Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
pirx65

Błonie nasze naj...........

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, pk_kamil napisał(-a):

pasek znaleziony? ;):)

jak wygląda poprawność chodu Błoniaka?

Zaskakująco dobrze jak na jego wiek. Całkiem dobrze trzyma czas ale to za sprawą ostatniej wizyty u zegarmistrza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczyściłem nowe Błonie delikatnie i sprawdziłem jego stan. Nakręca się, chodzi, aczkolwiek wskazówka minutowa jest luźna. Dziwna jest też tarcza, nie wiem, czy one boki mają podginane, czy ktoś tak to kiedyś "zmodyfikował" - widać na fotkach. Generalnie ten chyba pójdzie na sprzedaż, tylko nie wiem, czy sprzedawać go po przeglądzie zegarmistrzowskim i z paskiem, czy po prostu takiego jak jest teraz. O ile Blonex jest dla mnie fajny i u mnie zostanie, to te Błonie Super już tak na mnie nie działają :)

DSC_0087.JPG

DSC_0089.JPG

DSC_0092.JPG

DSC_0093.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Żaki-Czan napisał(-a):

Podczyściłem nowe Błonie delikatnie i sprawdziłem jego stan. Nakręca się, chodzi, aczkolwiek wskazówka minutowa jest luźna. Dziwna jest też tarcza, nie wiem, czy one boki mają podginane, czy ktoś tak to kiedyś "zmodyfikował" - widać na fotkach. Generalnie ten chyba pójdzie na sprzedaż, tylko nie wiem, czy sprzedawać go po przeglądzie zegarmistrzowskim i z paskiem, czy po prostu takiego jak jest teraz. O ile Blonex jest dla mnie fajny i u mnie zostanie, to te Błonie Super już tak na mnie nie działają :)

Ktoś tworzył z tą tarczą, tylko ciekawe dlaczego, bo koperta jest właściwa. Za to wskazówka sekundowa nie jest od tego modelu

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne mi "coś tam" - mokry sen renowatora, a nie coś tam :P W jednym rzucie takie stadko kupiłeś od jednej osoby?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje błonie na nowym pasku, zrobionym przez kolegę @jaras75. Bardzo lubię ten zegarek, a na takim pasku przestaje być maławy dla mnie.

20211230_213713

Pasek super, komunikacja super, cena bardzo przystępna. Bardzo polecam jeśli ktoś potrzebuje nowy pasek:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błonie jako miasto rozwija się nader szybko i interesująco:)

Tutaj najnowszy pomnik-zegarek, o którym parę postów wcześniej pisał @Eugeniusz Szwed i @kopernik18. Byłem, widziałem:)

20220107_163058.thumb.jpg.72a19b23679d59969ca040fc0904d7a7.jpg

Dzieci jednak bardziej ujął Park Bajka, byliśmy już parokrotnie. Rewelacja atrakcja zarówno w lato jak i zimę;):) Obecnie obok jest też lodowisko:)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Kamil. Rzeźba rzeczywiście prezentuje się znakomicie w świątecznej oprawie .

P.s.                Inspiracją dla autora był jeden z modeli w mojej kolekcji .  Obecnie do obejrzenia w ramach ekspozycji stałej w  Muzeum Ziemi Błońskiej.

Muzeum ma siedzibę w bezpośrednim sąsiedztwie Parku Bajka .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takiego. Stan powiedzmy średni. Marzyłby mi się w lepszym stanie. Jak i też wersja Baltona. Może ktoś byłby wstanie pomóc w moich marzeniach? :D

20211220_181535~2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wizyty w Muzeum Mazowieckim w Płocku wynika, że zegarek Błonie nosił również Władysław Broniewski.

A tak na marginesie polecam Wam wizytę w Muzeum Art deco i Mazowieckim w Płocku - rewelacja

Screenshot_20220717-004249_Gallery.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu mój Zodiak po renowacji tarczy

IMG_20220729_161738.thumb.jpg.5f3649c3f4828edb896a8f6dd357302d.jpg

a tu z "bratem" 😂

IMG_20220729_162403.thumb.jpg.db2d61190da9bad0083b0e8f573a4d0b.jpg

Remi

Remi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzadko noszony, czas się poprawić 😜

IMG_20230106_111350.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.04.2023 o 16:30, Londek napisał(-a):

Właśnie wrócił z serwisu 😉… trochę się naczekał. 

07ABD349-D465-4373-8E05-66E8EA3F9C15.jpeg

skaczesz w czasie i skupujesz w latach 60.?? stan to 🤩 GRATULACJE!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 4/19/2023 at 6:47 PM, Paweł Bury. said:

Ale stan 😍

Trudno się nie zgodzić, a na żywo to „złoto” robi jeszcze wiekszą robotę… tarcza też świetnie się prezentuje. 

25 minutes ago, farmerPS said:

skaczesz w czasie i skupujesz w latach 60.?? stan to 🤩 GRATULACJE!

He he, dzięki… po prostu szperam tu i tam, to sztuka kupiona w UK, majster od serwisu mówił że nówka sztuka w środku🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi