nononame 632 #2451 Napisano 13 Września 2019 (edytowane) VCRE dotarł. Plusy:- rewelacyjna tarcza (kolor/struktura),- w końcu przyzwoita luma (zbyt długo nie świeci, ale nie cierpi na syndrom garażu podziemnego jak , poprzednie VC)- czytelność,- AR działa jak filtr polaryzacyjny. Momentami zegarek wygląda jak bez szkiełka. Brawo- vintage'ow stylistyka koperty- szkło nie jest przesadnie wypukłe- na ręce wydaje się cieńszy niż w rzeczywistości i dość sprawnie wchodzi w mankietMinusy:- geometria koperty - niby przyklejona do nadgarstka, a jednak "zewnętrzne" uszy wydają się sterczeć,- pasek wygląda tanio - jak z tworzywa. Moim zdaniem nie pasuje do tego zegarka stylistycznie - już zmieniony na strapsco vintage, pasujący kolorystycznie do tarczy- datownik - subiektywne - nie cierpię i nie używam, tyle że zegarków bez daty jak na lekarstwo,- step up case - nie do końca jestem przekonany do tego schodka przy szkiełku, ale pewnie przywyknę- szkło na deklu zbędne - było lepiej zostawić większą marżę- szkoda, że nie jest kwarcem :-PPodsumowując - polecam. Bardzo udany zakup. Czekam na homara Zenitha Elite ;-) Edytowane 14 Września 2019 przez nononame 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 87423 #2452 Napisano 13 Września 2019 VCRE dotarł. Plusy:- rewelacyjna tarcza (kolor/struktura),- w końcu solidna luma,- czytelność,- AR działa jak filtr polaryzacyjny. Momentami zegarek wygląda jak bez szkiełka. Brawo- vintage'ow stylistyka koperty- szkło nie jest przesadnie wypukłe- na ręce wydaje się cieńszy niż w rzeczywistości i dość sprawnie wchodzi w mankietMinusy:- geometria koperty - niby przyklejona do nadgarstka, a jednak "zewnętrzne" uszy wydają się sterczeć,- pasek wygląda tanio - jak z tworzywa. Moim zdaniem nie pasuje do tego zegarka stylistycznie - już zmieniony na strapsco vintage, pasujący kolorystycznie do tarczy- datownik - subiektywne - nie cierpię i nie używam, tyle że zegarków bez daty jak na lekarstwo,- step up case - nie do końca jestem przekonany do tego schodka przy szkiełku, ale pewnie przywyknę- szkło na deklu zbędne - było lepiej zostawić sobie jako większą marżęPodsumowując - polecam. Bardzo udany zakup. Czekam na homara Zenitha Elite ;-)Wrzuć fotkę nadgarstkową. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 51502 #2453 Napisano 13 Września 2019 dotarł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kor 75 #2454 Napisano 13 Września 2019 dotarłvc.jpgMożesz wrzucić więcej fot? Wygląda godnie! Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subarist 4320 #2455 Napisano 13 Września 2019 (edytowane) Edytowane 13 Września 2019 przez subarist 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hersh 191 #2456 Napisano 13 Września 2019 Jeśli możesz, to proszę wrzuć więcej fot. Architekta. Wygląda obłędnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subarist 4320 #2457 Napisano 13 Września 2019 (edytowane) Kilka dodatkowych fotekGeneralnie zegarek robi super wrażenieładny szlif lunety i boków, super szkło - powłoki zewnętrzne robią robotę - jest różnica w porównaniu z Pan Africa i Pro Militari które przymierzałem na Aurochronos Piękne wskazówki barwione termiczniePasek też fajny - najlepszy z moich Vratek@Hersh - w wątku Architekta jest parę fajnych fotek Marcina Edytowane 13 Września 2019 przez subarist 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hersh 191 #2458 Napisano 13 Września 2019 Dziękuję! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subarist 4320 #2459 Napisano 14 Września 2019 Architekt raz jeszcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 632 #2460 Napisano 14 Września 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winder 5 #2461 Napisano 14 Września 2019 (edytowane) filtra tu użyłeś? Edytowane 15 Września 2019 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 632 #2462 Napisano 14 Września 2019 filtra tu użyłeś?Nic nie używałem. Zdjęcie zrobione kalkulatorem. AR działa jak polar. Zielony zafarb jest od ścian. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winder 5 #2463 Napisano 15 Września 2019 fajnie, zmienia kolorek , wpada w szarość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #2464 Napisano 15 Września 2019 Ale by był fajny taki grafitowy z białym ringiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subarist 4320 #2465 Napisano 17 Września 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 87423 #2466 Napisano 17 Września 2019 Piękna fotka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subarist 4320 #2467 Napisano 17 Września 2019 Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopzz 1 #2468 Napisano 17 Września 2019 Czy wiadomo już chociaż mniej więcej kiedy będzie jakiś nowy projekt? Chciałbym w końcu zakupić jakiś zegarek VC z ciekawości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3930 #2469 Napisano 17 Września 2019 Kolego, ale przecież są nowe projekty...Avantgarde, Chrono Rapide, Royal Europe, Architekt... wszystkie jeszcze ciepłe, można kupować nawet i z ciekawości https://vratislavia-watches.com/language/pl/zegarki-od-reki-dostawa-48h/ No chyba, że potrzebujesz tej nutki niepewności co wyjdzie i oczekiwania, to i taki projekt tez jest http://zegarkiclub.pl/forum/topic/177888-jednowskaz%C3%B3wkowiec-nowy-projekt-forumowy/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopzz 1 #2470 Napisano 17 Września 2019 (edytowane) Te dostępne od ręki kompletnie mi się nie podobają. I chyba innym też skoro nadal są dostępne Z tego co słyszałem to te ciekawsze modele potrafiły wyprzedać się niemalże "na pniu". Edytowane 17 Września 2019 przez Kopzz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3930 #2471 Napisano 17 Września 2019 No ja się nie podejmuję aż tak kategorycznej oceny, że jeśli jakiś model jest dostępny dłuższy czas w sprzedaży to się nie podoba. Zbyt wiele czynników się na to składa.Nie wiem też co się sprzedało "na pniu". Ale jeśli podobał Ci się jakiś wcześniejszy model VC to daj ogłoszenie w dziale Poszukuje, pewnie po jakimś czasie ktoś się do Ciebie zgłosi.To chyba pewniejsze niż czekanie na nowy model który może Ci się nie spodobać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subarist 4320 #2472 Napisano 18 Września 2019 (edytowane) do listy którą podał alleck można dodać modele nad którymi trwają prace - chrono WZ.2 i WZ.3 /projekt jest w wątku/, diver /Marcin wrzucał już zdjęcie graweru dekielka - post #2434 tego wątku/ i "bauhausowe" chrono FORM@FUNCTION /na fb był prezentowany projekt graweru dekielka/. Dochodzi jednowskazówkowiec. @Kopzz - w graficznym skrócie na podstawie dostępnych w tym wątku oraz fb obrazków Edytowane 18 Września 2019 przez subarist 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Pawlak 4944 #2473 Napisano 18 Września 2019 Te dostępne od ręki kompletnie mi się nie podobają. I chyba innym też skoro nadal są dostępne Z tego co słyszałem to te ciekawsze modele potrafiły wyprzedać się niemalże "na pniu". Dość odważna teza jeżeli chodzi o Vratislavie. Owszem jedne modele sprzedają się szybciej, inne nieco wolniej. Sytuacja jednak jest taka, że na rynku wtórnym dostać Vratkę poniżej pierwotnej ceny zakupu jest nie lada wyczynem. Z modelami w obecnej sprzedaży też tak będzie. Jest to tylko kwestia czasu.Natomiast gusta wszyscy mamy różne i jak się coś komuś nie podoba to trudno. Może następny model podejdzie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopzz 1 #2474 Napisano 18 Września 2019 Dzięki za odpowiedzi! Ogólnie Chrono Rapide mi się podoba, ale nie w tych kolorach jakie są teraz dostępne. Prostokątne koperty w ogóle nie są w moim stylu. Natomiast takim Pan-Africa bym nie pogardził Również większość poprzednio dostępnych chronografów trafia w mój gust, ale jak już wspomniałem, nikt nie chce się ich pozbywać Te chronografy z obrazka wyżej zapowiadają się całkiem ciekawie. Jestem bardzo ciekawy finalnego efektu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winder 5 #2475 Napisano 18 Września 2019 Te dostępne od ręki kompletnie mi się nie podobają. I chyba innym też skoro nadal są dostępne Z tego co słyszałem to te ciekawsze modele potrafiły wyprzedać się niemalże "na pniu". a które wg. Ciebie to te ciekawsze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach