Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
armageddon10

Klub Miłośników Zegarków Certina

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
W dniu 23.05.2025 o 07:39, cordi7 napisał(-a):

WRESZCIE! Certina wypuściła DS Action w 40,5 mm. Ceramiczny bezel, nowe zapięcie z mikro. Tylko ma aż 14,1 mm grubości…

Mierzyłem Powermatica, choć gdybym miał kupować to tylko kwarc. Nie chcę już automatów. Rozmiar spoko, grubość tak se, ale to co jest moim zdaniem nieudane, to męskie endlinki, które są na płasko. Nie skręcają w kierunku nadgarstka jak np, w ChW Trident. No i brak mikroregulacji, która była w moim poprzednim DSie, przejętym przez syna. Na 17 cm leży to słabo, pomimo idealnej średnicy. Za to bardzo pozytywnie zaskoczył mnie DS-2 (turning bezel). Na zdjęciach czy na półce sprawia wrażenie "zbyt zabałaganionego". Na ręku rewelacja. Szkoda, że nie ma kwarcu i jest kompletnie bez regulacji bransy. Tytanowy wygląda jeszcze lepiej, bo ma bardziej czytelną tarczę, ale bez kajdana. Smuteczek 😉

Edytowane przez nononame

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień z DS-1. Naprawdę udany zegarek. 

IMG_20250527_155008.jpg

IMG_20250527_161523.jpg

IMG_20250527_161842.jpg

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.05.2025 o 15:24, cordi7 napisał(-a):

Mierzyłem DS Action Diver GMT. Swietny zegar ale ma ten sam problem. Nosic sie da ale 12-12,5 byłoby o niebo wygodniejsze na co dzień.

A tu ten nowy wypust z profilu:

image.thumb.jpeg.489f2a62a9ab28a53c072a66dff56aec.jpeg

Jak to się mówi? Jest grubo 😆 Strasznie beczułkowato - pękaty się wydaje.

Jak to mówią, albo grubo albo wcale ;)

Wizualnie nowa Certina wygląda dobrze. Pytanie, jak będzie leżeć na nadgarstku.

No i Fratello wypuściło również swój materiał filmowy o nowym modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 23.05.2025 o 07:39, cordi7 napisał(-a):

WRESZCIE! Certina wypuściła DS Action w 40,5 mm. Ceramiczny bezel, nowe zapięcie z mikro. Tylko ma aż 14,1 mm grubości…

IMG_3772.thumb.jpeg.7f8a548e4ffe70ae897cc940e4007267.jpeg

Mierzyłem kiedyś niebieską 43 i była za duża, 38 za mała. Teraz jak w końcu wypuścili uniwersalny rozmiar ,  to w tytanie...

Edytowane przez GTR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Y6MGcgf.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Zenk napisał(-a):

Ładna.

Dzięki.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tam Wasze Cytryny? 

W końcu wyciągnąłem czarnulkę z 1962 roku :)

DSC_4298.JPG

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę trzeba podbić temat. 

Qezdx9A.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Photo_1751567656446_0aQ5AY2U6u.jpeg

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20250704_142431.jpg

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Co tu taka cisza na temat tego nowego DS-X GMT? Ja jestem nakrecony jak chomik na kawie :D

Idealny rozmiar, swietny design, kwarcowy TRAVELLER GMT - i to wszystko za 560 EUR na metce.

Ludzie, chyba znalazlem swoj nowy ulubiony GMT na wakacje, ten szaro-zielony wyglada apetycznie!

image.thumb.png.cb19a08fe3e583d66f6529918398930f.png

BRAWO CERTINA!!!

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Co tu taka cisza na temat tego nowego DS-X GMT? Ja jestem nakrecony jak chomik na kawie :D

Idealny rozmiar, swietny design, kwarcowy TRAVELLER GMT - i to wszystko za 560 EUR na metce.

Ludzie, chyba znalazlem swoj nowy ulubiony GMT na wakacje, ten szaro-zielony wyglada apetycznie!

BRAWO CERTINA!!!

Też mi się bardzo podoba, właśnie ten na zielonej gumie i ten z białą tarczą. Czekam aż wjadą do mojego lokalnego AD, żeby zobaczyć na żywo. Jedynie trochę się obawiam, że będzie problem z nietrafianiem sekundnika w indeksy.

Mogliby też po tylu latach opracować jakiś mechanizm solarny, albo nawiązać jakąś współpracę z Citizenem w tym zakresie.

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, zdrajca Tissot wita ;) Już miałem kupić nowość-wymarzonego wakacyjnego T120.217.37.041.00, ale coś mnie tchnęło, żeby go zobaczyć na żywo i totalna klapa- okazał się sztucznie powiększany na filmikach, stanowczo zbyt mały, subtarcze wyglądały jak atrapa, a okrągłe indeksy jak wypryski…

Bardzo mnie cieszy zakup poniższej Certiny! Tarcza, prócz mocnego szlifu słonecznego, ma w świetle kierunkowym dodatkowe refleksy fal wodnych na jej krawędzi i wygląda to super. Zegarek inspirowany kolorami rafy koralowej. 

IMG_5068.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na żywo należy dodać +100 do wyglądu. Cały czas próbuję, ale zdjęcia tego nie oddają. Nie będę też czekać do wieczora na światło sztuczne dla ukazania tych fal. Podsumowując, wg mojego gustu, zegarek miażdży wszystkie divery z wątku o diverach z tego forum…oczywiście bransoleta mesh jest tylko czasowo, szukam silikonu zielonkawego na niego. 
T120.217.37.041.00

IMG_5074.jpeg

IMG_5070.jpeg

Edytowane przez Szymondeturel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

T120.217.37.041.00

już na pasku zielonym i faliste refleksy

IMG_5137.jpeg

Edytowane przez Szymondeturel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nowa DS-X GMT jak się okazuje ma wyjątkowo fajny patent na swój dwufunkcyjny bezel :)

IMG_3845.thumb.jpeg.4ef9ce77f63789d1e0e55c09a00c2aea.jpeg

Powiem to raz jeszcze: brawo Certina!

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dominik, czyli Certina wraca do gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi