irekm 1050 #1 Napisano 28 Czerwca 2009 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #2 Napisano 28 Czerwca 2009 Bardzo mocno podoba mnie się Glashutte, ale mam słabość do dużej ilości komplikacji i to chyba sprawia ze moim faworytem jest JLC . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_L 12 #3 Napisano 28 Czerwca 2009 JLC, raz z powodu wygladu (bardzo nie lubie tych malych tarczek typowych dla GO i L&S),dwa z racji tego, ze JLC to JLC, a do GO ogolnie oddczuwam mniejsza sympatie (Swatch Group, zniszczenie Union Glashuette...). 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciato 24 #4 Napisano 28 Czerwca 2009 Z tego co pamiętam to dostałeś już kilka odpowiedzi w galerii Jeżeli chodzi mnie to pomijając werk i komplikacje wybrał bym GO . Po prostu ładniejszy. 0 xxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #5 Napisano 28 Czerwca 2009 GO. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan TIK TAK 0 #6 Napisano 28 Czerwca 2009 Zdecydowanie JLC, elegancki i ciekawy wygląd, plus komplikacje 0 **** *Tik* **** **** *Tak* **** **** *Tik* **** **** *Tak* **** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Bożys 1 #7 Napisano 28 Czerwca 2009 GO. Cenię elegancką prostotę. 0 "Każdą rzecz pięknie uczynił w jej czasie. Nawet czas niezmierzony włożył w ich serce,żeby człowiek nigdy nie zgłębił dzieła, które prawdziwy Bóg uczynił od początku do końca."(Kazn. 3:11) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pagan 14 #8 Napisano 28 Czerwca 2009 GO. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osito 2 #9 Napisano 28 Czerwca 2009 Zdecydowanie głos należy się Jaeger-LeCoultre. Bije rywala na głowę 0 ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pagan 14 #10 Napisano 28 Czerwca 2009 Zdecydowanie głos należy się Jaeger-LeCoultre. Bije rywala na głowę czym ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #11 Napisano 28 Czerwca 2009 Nie podoba mi sie takie decentryczne umieszczenie wskazan..jakos mi nie lezy....wybral bym zdecydowanie piekne JLC. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 4559 #12 Napisano 28 Czerwca 2009 Mój głos na Glashutte Original Panomaticlunar. Dużo bardziej podoba mi się niż Jaeger LeCoultre Master Calendar. Z punktu widzenia mechaniki oba są na pewno bardzo dobre. 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon__k 1330 #13 Napisano 28 Czerwca 2009 Ja zdecydowanie JLC! nie lubię takich krótkich wskazówek no i porostu jest ładniejszy! 0 “There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
capt66 13 #14 Napisano 28 Czerwca 2009 Glashutte bez wątpienia JLC strasznie ućkany mi się wydaje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 12 #15 Napisano 28 Czerwca 2009 @irekm: dodaj ankiete, zeby mozna bylo glosowac. 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrzychuS 14 #16 Napisano 28 Czerwca 2009 Zarówno marki jak i modele to jedne z moich ulubionych ale ...w takim zestawieniu - JLC za urodę, porządek na tarczy i komplikacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2291 #17 Napisano 28 Czerwca 2009 JLC, ale GO na pewno bym nie pogardził 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 12 #18 Napisano 28 Czerwca 2009 JLC. Z mojego zboczonego punktu widzenia - glashuccy Niemcy niech porobia zegarki przez nastepne 50 lat, to wtedy moze moglbym sie zaczac zastanawiac (chociaz juz raczej nie bede zyl, wiec szans u mnie juz nie maja zadnych). 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #19 Napisano 28 Czerwca 2009 @irekm: dodaj ankiete, zeby mozna bylo glosowac. Nie wiem jak , czy mogly ktos to zrobic ? 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedimaster 0 #20 Napisano 28 Czerwca 2009 No cóż ten Panomaticlunar to chyba mój ulubiony model ze stajni GO.Nie zmienia to jednak faktu iż pierwszym zegarekiem (w całym życiu) który na prawdę mnie zauroczył był Master Calendar.Stąd wybrałbym JLC ps.bardzo ciekawy pojedynek:) 0 Pozdrawiam Bartek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shadow 13 #21 Napisano 28 Czerwca 2009 No cóż ten Panomaticlunar to chyba mój ulubiony model ze stajni GO.Nie zmienia to jednak faktu iż pierwszym zegarekiem (w całym życiu) który na prawdę mnie zauroczył był Master Calendar.Stąd wybrałbym JLC ps.bardzo ciekawy pojedynek:) JLC - moj wymarzony zegarek... ech... kiedys bedzie moj na razie sobie tylko chodze popodziwiac na wystawie Nie umiem tego zdefiniowac, ale te zegarki maja w sobie jakas magie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ASTRAL 6390 #22 Napisano 28 Czerwca 2009 Biorąc pod uwagę estetykę i czytelność wskazań zdecydowanie GO. No i za cyfry datownika, które w ich zegarkach zawsze mnie zachwycają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kornaszewski 0 #23 Napisano 29 Czerwca 2009 U mnie wygrywa GO.Czytelność wskazań miała na to największy wpływ. Obie firmy robią świetne zegarki a "tradycjami" się nie przejmuję (już nie). 0 Ja, niżej podpisany oświadczam, że będę zabierał głos na forum KMZiZ tylko w dyskusjach związanych z zegarmistrzostwem, lub dotyczących sposobu funkcjonowania tegoż forum. 13-08-2010 Mirek Kornaszewski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spinner 33 #24 Napisano 29 Czerwca 2009 GO zdecydowanie.... JLC za malo czytelny dla mnie i jakis taki "bałaganiarski":-P PzdrSpinner 0 SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrkrakow 238 #25 Napisano 29 Czerwca 2009 JLC chocby za wskaźnik rezerwy chodu które bardzo lubię. GO moim zdaniem ma za dużą datę w stosunku do małych tarczek. 0 Pozdrawiam Piotrek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach