Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Zdarza się, że wracają na stan, więc jeszcze nie tak "po problemie" ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, clusca napisał:

Dodam, że dzwoniłem raz jeszcze, żeby się upewnić i miła pani mi potwierdziła, że "powinno" przyjść bez VAT-u, ale jakby jednak przyszło, to dzwonić do managera z ChW i on ma to wyjaśniać z kurierem ;)

Ten telefon? 

_20210106_172231.thumb.JPG.c6c9e78f555ac8ff2b4f009ca34771b6.JPG

14 minut temu, Krygo napisał:

No, i po problemie. Dwa modele, które miałem na oku poszły w oka mgnieniu :) Zrobi się mniej przyjemnie jak wyjdzie na to, że VAT nie doliczają. 

Ja kupiłem to na co czekałem, ale pojawił się też C5 w rozmiarze 39mm i jak chciałem dodać do koszyka to nagle error. Więc zostałem z jednym... 

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, evilym napisał:

Ja kupiłem to na co czekałem, ale pojawił się też C5 w rozmiarze 39mm i jak chciałem dodać do koszyka to nagle error.

Widziałem przez chwilkę w atrakcyjnej cenie. Ale jak po chwili odświeżyłem stronę to już zniknął. Zdaje się, że ten model błyskawicznie się sprzedał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, evilym napisał:

Ten telefon? 

Tak, dzwoniłem pod ten z kierunkowym UK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak pokazuje, oby było dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, MieszkoMieszko napisał:

Jeśli faktycznie nowy to warto.  Zapytaj czy ma jakieś dokumenty   cena jest jeszcze do negocjacji. W sklepie ok 2300.

Ps. Trzeba uważać z "okazjami" na olx. Różnie to bywa. 

Edytowane przez Rikimaru75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, MieszkoMieszko napisał:

Na hasło "nietrafiony prezent" włącza mi się tryb ostrożnościowy. Może faktycznie tak jest, ale tyle tych "nietrafionych prezentów" i "znalezionych na strychu", że nie ufam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kojarzę to ogłoszenie z jednej z  grup na fb. To raczej sprawdzony sprzedawca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze te dwa mi chodzą po głowie. Znaczy jeden z nich.a7f9a6274a3098a989560a9958504aae.jpg&key=5bee556214484e1e288fabc2ea3a0766a477ab1ce8e33223f7b4a7adc3459f25

d3293733290d41de5a56a6cc57259e77.jpg&key=7bc7489ac078c6c2ae84265a44a4bd1e597a8da828c68403906a50d9eabb3deb

Moze to lepszy wybór? OSa też nie miałem jeszcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Rikimaru75 napisał:

Ta oferta jest również na Czasoholikach 

No właśnie o tym mówiłem. Można brać bez obaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie lepiej samemu sobie ściągnąć? Ostatnio na jomashop koło 250 usd była, stąd pewnie na Olx. 

Edit, jest jeszcze czarna, z takim tłem datownika za 239 :

https://www.jomashop.com/certina-watch-c001-407-16-057-00.html

Jeśli Polska dystrybucja i gwarancja na miejscu od tej z olx, to można rozważyć, jeśli nie - to chyba żadna okazja, tylko drobny handlek? 

Edytowane przez StaryWilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał:

Jak ktoś myślał nad zakupem jakiegoś kwarcowego chrono np. od Dan Henry, to tutaj ma przez chwilę mocnego konkurenta od ChW. Piękny kwarcyk.

Z ciekawości kupiłem :-) Obawiam się trochę rozmiaru :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Rikimaru75 napisał:

Z ciekawości kupiłem 🙂 Obawiam się trochę rozmiaru 🙂

Dlaczego? Koperta 39mm bez bezela to bardzo fajny rozmiar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał:

Dlaczego? Koperta 39mm bez bezela to bardzo fajny rozmiar.

Ostatni taki maluch u mnie  to Glycine Airman 18 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CW ma kod "orient" 10%, myślicie że warto brać OS w tej cenie? 

https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-star-automatic-re-au0004b00b-power-reserve-japan-made-mens-watch-15372.html

ChW nie przekonał mnie ostatnio mimo, że mieszkam w UK i żadnych opłat nie byłoby w razie czego. 

Edytowane przez Natalia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem tego Orienta, a w zasadzie dwa - czarny i niebieski, mam Christophera W. To dwa zupełnie różne zegarki. Orient jest elegancki i poprawny, Krzysiek bardziej casualowy, ale ma za to mega "fun factor". Nie chcę nic mówić, ale ja tam brałbym Krzysztofa ;) Co nie zmienia faktu, że ten OS jest bardzo fajnym zegarkiem i w tej cenie również warto go rozważyć.

EDYTA:

Może trochę to spłyciłem. Mam ChW C65 Trident Divera i to do niego porównywałem Krzyśka, który ma wiele innych modeli, ale ogólnie również swoje zdanie podtrzymam. Orient jest mocno klasyczny, a Krzysztofy mają to "coś" moim zdaniem :)

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam właśnie czegoś eleganckiego, bardziej mi się podoba:

https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-star-basic-date-japan-made-white-dial-automatic-re-au0401s00b-mens-watch-18600.html

Szkoda, że to 42mm i byłoby raczej za duże. Bambino 40mm jeszcze jakoś noszę. Identyczna wersja damska 36-38mm byłaby idealna. 

spacer.png

spacer.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy warto jest dla mnie dwuznaczne bo "historycznie patrząc" kupowałem ten model za ponad 1k pln... Więc cenowo bywały taniej, choć aż tak mocno tylko raz się trafiły. Zapominając jednak o tym to tak, zdecydowanie warto wydać na niego tyle $ Bardzo fajny, dobrze wykonany zegarek z porządnym AR. Bransoleta taka se, ale adekwatna do pułapu cenowego ;)

waLVcj4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Natalia, zatem jeśli szukasz czegoś bardziej eleganckiego, to ten OS się świetnie wpisuje w Twoje potrzeby. Szkoda, że nie mają na CW wersji białej, którą kolega @Krygo wyżej pokazał na zdjęciu. Jest MZ bardziej przyjazna kobietom, ale to już zależy co Ci się bardziej podoba :) Chociaż pokazujesz również wersję z białą tarczą, więc może poczekaj, być może niebawem pojawi się tam i taka w rozmiarze 39mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi