeby pozbyć się zalegającego w magazynach sprzętu którego termin przydatności do spożycia się kończy. Stąd w październiku/listopadzie olbrzymie rabaty na RTV, bo przed gwiazdką pojawią się nowe, jeszcze "lepsze" modele.

W świecie zegarków nie ma pośpiechu. Ani to chińskie chrono którego nie kupiłem z rabatem 50%, ani ten Seikacz z kompasem za 50% do bestsellerów nie należały. 

Hurtowi sprzedawcy na Ebayu dość zdecydowanie obniżają ceny w tygodniu pomiędzy Bożym Narodzeniem a Nowym Rokiem.

Ale Tudora to Ty szanuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, StaryWilk napisał:

Mam odmienne obserwacje co do tych ponadprzecietnych promocji na zegarki na bf.  Na pewne marki dostajesz co chwila 70-80% rabatu od zawyżonego retail, na inne cieszysz się z 10-15% i tyle. Jak nie bf, to inny halołin sejl, 11.11., samer sejl, walentynki...  i tak w kółko. 

Czaisz się na coś konkretnego, czy aby wyrwać najlepsza promocje? 

Chyba faktycznie marki które otrzymują 80% to te które mniej średnio interesują więc nawet nie zauważyłem tych promocji :)

Teraz w kręgu zainteresowania jakiś elegant: Longines, Nomos, Oris, Mido, ChW, Rado...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rado, czy mido akurat, podobnie jak np.  certina, Hamilton, edox, czy Tissot, movado, ball w sklepach grey market z USA na wybrane modele daje - 60-80% od retail cyklicznie. Eterna, glycine czy inne które pojawiają się na massdrop jeszcze więcej. 

Z nieco bardziej premium/egzotycznych  "super rabaty" maja np. Jean Richard, czy ebel, baume et mercier, ml 

Wyższa półka tez bywa mocno przeceniana np. GP, j. Droz, blancpain, breitling, glashute original czy zenith. 

Ch. W. Więcej jak 50% raczej nie będzie, tyle cyklicznie się pojawia. 

Na nomosa wielkich wyprzedaży nId widziałem względem standardowych najniższych cen np na chrono24. 

Edytowane przez StaryWilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są promocje i "promocje". Wszystko zależy od strategii sprzedaży. Gliceryna wywala takie ceny katalogowe, że aż oczy z orbit wychodzą i nie dziwi mnie absolutnie u nich obniżka o 70--80%. Poza tym rynek amerykański zawsze obfitował w super przeceny, ale tam konsumpcja na obywatela była kilka lat temu 7x większa niż u przeciętnego Europejczyka, więc sprzedawcy i tak wychodzili na swoje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.10.2020 o 22:31, Marak napisał:

i jeszcze z tego samego shopu:

Seiko żółw i samuraj. Save the ocean.

Odpowiednio 260.58 i 246.00 USD

Tylko dla miłośników czarnego PVD 🙂 

http://www.watcheszon.com/seiko-mens/seiko-mens-prospex-automatic-divers-sport-bnib-seiko-srpd09k1-p-306614/

http://www.watcheszon.com/seiko-mens/seiko-mens-prospex-automatic-divers-sport-bnib-seiko-srpd11k1-p-306616/

Dzieki!

Zamowilem zolwia. Doszedl po okolo 10 dniach. Wysylka z GB wiec dodatkowych oplat nie bylo.

spacer.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, StaryWilk napisał:

Rado, czy mido akurat, podobnie jak np.  certina, Hamilton, edox, czy Tissot, movado, ball w sklepach grey market z USA na wybrane modele daje - 60-80% od retail cyklicznie. Eterna, glycine czy inne które pojawiają się na massdrop jeszcze więcej. 

Z nieco bardziej premium/egzotycznych  "super rabaty" maja np. Jean Richard, czy ebel, baume et mercier, ml 

Wyższa półka tez bywa mocno przeceniana np. GP, j. Droz, blancpain, breitling, glashute original czy zenith. 

Ch. W. Więcej jak 50% raczej nie będzie, tyle cyklicznie się pojawia. 

Na nomosa wielkich wyprzedaży nId widziałem względem standardowych najniższych cen np na chrono24. 

Chyba faktycznie częściej będę musiał zaglądać na zagraniczne portale w poszukiwania jakiegoś fajnego eleganta.

Z tych wymienionych przez Ciebie i w zasięgu portfela które by mnie najbardziej interesowały to zdecydowanie Rado, Mido oraz Baume & Mercier.

Zenith nawet -50% będzie ciężko... chyba, że -80% to biorę :D

To zalinkowane Mido ciekawe (szczególnie cena), ale chyba nie to co ma być :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, jlw napisał:

Dzieki!

Zamowilem zolwia. Doszedl po okolo 10 dniach. Wysylka z GB wiec dodatkowych oplat nie bylo.

spacer.png

No i 🎸 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, jlw napisał:

Dzieki!

Coś podejrzanie dobrze wygląda na Twoich zdjęciach :) Gdzie go nie widziałem na foto to poziom ekscytacji był na poziomie -1. Idę o zakład, że na żywo też bym ziewnął ;) Ja po 10 dniach łaskawie doczekałem się nr trackingowego (i to pewnie tylko dlatego, że poprosiłem). Dzisiaj mijają 2 tygodnie, a moja trójoka panda nawet nie wysłana. Nie wiem jak oni działają...

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś szukał fajnego G to na zegarowi jest promo na GW9400 w cenie 949zł. Z kodem rabatowym NOWYZEGAREK 882zł. To bardzo dobra cena za ten model obecnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi