cordi7 8802 #4126 Posted December 17, 2024 (edited) Nadgarstkowe pokaz, zegarek mi sie bardzo podoba ale mam zawsze wrazenie, ze luneta jest ciut za cienka i powieksza bardzo wizualnie calosc. A w ogole gratuluje swietnego zegarka Edited December 17, 2024 by cordi7 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jogi 11009 #4127 Posted December 19, 2024 15 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Share this post Link to post Share on other sites
Walter_87 8138 #4129 Posted December 25, 2024 Trzy królowe, w końcu w komplecie 17 KMZiZ Share this post Link to post Share on other sites
Jogi 11009 #4130 Posted December 25, 2024 26 minut temu, Walter_87 napisał(-a): Trzy królowe, w końcu w komplecie Zacny zestaw milordzie. A i pudełeczko fajne. To od jakiegoś starego modelu? 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Share this post Link to post Share on other sites
Walter_87 8138 #4131 Posted December 25, 2024 9 minut temu, Jogi napisał(-a): Zacny zestaw milordzie. A i pudełeczko fajne. To od jakiegoś starego modelu? Dziękuję Przecież to mahoniowa skrzyneczka od limitowanej edycji DS 1, znajdującej się na zdjęciu (po prawej)! 14 lat jej szukałem, aż w końcu trafiłem nówkę z 2010 r. 2 KMZiZ Share this post Link to post Share on other sites
Jogi 11009 #4132 Posted December 25, 2024 (edited) Godzinę temu, Walter_87 napisał(-a): Dziękuję Przecież to mahoniowa skrzyneczka od limitowanej edycji DS 1, znajdującej się na zdjęciu (po prawej)! 14 lat jej szukałem, aż w końcu trafiłem nówkę z 2010 r. A widzisz, tego nie wiedziałem, teraz mi się załadowały wszystkie Twoje zdjęcia w nowych nabytkach. Szkoda, że już takich nie dają. Edited December 25, 2024 by Jogi 1 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Share this post Link to post Share on other sites
Balansujący Na Osi 1215 #4134 Posted December 26, 2024 Mnie białego brakuje do kompletu, może uda się dokupić. Zacząłem od LE. Na zdjęciu kolegi biała jedynka z ładnym paskiem Pogratulować 0 Share this post Link to post Share on other sites
Walter_87 8138 #4136 Posted December 28, 2024 15 KMZiZ Share this post Link to post Share on other sites
Balansujący Na Osi 1215 #4137 Posted December 28, 2024 Jest i LE Ta tarcza jest świetna. 0 Share this post Link to post Share on other sites
AK&AK 52217 #4139 Posted December 29, 2024 10 Małżeństwo i zegarki. Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 92085 #4140 Posted December 29, 2024 7 godzin temu, AK&AK napisał(-a): Powiem Ci Andrzej już nie po raz pierwszy ale bardzo fajna ta Certina. Ja wolę sportowe zegarki albo jak się więcej dzieje na tarczy ale tutaj wszystko świetnie gra. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 92085 #4141 Posted December 30, 2024 11 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Walter_87 8138 #4142 Posted December 31, 2024 W dniu 28.12.2024 o 10:56, Balansujący Na Osi napisał(-a): Jest i LE Ta tarcza jest świetna. Jest, wyczekana. Dzięki! 0 KMZiZ Share this post Link to post Share on other sites
jezbert 71 #4144 Posted December 31, 2024 (edited) W dniu 7.12.2024 o 19:18, cordi7 napisał(-a): Jak ci się nosi biorąc pod uwagę grubość i płaskie ściany koperty? Mi się bardzo podoba, mierzyłem - ale nie mogę przeżyć grubości. Po 3 tygodniach noszenia, wyregulowaniu bransolety można zapomnieć, że zegarek jest na ręku. Nie jest to oczywiście lekki naleśnik, ale układa się nosi wyjątkowo dobrze. Nawet przy casualowej koszuli i sportowej marynarce daje radę i nie kłuje w oczy. Jeśli chodzi o pracę mechanizmu-od zakupu 7.12 do dnia dzisiejszego zrobił 37 sekund do przodu, co daje ok. 2 sekund na dobę. edycja: Przechwaliłem dziś zauważyłem, że pomimo posiadania rezerwy, zegarek chodząc nie zmienił wskazania godziny wskazówka godzinową główną - srebrną. Wskazówka od czasu gmt pokazywała poprawne wskazanie drugiej strefy czasowej. Dokonałem korekty wskazania. Po pierwszej godzinie wszystko okej, po upływie następnej ponownie wskazówka nie zmieniła położenia. Jutro zegarek jedzie do salonu sprzedaży celem oddania na gwarancję. Będę dawał znać o przebiegu procesu i ewentualnej diagnozie. Edited January 1, 2025 by jezbert Aktualizacja 7 Share this post Link to post Share on other sites
jezbert 71 #4145 Posted January 1, 2025 (edited) Dubel Edited January 1, 2025 by jezbert Dubel 0 Share this post Link to post Share on other sites
armageddon10 111 #4146 Posted January 1, 2025 Reklamuj z tytułu rękojmi, nie gwarancji. Ma to znaczenie jeśli zegarek wróci np.uszkodzony z serwisu. Wtedy roszczenie skierujesz do sprzedawcy. Gwarancja wyłącza odpowiedzialność sprzedawcy. 2 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 8802 #4147 Posted January 2, 2025 W dniu 31.12.2024 o 15:40, jezbert napisał(-a): edycja: Przechwaliłem dziś zauważyłem, że pomimo posiadania rezerwy, zegarek chodząc nie zmienił wskazania godziny wskazówka godzinową główną - srebrną. Wskazówka od czasu gmt pokazywała poprawne wskazanie drugiej strefy czasowej. Dokonałem korekty wskazania. Po pierwszej godzinie wszystko okej, po upływie następnej ponownie wskazówka nie zmieniła położenia. Jutro zegarek jedzie do salonu sprzedaży celem oddania na gwarancję. Będę dawał znać o przebiegu procesu i ewentualnej diagnozie. Wtopy sie zdarzaja, wazne jak producent sobie z nimi radzi - Swatch Group w tej kwestii na bazie moich doswiadczen jest bardzo OK. Trzymam kciuki, daj znac jak sie temat rozwinie. 1 Share this post Link to post Share on other sites
jezbert 71 #4148 Posted January 2, 2025 (edited) 10 godzin temu, cordi7 napisał(-a): Wtopy sie zdarzaja, wazne jak producent sobie z nimi radzi - Swatch Group w tej kwestii na bazie moich doswiadczen jest bardzo OK. Trzymam kciuki, daj znac jak sie temat rozwinie. Ciężko nawet uważać to za wtopę-zdarzyło się i tyle. Nie podchodzę do tego z jakimś ładunkiem emocjonalnym, w końcu to tylko zegarek Dziś został zaniesiony do punktu sprzedaży i czekam jak się sytuacja rozwinie. Z „doniesień” raczej nie powinno być problemów i powinno się zakończyć wymianą mechanizmu. Jedynie szkoda bo jak na trzy tygodnie noszenia odchyłka była bardzo okej. Co by nie zaśmiecać wątku napisze po zakończeniu całego procesu wraz z przebiegiem i ramami czasowymi, gdyż już dziś usłyszałem, że w ciągu 14 dni mnie oczywiście poinformują w kwestii uznania lub nie roszczenia gwarancyjnego, a następnie w przypadku pomyślnego dla mnie rozstrzygnięcia muszę uzbroić się w cierpliwość. Z wpisów na forum mam świadomość, że to raczej kwestia miesięcy niż tygodni. W dniu 1.01.2025 o 17:19, armageddon10 napisał(-a): Reklamuj z tytułu rękojmi, nie gwarancji. Ma to znaczenie jeśli zegarek wróci np.uszkodzony z serwisu. Wtedy roszczenie skierujesz do sprzedawcy. Gwarancja wyłącza odpowiedzialność sprzedawcy. Przerabiałem kiedyś takie uszkodzenie w swiss, zegarek wrócił uszkodzony z naprawy gwarancyjnej. Po wyminie kilku uwag uszkodzeni zostały naprawione w ramach gwarancji. Nadto roszczenia z tytułu rękojmi i gwarancji są niezależne. Nie nastawiam się jakoś negatywnie. Edited January 2, 2025 by jezbert 1 Share this post Link to post Share on other sites
AK&AK 52217 #4149 Posted January 4, 2025 W dniu 29.12.2024 o 19:45, kornel91 napisał(-a): Powiem Ci Andrzej już nie po raz pierwszy ale bardzo fajna ta Certina. Ja wolę sportowe zegarki albo jak się więcej dzieje na tarczy ale tutaj wszystko świetnie gra. U Ciebie, na jakiejś ładnej skórce, robiłaby za garniturowca/koszulowca, a wówczas to, że się dużo na tarczy nie dzieje, byłoby zaletą. Mam ten zegarek od końca listopada i cały czas chodzi (rotomatu nie mam). Wychodzi na to, że 80 godzin rezerwy się przydaje ;). Nie spodziewałem się, że tak polubię DS-1. Świetna tarcza, w świetnej kolorystyce. 10 Małżeństwo i zegarki. Share this post Link to post Share on other sites
Pietia76 1 #4150 Posted January 4, 2025 Witam fanów marki. Znalazłem taki zestaw https://zegarownia.pl/zegarek-meski-certina-ds-urban-heritage-set-c041-407-19-041-01. Miał ktoś styczność tym zegarkiem. Co sądzicie o parametrach. Pozdrawiam Piotr 0 Share this post Link to post Share on other sites