Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
armageddon10

Klub Miłośników Zegarków Certina

Recommended Posts

W dniu 7.01.2025 o 17:24, tommly napisał(-a):

Mam sentyment do marki, w końcu mój pierwszy poważny zegarek, zakupiony za własnoręcznie zarobione pieniądze, to była właśnie kwarcowa DS.
No a poza tym, dla mnie oczywiście, jest jednym z wygodniejszych i mega uniwersalnych zegarów.

Mam dokładnie tak samo. Cena do jakości TOP

IMG_0319.jpeg

W dniu 13.01.2025 o 06:34, kornel91 napisał(-a):

Wrzuć więcej zdjęć w porze dziennej. 

Photo-1737019115256-KOo8x1-Xh8-I.jpg

W dniu 14.01.2025 o 19:05, zubrowsky napisał(-a):

DS-1 gold

Bardzo fajnie wygląda na żywo, lepiej niż na renderach i marketingowych zdjęciach. Masz możliwość pokazać ją na jakimś pasku?

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

DS-1. Bardzo udany projekt i dobre wykonanie.

IMG_20250116_133754.jpg

Małżeństwo i zegarki.

3 godziny temu, AK&AK napisał(-a):

IMG_20250116_133754.jpg

Przepiękna cytrynka!

Skusiłem się na tę promocję, ale ledwo wypakowałem zegarek, już go pakowałem do zwrotu.

Wykończenie koperty to tandeta i w porównaniu nawet SKX007 pod tym względem wygląda na solidną robotę.

Szkoda, bo poza tym zegarek jest świetny i nie ma się do czego przyczepić.

Tym bardziej przykre, że tak olali temat, bo sam projekt koperty to cudo. 

Witam, mam pytanie czy różnica między tymi trzema zegarkami i ich ceny mają związek tylko i wyłącznie z paskiem/bransoletą? Czyli najtaniej mogę kupić z brązowym paskiem i po prostu wymienić sobie bransoletę albo na czarny pasek? 

https://wkruk.pl/zegarki/certina/zegarek-certina-ds-1-powermatic-80-6

https://wkruk.pl/zegarki/certina/zegarek-certina-ds-1-powermatic-80-14?gclsrc=aw.ds&&utm_source=google&gad_source=1&utm_medium=cpc&utm_campaign=[pt]_[pmax]_[css_pt]_[feed]_zegarki_sale_price&utm_id=21905775735&gclid=Cj0KCQiA-aK8BhCDARIsAL_-H9nxh-vuO3Cd9E07yqSUoxa0UrkmOT7hGzRlk04KNbt3Eha_ninyutkaAibREALw_wcB

https://wkruk.pl/zegarki/certina/zegarek-certina-ds-1-powermatic-80-15

I czy ktoś orientuje się czy dostanę gdzieś ds-1 powermatic 80 taniej? 

W dniu 12.01.2025 o 14:21, PKS napisał(-a):

Orientujecie się, jak to jest z kuferkami do PH1000M (jak na zdjęciu - widziałem jeszcze wersję z przedłużką)? Czy tylko na początku je dokładali?

Sklepy internetowy prezentują zdjęcia standardowych opakowań, więc albo była tylko jakaś krótka seria z full zestawem, albo ktoś je rozkradł ;)

Kuferek napewno jest do limitowanej pomarańczowej wersji bo ją mam i na wyposażeniu była przedłużka do paska. 

Co do innych kolorów to o ile mnie pamięć nie myli to do czarnego był dodatkowy pasek ale od dystrybutora, przynajmniej tak zapamiętałem i napewno nie miał kuferka.

Edited by eustechy

Tak, dostałem z kuferkiem i przedłużką, więc to chyba standard dla wersji LE. Do zielonej/niebieskiej jest jakieś inne opakowanie.

W dniu 16.01.2025 o 13:41, AK&AK napisał(-a):

IMG_20250116_133754.jpg

Tarcza w Certinie ma genialny szlif.

3 godziny temu, Marcin.b napisał(-a):

Witam, mam pytanie czy różnica między tymi trzema zegarkami i ich ceny mają związek tylko i wyłącznie z paskiem/bransoletą? Czyli najtaniej mogę kupić z brązowym paskiem i po prostu wymienić sobie bransoletę albo na czarny pasek? 

https://wkruk.pl/zegarki/certina/zegarek-certina-ds-1-powermatic-80-6

https://wkruk.pl/zegarki/certina/zegarek-certina-ds-1-powermatic-80-14?gclsrc=aw.ds&&utm_source=google&gad_source=1&utm_medium=cpc&utm_campaign=[pt]_[pmax]_[css_pt]_[feed]_zegarki_sale_price&utm_id=21905775735&gclid=Cj0KCQiA-aK8BhCDARIsAL_-H9nxh-vuO3Cd9E07yqSUoxa0UrkmOT7hGzRlk04KNbt3Eha_ninyutkaAibREALw_wcB

https://wkruk.pl/zegarki/certina/zegarek-certina-ds-1-powermatic-80-15

I czy ktoś orientuje się czy dostanę gdzieś ds-1 powermatic 80 taniej? 

Ostatnia to PVD.

Kup na bransolecie, jak pójdziesz do sklepu na pewno wynegocjujesz lepszą cenę. Bransoleta do Certiny to pewnie jakieś 500 - 800zł.

Zawsze lepiej kupić na bransie, a później ewentualnie kupić pasek; chociażby u naszych Kolegów z forum, którzy tworzą genialne paski.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

27 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Kilka zabytkowych referencji i porównanie Ds PH1000 vintage i współczesnego🥰

Na ostatnim zdjęciu w środku CEO marki Certina.

Czy to oznacza, że w Waszej publikacji będzie co nieco o Certinie?

Edited by Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

32 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

Na ostatnim zdjęciu w środku CEO marki Certina.

A potem jakaś degustacja "łyszki" z polskim Conorem McGragorem? ;)

Profil marki, plus może jakieś foto zegarka vintage.

1 minutę temu, Krygo napisał(-a):

A potem jakaś degustacja "łyszki" z polskim Conorem McGragorem? ;)

Wystarczy piwko, za dużo pracy aby marnować wieczory;)

Instagram.com/horlobby.watches

W dniu 18.01.2025 o 16:04, eustechy napisał(-a):

Kuferek napewno jest do limitowanej pomarańczowej wersji bo ją mam i na wyposażeniu była przedłużka do paska. 

Co do innych kolorów to o ile mnie pamięć nie myli to do czarnego był dodatkowy pasek ale od dystrybutora, przynajmniej tak zapamiętałem i napewno nie miał kuferka.

Czarna wersja też ma ten kuferek typu peli.

uqffJ71.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Spełniło się moje marzenie o pierwszym automatycznym zegarku. Miał być na 40. urodziny, a jest pół roku po 45. Zawsze coś stawało na drodze, najczęściej inne ważne wydatki. Albo model, który był poza finansowym zasięgiem.

Przy okazji planowanego pobytu w Norymberdze, namierzyłem jeszcze w Polsce sklep stacjonarny w tym mieście, który miał na stronie Certinę DS-1 Powermatic 80 i Seiko z serii Presage 60' Sharp Edge Limited. Po przybyciu na miejsce okazało się, że żadnego z ich nie ma już w sklepie stacjonarnym. I byłbym się załamał gdyby nie zegarek, który przemiła obsługa przyniosła mi do przymierzenia: Certina DS-1 Day Date Automatic, prezentowana na zdjęciu. I nie zastanawiałem się ani chwili, zwłaszcza dostając ją na miejscu z rabatem, w cenie oscylującej niewiele ponad 700 EUR!

Czasomierz jest piękny, genialnie wykonany, z piękną i czytelną tarczą przy średnicy koperty 40 mm oraz kontrastującymi niebieskimi wskazówkami i skórzanym paskiem. Do tego przeszklony dekiel i szafir z antyrefleksem. Sercem ETA 2834-2. Naprawdę po Certinie nie spodziewałem się takiego eleganckiego wykonania, designu, funkcjonalności i dopracowania zwłaszcza w tej cenie.

Idealny czasomierz pod mój szczupły nadgarstek. Zachwycony jestem.

Certina_DS_1.thumb.jpg.bcbd69d64b51a8154ebaf910659df95b.jpg

Gratulacje, niech się nosi!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

7 godzin temu, mykacz napisał(-a):

Spełniło się moje marzenie o pierwszym automatycznym zegarku. Miał być na 40. urodziny, a jest pół roku po 45. Zawsze coś stawało na drodze, najczęściej inne ważne wydatki. Albo model, który był poza finansowym zasięgiem.

Przy okazji planowanego pobytu w Norymberdze, namierzyłem jeszcze w Polsce sklep stacjonarny w tym mieście, który miał na stronie Certinę DS-1 Powermatic 80 i Seiko z serii Presage 60' Sharp Edge Limited. Po przybyciu na miejsce okazało się, że żadnego z ich nie ma już w sklepie stacjonarnym. I byłbym się załamał gdyby nie zegarek, który przemiła obsługa przyniosła mi do przymierzenia: Certina DS-1 Day Date Automatic, prezentowana na zdjęciu. I nie zastanawiałem się ani chwili, zwłaszcza dostając ją na miejscu z rabatem, w cenie oscylującej niewiele ponad 700 EUR!

Czasomierz jest piękny, genialnie wykonany, z piękną i czytelną tarczą przy średnicy koperty 40 mm oraz kontrastującymi niebieskimi wskazówkami i skórzanym paskiem. Do tego przeszklony dekiel i szafir z antyrefleksem. Sercem ETA 2834-2. Naprawdę po Certinie nie spodziewałem się takiego eleganckiego wykonania, designu, funkcjonalności i dopracowania zwłaszcza w tej cenie.

Idealny czasomierz pod mój szczupły nadgarstek. Zachwycony jestem.

Certina_DS_1.jpg

Gratuluję!

Każda Certina jest świetnie wykonana. Spójrzmy chociaż na divera Marcina @kornel91, Chrono @Jogi, czy nurka jakiego ostatnio wstawił Filip @eye_lip. Osobiście uważam, że te zegarki są niedoszacowane.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Gratuluję!

Każda Certina jest świetnie wykonana. Spójrzmy chociaż na divera Marcina @kornel91, Chrono @Jogi, czy nurka jakiego ostatnio wstawił Filip @eye_lip. Osobiście uważam, że te zegarki są niedoszacowane.

Łukasz ale czemu uważasz, że są niedoszacowane ?? 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Może chciał powiedzieć, że nie są odpowiednio doceniane za to, co oferują klientom w swojej cenie. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.