Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie jest 70% rabatu, ale najtańsze modele już „zniknięte”.  
A tymczasem na Aquatico jest 20% rabatu przed Black Friday z kodem BF2021
obraz.png.37e262ebc1b7037270825fad31d5203c.png

Na nic nie pękłes? Ja nie wytrzymałem i GMT zamówilem. Zobaczę nie miałem nigdy chronometra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Miszkolc napisał(-a):
23 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Pokaż więcej  

Na nic nie pękłes? Ja nie wytrzymałem i GMT zamówilem. Zobaczę nie miałem nigdy chronometra.

Gratuluje i jestem ciekawy Twoich wrażeń, jak już przyjdzie.

Mnie jakoś to ich wzornictwo do końca nie przekonało. Patrzyłem i się nie zakochałem. Stwierdziłem w końcu, że mam inne priorytety, a dwa dość drogie zakupy już w tym roku zrobiłem.

To co mnie kusiło, to "Dywizjon 303". Ale on nawet po zniżce kosztuje jakieś 6 kPLN 😕

obraz.png.d3ae5844e3d13780e375929dd32ed28e.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Miszkolc napisał(-a):
W dniu 3.11.2021 o 18:24, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Którego? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Gratuluje i jestem ciekawy Twoich wrażeń, jak już przyjdzie.

Mnie jakoś to ich wzornictwo do końca nie przekonało. Patrzyłem i się nie zakochałem. Stwierdziłem w końcu, że mam inne priorytety, a dwa dość drogie zakupy już w tym roku zrobiłem.

To co mnie kusiło, to "Dywizjon 303". Ale on nawet po zniżce kosztuje jakieś 6 kPLN 😕

obraz.png.d3ae5844e3d13780e375929dd32ed28e.png

Ja zamówiłem wczoraj w nocy. Zawsze mi się podobał, ale był poza zasięgiem.

Teraz czekam aż przyjdzie. Na forum ChW ludzie piszą, że Tribus ma jakieś problemy, że do 9 listopada mają czas, żeby je rozwiązać i że mogą zostać wykreśleni z rejestru firm. Zapłaciłem kredytówką więc jestem chroniony (UK, nie wiem czy w Polsce też tak jest), ale bardzo go chcę, więc się trochę stresuję. Na forum piszą, że zegarki są wysyłane:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Laponek napisał(-a):

Teraz czekam aż przyjdzie. Na forum ChW ludzie piszą, że Tribus ma jakieś problemy, że do 9 listopada mają czas, żeby je rozwiązać i że mogą zostać wykreśleni z rejestru firm. Zapłaciłem kredytówką więc jestem chroniony (UK, nie wiem czy w Polsce też tak jest), ale bardzo go chcę, więc się trochę stresuję. Na forum piszą, że zegarki są wysyłane:)

Gratulacje. To będzie wyjątkowa ozdoba kolekcji. 👍

Myślę, że wyślą i że wszystko będzie dobrze. Jeżeli mają problemy finansowe, to potrzebują gotówki a nie zegarków na magazynie. Gdyby przestali wysyłać, to wiadomość szybko by się rozeszła i szansa na wyjście z tarapatów byłaby zaprzepaszczona. 

Co do finansowych kłopotów, to w sumie się nie dziwię. Robią dość drogie zegarki, które rzadko się widuje na nadgarstkach, więc raczej nie sprzedali ich wiele. To żadna niespodzianka, bo w tym przedziale cenowym mają mocną konkurencję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje. "Chorowałem" na ten zegarek od roku, ale cena była zaporowa. Zegarek ideał dla miłośnika historii wojskowości. No i piękna, choć niestety tragiczna historia w tle.

Mam nadzieję, że mnie nie rozczaruje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek "z historią" a do tego przykuwający wygląd. Co do tła, to trochę eufemizm nazywanie kur..twa, tragedią.

Którego? 
02, myślałem tez o gunmetalu, ale IMO materiał ten nie oddaje szlifów tak jak stal. No chyba, że jest to CW Abyss, ale w nim szlify sąw tle.
21533585cfba55b0ee5776b09e6b5498.jpg&key=aa60afd11ef679e57e4dd0075b5778861bcf73468a80410387f6d5b62f3b1370
Miało nie być nowych zakupów, a teraz muszę coś sprzedać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Miszkolc napisał(-a):

Zegarek "z historią" a do tego przykuwający wygląd. Co do tła, to trochę eufemizm nazywanie kur..twa, tragedią.

02, myślałem tez o gunmetalu, ale IMO materiał ten nie oddaje szlifów tak jak stal. No chyba, że jest to CW Abyss, ale w nim szlify sąw tle.
21533585cfba55b0ee5776b09e6b5498.jpg&key=aa60afd11ef679e57e4dd0075b5778861bcf73468a80410387f6d5b62f3b1370
Miało nie być nowych zakupów, a teraz muszę coś sprzedaćemoji848.png

Ja o czym innym myślałem. W tym zegarku jest dysk z pancerza spitfira z 303ciego zestrzelonego z  nad Francją w 41. Niestety pilot się nie uratował:( To tragiczne.

W Gravesend, gdzie teraz mieszkam, było podczas wojny lotnisko. Jest tablica ze zdjęciami pilotów, którzy tu stacjonowali i zginęli. Niestety dwa zdjęcia Polaków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja o czym innym myślałem. W tym zegarku jest dysk z pancerza spitfira z 303ciego zestrzelonego z  nad Francją w 41. Niestety pilot się nie uratował:( To tragiczne.
W Gravesend, gdzie teraz mieszkam, było podczas wojny lotnisko. Jest tablica ze zdjęciami pilotów, którzy tu stacjonowali i zginęli. Niestety dwa zdjęcia Polaków.
Wiem o tym, że w każdej sztuce z 303 jest kawałek samolotu. Natomiast odniosłem się do "udziału" Polaków w wielkiej defiladzie i tego, że tak samo Anglicy nas potraktowali w 39 jak i 45 a i teraz w NATO pewnie było by tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz chyba wielka okazja dla oszczędnych i zwolenników tzw. obowiązkowych klasyków. Na Amazonie.pl Casio F-91W za symboliczną cenę 42,84 zł!! 

https://www.amazon.pl/Casio-F-91W-1YER-Zegarek-Cyfrowy-Czarny/dp/B000J34HN4/ref=sr_1_2?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&crid=CEBWQ5AU9V1G&keywords=casio+f91&qid=1636144477&sprefix=casio+fw+91%2Caps%2C173&sr=8-2 

unnamed.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.11.2021 o 20:03, Laponek napisał(-a):

A jak tu sprawa wygląda z kosztami wysyłki, VAT-em i akcyzą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wskoczyła oferta na citizen promaster u sprzedawcy amazon BN0150-10E jest za 344zł ale zastanawiające jest że wszystkie zegarki są tańsze o 50%.

Tytanowy citizen jest za 600 zł a u nas 1450zł.

Edit: OFERTA ZLIKWIDOWANA.

Edytowane przez veed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem dwa zobaczymy czy przyjdą. Chyba był błąd bo już nic się nie da kupić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, wiczek napisał(-a):

Ja kupiłem dwa zobaczymy czy przyjdą. Chyba był błąd bo już nic się nie da kupić

To pewnie anulują,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.11.2021 o 11:56, Laponek napisał(-a):

Więcej tu:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, veed napisał(-a):

Dzisiaj wskoczyła oferta na citizen promaster u sprzedawcy amazon BN0150-10E jest za 344zł ale zastanawiające jest że wszystkie zegarki są tańsze o 50%.

Tytanowy NY0100-50M jest za 600 zł a u nas 1450zł.

Strona sklepu: https://www.amazon.pl/s?i=merchant-items&me=A2LDQ6AS5BP73&rh=p_4%3ACitizen&dc&page=2&marketplaceID=A1C3SOZRARQ6R3&qid=1636299318&ref=sr_pg_2

OFERTA ZLIKWIDOWANA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.11.2021 o 20:03, sviety napisał(-a):

A jak tu sprawa wygląda z kosztami wysyłki, VAT-em i akcyzą?

UK vat od razu dodany, wysyłka darmowa. 855 funtów wyszło. Zegarek ciągle nie wysłany niestety:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
UK vat od razu dodany, wysyłka darmowa. 855 funtów wyszło. Zegarek ciągle nie wysłany niestety:(
Przecież weekend był, nie za duzo wymagasz? To nie Biedronka, że w niedzielę pracuje.
Za tydzień jak nie przyjdzie to przyjdzie powiedzieć sobie "no trudno, na co miałem wpływ to zrobiłem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam tylko, że vat jest doliczany w wysokości stawki kraju wysyłki. Tobie za 303 policzyli 855 a mi liczą 907. UK ma niższą stawkę vat tj. 20%. Ale jednak odpuściłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka "znośnych" cenowo propozycji zegarkowych z Time Trend:

Seiko Prospex SPB083J1 - cena 3174 PLN - https://www.timetrend.pl/seiko-prospex-spb083j1.html

image.png.cf2cea774be443fa4abec215cf9ea16d.png

Seiko Prospex SPB087J1 - cena 2501 PLN - https://www.timetrend.pl/si-spb087j1.html

image.png.484b1ec5ec95f7c2044b25de8df9bf2a.png

Seiko Presage SPB061J1 - cena 2519 PLN - https://www.timetrend.pl/seiko-presage-spb061j1.html

image.png.69f2835545ac684f6c211d0a222d1e77.png

Seiko SSA363J1 - cena 1467 PLN - https://www.timetrend.pl/seiko-presage-cocktail-ssa363j1-limited-edition.html

image.png.a40eb879599511e48926ae11dbb6c03c.png

Seiko Prospex SRPC91K1 - cena 1239 PLN - https://www.timetrend.pl/seiko-prospex-save-the-ocean-srpc91k1.html

image.png.799d558d7224716f52a7e24f6ffdb0d7.png

I "last but not least" - Seiko Presage SPB059J1 - cena 2465 PLN (do niedawna było 2800 PLN) -  https://www.timetrend.pl/seiko-presage-spb059j1.html

image.png.c48fe39dc0b263a3a75be511940251e1.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że żółw nie na bransie 😅 

A ten ostatni to ten słynny Twój w gaciach dżinsowych? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi