gripen 69 #3301 Napisano 12 Lutego 2020 U mnie tez sie nosi ostatnio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opolczyk 169 #3302 Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) U mnie tez sie nosi ostatnioJedyny, który mi brakuje. Nie masz jednego za dużo? Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Lutego 2020 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Wrote @ ZX Spectrum. 16kb RAM, Z80A 3,54 MHzm, res. 256 × 192 - 15 colours. Powered by Sinclair BASIC. Stored @ geniue MK232P KASPRZAK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gripen 69 #3303 Napisano 12 Lutego 2020 Jedyny, który mi brakuje. Nie masz jednego za dużo?Niestety nie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyuubi666 6 #3304 Napisano 12 Lutego 2020 Może ktoś P-M za Visa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 461 #3305 Napisano 12 Lutego 2020 ... a ja i tak wolę mojego białego Formmeistera ... co nie znaczy, że powyższe zdjęcia nie robią na mnie wrażenia... ... osobiście też nie spodziewałem się swojego sentymentu do Wz.3 (zakup kompletnie nieplanowany, bo mam też Wz.1) - dobrze się go nosi na codzień i ciekaw jestem jak wyglądać będzie po roku takiej eksploatacji ... no i tęsknię za ożywieniem tematu inżynieryjnego jednowskazówkowca! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opolczyk 169 #3306 Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) Może ktoś P-M za Visa? Z tym Pro Militari bym nie szalał. To świetny zegarek. Ze świeczką szukać tak klasycznego field watcha. Dopóki go na własne oczy nie zobaczyłem, nie miałm do niego wielkich uczuć. Jednak gdy już stałem sie jego posiadaczem, zakochałem się. Trzymaj go, VIS zawsze wypłynie. Było ich razem chyba z 500. Więc jest dużo wieksza statystycznie szansa. ... a ja i tak wolę mojego białego Formmeistera ... co nie znaczy, że powyższe zdjęcia nie robią na mnie wrażenia... ... osobiście też nie spodziewałem się swojego sentymentu do Wz.3 (zakup kompletnie nieplanowany, bo mam też Wz.1) - dobrze się go nosi na codzień i ciekaw jestem jak wyglądać będzie po roku takiej eksploatacji ... no i tęsknię za ożywieniem tematu inżynieryjnego jednowskazówkowca!Mam niebieskiego i czarnego formmeistera. Biały to mój święty Graal. Moja dzisiejsza zabawa z WZ3. Grubszy milanesse od Gekota. Wszedł idealnie. Na tych zdjęciach jeszcze nie widać. Postaram się jutro coś z pleneru wrzucić. Ale zegarek wygląda 7xdrozej. Nawet odcień stali idealnie wskoczył. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Lutego 2020 przez opolczyk 0 Wrote @ ZX Spectrum. 16kb RAM, Z80A 3,54 MHzm, res. 256 × 192 - 15 colours. Powered by Sinclair BASIC. Stored @ geniue MK232P KASPRZAK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szelbisz 3 #3307 Napisano 12 Lutego 2020 Opinię o pro militari potwierdzam, mój ulubiony zegarek. Chętnie nabędę drugi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 461 #3308 Napisano 13 Lutego 2020 Szczęśliwie z Formmeisterem przeszedłem na bieżąco całą drogę obserwatora procesu projektowania i to czyni go czymś bardziej osobistym A Wz.3 ... trochę zaskakuje mnie stosunkowo niewiele opinii na jego temat, a przecież wciąż to gorący projekt - jeden z najbardziej wyrazistych VC.Jako ciekawostkę przyznam, że używam go w szkole jako narzędzie nauczyciela - bezel idealnie pomaga w odmierzaniu części 45-minutowych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Pawlak 4944 #3309 Napisano 13 Lutego 2020 No mnie jakoś nie dziwi mała ilość opinii o Wz.3. Mam ten zegarek od jakiegoś czasu i nawet gości u mnie często na nadgarstku. Mimo to nie umiałbym wyrazić jednoznacznej opinii o tym modelu. Nie jest to moja pierwsza Vratka, nawet nie druga, nie 3 i nie dziesiąta. I tak jak o niemal każdej mógłbym coś powiedzieć, w większości przypadków coś pozytywnego, tak o Wz.3 nie potrafię. Nie nazwałbym tego projektu wyrazistym. Z jednej strony ma fajne kolorki, ciekawy bezel. Do tarczy jakoś ciężko się przyczepić, aczkolwiek niczym nie powala. W porównaniu do Wz.1, Wz.3 jest zegarkiem całkowicie odmiennym.Jedynka ma taki trochę surowy, tool watchowy charakter. Sprawia wrażenie, że to zegarek do tyrania, dobry na podróże, do rąbania drewna, naprawiania starego samochodu, wbijania gwoździ. Na koniec dnia można w nim wyskoczyć na miasto na kebsa i browarka z kolegami a potem odnieść do domu tych co sami już nie mają sił. Trójka natomiast jest dużo bardziej wygładzona. Polerowana koperta, ładny kolor tarczy, ten czarny bezel. Nic tylko wsiąść w nim do auta typy GT czy cabrio i pojechać na przejażdżkę, pójść do parku na spacer, do restauracji a na koniec dnia wrócić do domu i odłożyć go na półkę. Wz.3 się fajnie nosi, potrafi ucieszyć oko ale czegoś mu brakuje. No i na pewno nie jest jednym z bardziej wyrazistych projektów Vratislavii. Ma swój urok, ale wyrazistości mu akurat trochę brakuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyuubi666 6 #3310 Napisano 13 Lutego 2020 No mnie jakoś nie dziwi mała ilość opinii o Wz.3. Mam ten zegarek od jakiegoś czasu i nawet gości u mnie często na nadgarstku. Mimo to nie umiałbym wyrazić jednoznacznej opinii o tym modelu. Nie jest to moja pierwsza Vratka, nawet nie druga, nie 3 i nie dziesiąta. I tak jak o niemal każdej mógłbym coś powiedzieć, w większości przypadków coś pozytywnego, tak o Wz.3 nie potrafię. Nie nazwałbym tego projektu wyrazistym. Z jednej strony ma fajne kolorki, ciekawy bezel. Do tarczy jakoś ciężko się przyczepić, aczkolwiek niczym nie powala. W porównaniu do Wz.1, Wz.3 jest zegarkiem całkowicie odmiennym.Jedynka ma taki trochę surowy, tool watchowy charakter. Sprawia wrażenie, że to zegarek do tyrania, dobry na podróże, do rąbania drewna, naprawiania starego samochodu, wbijania gwoździ. Na koniec dnia można w nim wyskoczyć na miasto na kebsa i browarka z kolegami a potem odnieść do domu tych co sami już nie mają sił. Trójka natomiast jest dużo bardziej wygładzona. Polerowana koperta, ładny kolor tarczy, ten czarny bezel. Nic tylko wsiąść w nim do auta typy GT czy cabrio i pojechać na przejażdżkę, pójść do parku na spacer, do restauracji a na koniec dnia wrócić do domu i odłożyć go na półkę. Wz.3 się fajnie nosi, potrafi ucieszyć oko ale czegoś mu brakuje. No i na pewno nie jest jednym z bardziej wyrazistych projektów Vratislavii. Ma swój urok, ale wyrazistości mu akurat trochę brakuje No i chyba trafnie go opisałeś. Mam takie same odczucia. Chciałbym nim otwierać browara ale mi szkoda x) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #3311 Napisano 13 Lutego 2020 Chodziła za mną od czasu tournee prototypu, wtedy nie mogłem się zdecydować, ale teraz zmądrzałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 43224 #3312 Napisano 13 Lutego 2020 [quote name="Odin" post="2710367" Gratulacje, to piękny zegarek :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
91maniek 8 #3313 Napisano 14 Lutego 2020 (edytowane) Do mnie dotarł już Form and Function w obu wersjach - choć biały wziąłem dla kogoś innego. Wrażenia? Nie powiedziałbym, że to tylko 2 wersję tego samego zegarka. Tarcza bardzo wpływa na odbiór. Ja wybrałem niebieski - na zdjęciach wyglądał dla mnie lepiej, choć szczerze mówiąc gdybym nie planował zakupu architekta widząc te zegarki na żywo miałbym spory problem wybrać wersję dla siebie. Biały na prawdę sporo zyskuje na żywo po założeniu na łapę. Niebieski jest taki, jak się spodziewałem, a nie ukrywam, że sporo po nim oczekiwałem. Przede wszystkim - biały wygląda na znacznie większy w realu. Wiadomo - jaśniejszy, ale też mniej się dzieje na tarczy i jest na niej więcej gładkich powierzchni. Optycznie spokojnie 2-3 mm więcej. Oba czytelne w stopniu wystarczającym (biały bardziej). Chrono to tutaj robi za smaczek - ciężko z niego zrobić sensowny użytek. Ale pasuje do zegarka i bez niego straciłby sporo tego "czegoś". Skala do odczytu prędkości to też raczej ciekawostka. Więcej w tym formy niż funkcji No i dawno nie miałem tak wygodnej koperty na łapie. Plus za ksztalt uszu. Widziałbym jeszcze LE200, ale z rubinową tarcza o podobnym wykończeniu. Byłoby ciekawie...Będą jeszcze pojekty na tej kopercie? Edytowane 14 Lutego 2020 przez 91maniek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 9332 #3314 Napisano 14 Lutego 2020 Nie wiem od jak dawna pisze o red grape ale rubinen / burgundem tez bym nie pogardzil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4666 #3315 Napisano 14 Lutego 2020 (edytowane) Nie wiem od jak dawna pisze o red grape ale rubinen / burgundem tez bym nie pogardzil Ta tylko weź dobierz taki kolor aby podpasił i nie wpadał w dziwne tonacje. To jest horror w warunkach chińskich. Na wzorniku odcień wygląda zupełnie inaczej, na metalu zupełnie inaczej, jak dostane swiatła tarcza ze szlifem to wpadac zaczyna w jeszcze bardziej nieznane rejony. Dobór kolorów odcieni niebieskiego czy takich burgondów jest niesamowicie trudny. Każdy sampel który jest wykonywane bardzo niechętnie przez dostawcę tarcz to 3tygodnie do nawet 1,5 mies czekania bez gwarancji sukcesu a po drugim samplu dostawca Ci mówi wprost albo teraz produkujemy już całe zamówienie albo Pan płać i za prototypy i sp***rzaj :-) Edytowane 14 Lutego 2020 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 9332 #3316 Napisano 14 Lutego 2020 QV nikt nie mowi, ze to latwe - dlatego chcemy zebys ty sie za to wzial No kto ma dac rade jesli nie ty? Pracuje na co dzien z dostawcami z Chin, w branzy gdzie dobieramy wiele kolorow wiec troche rozumiem o czym piszesz.Dla mnie jest o tyle latwiej, ze substrat jest bialy i bez faktury - wiem co szlif i gra swiatla moze zrobic z tarcza ... To co, 36 - 38 mm srednicy, w najgorszym razie koperta od F&F, tarcza burgund i masz juz pierwszego klienta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
91maniek 8 #3317 Napisano 14 Lutego 2020 (edytowane) Ta tylko weź dobierz taki kolor aby podpasił i nie wpadał w dziwne tonacje. To jest horror w warunkach chińskich. Na wzorniku odcień wygląda zupełnie inaczej, na metalu zupełnie inaczej, jak dostane swiatła tarcza ze szlifem to wpadac zaczyna w jeszcze bardziej nieznane rejony. Dobór kolorów odcieni niebieskiego czy takich burgondów jest niesamowicie trudny. Każdy sampel który jest wykonywane bardzo niechętnie przez dostawcę tarcz to 3tygodnie do nawet 1,5 mies czekania bez gwarancji sukcesu a po drugim samplu dostawca Ci mówi wprost albo teraz produkujemy już całe zamówienie albo Pan płać i za prototypy i sp***rzaj :-)Ale z drugiej strony. Pomysl - gotowy. Koperta - gotowa. Tarcza - prawie gotowa ("tylko" kolor). Dales rade z niebieskim to dasz rade i z red grape. Red grape imho po prostu tak siedzi do tego projektu, ze az dziwne, ze nie powstal Ale ile jest z tym faktycznie roboty, ile jestes w stanie tego sprzedac, jak na tym wyjdziesz - to wiesz tylko ty i kazda decyzje uszanuje. Ode mnie tylko tyle, ze jesli powstanie to jeden egzemplarz juz masz sprzedany Edytowane 14 Lutego 2020 przez 91maniek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6614 #3318 Napisano 14 Lutego 2020 Tak czytam ten temat, oglądam zdjęcia VC, a potem patrzę na mój nadgarstek 16,8cm... jak tu nie pić?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
91maniek 8 #3319 Napisano 14 Lutego 2020 Tak czytam ten temat, oglądam zdjęcia VC, a potem patrzę na mój nadgarstek 16,8cm... jak tu nie pić?!Czyli taki, jak moj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 9332 #3320 Napisano 14 Lutego 2020 Koledzy nie pic, jesc Wtedy nadgarstek urosnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAT123 2056 #3321 Napisano 14 Lutego 2020 No a ja z kolei problem w drugą stronę - 22 cm;) I prawie wszystko na nadgarstku wygląda jak zegarki dla niemowlaków;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #3322 Napisano 14 Lutego 2020 Koledzy nie pic, jesc Wtedy nadgarstek urosnie Pić, pić. Alkohol sprzyja zatrzymywaniu wody w organizmie. Do tego sowicie solić spożywane potrawy i nam nadgarstek spuchnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRobert 12734 #3323 Napisano 14 Lutego 2020 Pić, pić. Alkohol sprzyja zatrzymywaniu wody w organizmie. Do tego sowicie solić spożywane potrawy i nam nadgarstek spuchnie Kurde, robię tak od zawsze aż wątroba wysiada , a nadgarstek to mizerne 16cm... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
91maniek 8 #3324 Napisano 14 Lutego 2020 Koledzy nie pic, jesc Wtedy nadgarstek urosnie Aktualnie jestem na masie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lupus_01 115 #3325 Napisano 14 Lutego 2020 (edytowane) Jeśli dużo żreć to na zegarki braknie Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Lutego 2020 przez Lupus_01 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach