Pietia76 1 #4151 Posted January 4 Witam fanów marki. Znalazłem taki zestaw https://zegarownia.pl/zegarek-meski-certina-ds-urban-heritage-set-c041-407-19-041-01. Miał ktoś styczność tym zegarkiem. Co sądzicie o parametrach. Pozdrawiam Piotr 0 Share this post Link to post Share on other sites
Balansujący Na Osi 1123 #4152 Posted January 5 W dniu 4.01.2025 o 14:43, AK&AK napisał(-a): Nie spodziewałem się, że tak polubię DS-1. Świetna tarcza, w świetnej kolorystyce. DD-1 to jedna z najbardziej udanych i uniwersalnych zegarków 0 Share this post Link to post Share on other sites
tommly 11879 #4153 Posted January 6 Tak wiem, data nieustawiona Odzwyczaiłem się od zegarków z datą i zwyczajnie zapomniałem, a że Cytryna dawno nie była noszona, więc trzeba było ją przewietrzyć. 9 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85651 #4154 Posted January 6 Godzinę temu, tommly napisał(-a): Tak wiem, data nieustawiona Odzwyczaiłem się od zegarków z datą i zwyczajnie zapomniałem, a że Cytryna dawno nie była noszona, więc trzeba było ją przewietrzyć. Dobrze, że przewietrzyłeś bardzo fajny zegarek 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
tommly 11879 #4155 Posted January 7 Dobrze, że przewietrzyłeś bardzo fajny zegarek Mam sentyment do marki, w końcu mój pierwszy poważny zegarek, zakupiony za własnoręcznie zarobione pieniądze, to była właśnie kwarcowa DS. No a poza tym, dla mnie oczywiście, jest jednym z wygodniejszych i mega uniwersalnych zegarów. 3 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 24924 #4156 Posted January 7 I jest 15 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85651 #4157 Posted January 7 1 godzinę temu, eye_lip napisał(-a): I jest Bardzo ciekawa. Niech się nosi 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
ecipeci 2909 #4158 Posted January 7 2 godziny temu, eye_lip napisał(-a): I jest dobre są te PH1000 👍 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 24924 #4159 Posted January 7 Bardzo dobre. W ogóle ma bardzo ciekawy ficzer - od spodu są otwory które prowadzą wodę do bezela aby go płukać z nieczystości które mogłyby blokować jego pracę. 4 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
ecipeci 2909 #4160 Posted January 7 12 minut temu, eye_lip napisał(-a): Bardzo dobre. W ogóle ma bardzo ciekawy ficzer - od spodu są otwory które prowadzą wodę do bezela aby go płukać z nieczystości które mogłyby blokować jego pracę. dzięki za wyjaśnienie, mam czarną wersję i jak kupowałem to się głowiłem po co te otwory naprawdę jest to udany zegar 1 Share this post Link to post Share on other sites
Balansujący Na Osi 1123 #4161 Posted January 7 Czyli to prawdziwy nurek 0 Share this post Link to post Share on other sites
Walter_87 6557 #4162 Posted January 8 Szkło do polerki, ale i tak ją lubię. Ma 50 lat, a stylistyka całkiem aktualna 10 KMZiZ Share this post Link to post Share on other sites
Autor1984 12003 #4163 Posted January 8 Trochę to dziwne, pewnie sentyment, ale to jeden z naj... 11 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7937 #4164 Posted January 8 Swietny zegar. Mam i korzystam jak sie spiesze i nie mam czasu ustawiac mechanika. 👍 1 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 24924 #4165 Posted January 8 17 godzin temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Czyli to prawdziwy nurek Tak, 1000m, zawór helowy, bezel z blokadą przypadkowego przesunięcia. 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
PKS 592 #4166 Posted January 10 (edited) W dniu 8.01.2025 o 17:21, eye_lip napisał(-a): bezel z blokadą przypadkowego przesunięcia. Co to za blokada? Taka jak w sinnach (trzeba wcisnąć, żeby przesunąć)? W dniu 8.01.2025 o 16:48, cordi7 napisał(-a): Swietny zegar. Świetny, ale niestety bez firmowej bransolety Edited January 10 by PKS 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 24924 #4167 Posted January 10 Tak. A tu fotka na zawór: 10 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
Jogi 10413 #4168 Posted January 11 14 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Share this post Link to post Share on other sites
Walter_87 6557 #4169 Posted January 11 Lubię ją 16 KMZiZ Share this post Link to post Share on other sites
Balansujący Na Osi 1123 #4170 Posted January 12 Ma coś w sobie Ja swoją czarną noszę na pasku, czarnym, a brans sobie nowka leży. 0 Share this post Link to post Share on other sites
PKS 592 #4171 Posted January 12 Orientujecie się, jak to jest z kuferkami do PH1000M (jak na zdjęciu - widziałem jeszcze wersję z przedłużką)? Czy tylko na początku je dokładali? Sklepy internetowy prezentują zdjęcia standardowych opakowań, więc albo była tylko jakaś krótka seria z full zestawem, albo ktoś je rozkradł 2 Share this post Link to post Share on other sites
Jogi 10413 #4172 Posted January 12 8 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85651 #4173 Posted January 13 7 godzin temu, Jogi napisał(-a): Fajnie z tym paskiem wyszło Wrzuć więcej zdjęć w porze dziennej. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites