Lupus_01 115 #3001 Napisano 31 Grudnia 2019 Vratka Arctowski na Allegro, podobno stan: jak Nowy, 1999zł, dobrze że kwarc bo by kusiło Też się zdziwiłem Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xMuss 22 #3002 Napisano 31 Grudnia 2019 - zachwyciły mnie projekty, a później zdjęcia From and Function, ale nieco załamało odkrycie, że wersja niebieska to... jak by to delikatnie ująć... bardzo mocna inspiracja jednym z zegarków marki ZenithHmmmm - uważam, że pierwszy Architekt to najlepszy projekt tarczy VC, a drugi nie ma do niego startu Hmmmmmmm Pamiętaj, że każde dziecko ma jakiegoś ojca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SebaZ74 40 #3003 Napisano 31 Grudnia 2019 Jaki Ojciec taki Syn 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ntcm 37 #3004 Napisano 31 Grudnia 2019 (edytowane) Hmmmmmmm Pamiętaj, że każde dziecko ma jakiegoś ojca.Szkoda, choć nadal ładny. Żeby nie było - nie mam problemu z inspiracjami jako takimi. To się dzieje i w micro, i w dużych brandach. Pisząc o Form&Function i zawodzie, jaki przeżyłem, chodziło mi raczej o to, iż sądziłem z początku, że tarcza to od A do Z polski projekt światowej klasy. Nie zmienia to tego, że nadal czekam na ten zegarek, i nadal nie jestem pewien na który wariant się zdecyduję. Edytowane 31 Grudnia 2019 przez ntcm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dida1007 5 #3005 Napisano 31 Grudnia 2019 Dla mnie prawie każdy model VC jest interesujący stylistycznie, ale niestety każdy jest za duży . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezary1976 3376 #3006 Napisano 31 Grudnia 2019 Generalnie vc dobrze leżą na nadgarstkach od 16 cm... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #3007 Napisano 1 Stycznia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19457 #3008 Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) QV, czy faktura tarczy w Panie Afryce czy RE to był Twój autorski pomysł czy jedna z miliona opcji w katalogu u Chińczyków? Pytam bo chyba przed Afrykanerem nie widziałem takiej, a dzisiaj to mi się rzuciło w oczy: Edytowane 2 Stycznia 2020 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4472 #3009 Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) Po prostu Straton robi tarcze u tego samego dostawcy co ja. Nie istnieje coś takiego jak mityczne katalogi chińczyków....to bajka i to już mocno stara. Wiele micro współpracuje z tymi samymi dostawcami. Ilość dostawców jest skończona. Tarcze do szwajcarskich zegarków różnych marek robią także Ci sami podwykonawcy np firma Metalem.Taki rzeczy jak struktura tarczy są nie do opatentowania. Jak ktoś gdzieś podejrzy wyśle swojemu dostawcy to ten to skopiuje ( powtórzy wzór ) lepiej lub gorzej oczywiście w zależności od technicznego zaawansowania.Ja swojemu dostawcy wysłałem jako wzór tarczę limitowanego Grand Seiko :-) . Można także wymyślić własny wzór - wtedy płaci się koszt tzw oprzyrządowania do wykonania tego wzoru lub kosztów specjalnej formy. Są to już spore pieniądze i przy zamiarze produkcji małoseryjnej mocno odbijają się na cenie zegarków. Ja takie koszty kilkanaście razy poniosłem np robiąc dekle do Rocznicowego i Pro-militari. Raczej tej techniki już nie powtórzę bo wyszedłem finansowo na tym bardzo nieciekawie. Edytowane 2 Stycznia 2020 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19457 #3010 Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) Spoko, spoko, po prostu byłem ciekaw czy Ci czasem czegoś nie podpier... Czy sobie nie pożyczyli Z tym chińskim katalogiem to w sumie skrót myślowy. Nie miałem pojęcia jak to się odbywa. Ale weź zobacz jaki złoty i brąz ładniutki Edytowane 2 Stycznia 2020 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4472 #3011 Napisano 2 Stycznia 2020 Chińczycy oczywiście na swoich stronach mają jakieś tam zegarki ( przez nich zaprojektowane, lub mix kilku znanych modeli ) które teoretycznie możesz wyposażyć w logo i sprzedać jako swoje ale uwierz mi nie chciałbyś ich widzieć na żywo. To jest taka padaka ze aż gałki oczne wypływają. Oni to opierdzielają na swoim wew rynku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1219 #3012 Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) Jest ich trochę na ilość to i biznes się pewnie kręci.. Ciekawe kiedy na rynku pojawi się u nich Pan Africa.. Edytowane 2 Stycznia 2020 przez Balansujący Na Osi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4472 #3013 Napisano 2 Stycznia 2020 Jest ich trochę na ilość to i biznes się pewnie kręci.. Ciekawe kiedy na rynku pojawi się u nich Pan Africa.. Za drogi projekt ( szkło ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1219 #3014 Napisano 2 Stycznia 2020 I bardzo dobrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Pawlak 4944 #3015 Napisano 3 Stycznia 2020 Za drogi projekt ( szkło )Wrzucą mineralne albo plastik i kasa będzie się zgadzać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agent Boris 9 #3016 Napisano 5 Stycznia 2020 QV, czy Vratislavia planuje wypuszczenie na rynek nowego modelu utrzymanego w stylu military/vintage (coś na wzór Pro Militari)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hersh 191 #3017 Napisano 5 Stycznia 2020 Podaję link do recenzji chronograf sea gull st19: https://www.google.com/amp/s/kaminskyblog.com/2017/09/12/seagull-st19-chronograph-movement-review-brief-history/amp/ Będzie wkrótce w chrono microbrandu z UK, który mnie nie zawiódł. Może się zdecyduję kupic I przetestować (rozmiar to 37mm). Czyżby nie obawiali się sygnalizowanych tu problemów z tym mechanizmem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Litus 2324 #3018 Napisano 6 Stycznia 2020 Hersch czy Twoja wypowiedź nie powinna pojawić sie w temacie poświęconym "Form and Function"? To tam rozgorzał mini flame-war o chrono . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hersh 191 #3019 Napisano 6 Stycznia 2020 Hersch czy Twoja wypowiedź nie powinna pojawić sie w temacie poświęconym "Form and Function"? To tam rozgorzał mini flame-war o chrono .Masz rację. Faktycznie tam lepiej by pasował.Ten wpis już na temat: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opolczyk 169 #3020 Napisano 6 Stycznia 2020 Na ryneczku jest vis. Spieszcie się Panowie. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka 0 Wrote @ ZX Spectrum. 16kb RAM, Z80A 3,54 MHzm, res. 256 × 192 - 15 colours. Powered by Sinclair BASIC. Stored @ geniue MK232P KASPRZAK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezary1976 3376 #3021 Napisano 6 Stycznia 2020 Niestety za późno zauważyłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
____ghost____ 62 #3022 Napisano 6 Stycznia 2020 Niestety za późno zauważyłem Moj lezy i sie kurzy i w lepszym stanie niż ten co poszedł :-) tylko jeszcze nie podjąłem męskiej decyzji, żeby go puścić w obieg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Litus 2324 #3023 Napisano 6 Stycznia 2020 Leżał tam całe 19 minut.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezary1976 3376 #3024 Napisano 6 Stycznia 2020 Moj lezy i sie kurzy i w lepszym stanie niż ten co poszedł :-) tylko jeszcze nie podjąłem męskiej decyzji, żeby go puścić w obieg Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJakbyś w takim razie podejmował męskie decyzje - pisz PW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
____ghost____ 62 #3025 Napisano 6 Stycznia 2020 Jakbyś w takim razie podejmował męskie decyzje - pisz PW Oki, zanim pojdzie na bazarek będę Ciebie pytał Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach