Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Ty pacz, a ja jak jeansy skracałem, to te kawałki nogawek wyrzucałem... ale nożem???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, renqien napisał(-a):

Ty pacz, a ja jak jeansy skracałem, to te kawałki nogawek wyrzucałem... ale nożem???

A nożyk jest szczególny bo to prezent od Marcina 🙂

I niewielu się może pochwalić takim prezentem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby to był właściwy czarnuch bez daty. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Continental US buyers only please" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, ale zawsze można skorzystać z jakiejś agencji, która to później wyśle do Polski. Sam tak kupowałem jeden z zegarków. Dla sprzedającego nie było jakiejkolwiek różnicy: dostał przelew PayPalem, wysłałem mu etykietę UPS, dostarczył paczkę do punktu "pickup" w swojej najbliższej okolicy i voila. To tak, jakby wysyłał do kogoś w US. Koszt dostawy wyniósł mnie jakieś 35 dolarów razem z wysyłką UPS do agencji.

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ZlyNY
7 godzin temu, rk7000 napisał(-a):

Hmmm... 😂

IMG_20211101_133618.thumb.jpg.e0e10393f9e95e23b7166cb16fd1a015.jpg

Cos tu sie nie zgadza w kolorach 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, clusca napisał(-a):

No to mi by się nie chciało tak bawić dla żadnego zegarka ;)... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieski powinien mieć srebrne wskazówki, bezel i koronkę.

Edytowane przez gruby2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Krygo napisał(-a):

No to mi by się nie chciało tak bawić dla żadnego zegarka ;)... 

Czasem na rynku wtórnym pojawiają się zegarki, na które polujesz bezskutecznie od kilku miesięcy, więc odległość i nieco zachodu (nomen omen) nie stanowi jakiegoś większego kłopotu ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.10.2021 o 11:54, uminus napisał(-a):

20211015113602723.jpg

Tutaj to powinien być super mega plus za bardzo dobrą edukację muzyczną 🤘😜

W dniu 15.10.2021 o 11:54, uminus napisał(-a):

20211015113602723.jpg

Tutaj to powinien być super mega plus za bardzo dobrą edukację muzyczną 🤘😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, szybka piłka - Vratislavia Conceptum Chronograf Limited Edition C-WZ.2 za 920 zł nowy - brać? :D 

Edit: Dobra, nieaktualne :P Pierwszy raz w życiu się napaliłem i kupiłem od razu :D

Edytowane przez Żaki-Czan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Żaki-Czan napisał(-a):

Panowie, szybka piłka - Vratislavia Conceptum Chronograf Limited Edition C-WZ.2 za 920 zł nowy - brać? :D 

Edit: Dobra, nieaktualne :P Pierwszy raz w życiu się napaliłem i kupiłem od razu :D

Normalna cena sklepowa, jak Ci się podoba, to odpowiedź jest chyba tylko jedna ;)

9 godzin temu, rafalmosty napisał(-a):

😉

B06B7D6A-7249-4DDA-96B4-8949A619B679.jpeg

Rafał podatny jesteś na korupcję? ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, tommly napisał(-a):

Rafał podatny jesteś na korupcję? ;)

Tomku, pewnie w niektórych obszarach życia można byłoby nie złamać, ale w temacie interesującym Ciebie nie😉 sam musiałem stanąć na głowie i wykazać się szybkością, której nie powstydziłby się Usain Bolt, aby go zdobyć😉 teraz ten zegar nie ma dla mnie ceny, to członek rodziny😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, rafalmosty napisał(-a):

Tomku, pewnie w niektórych obszarach życia można byłoby nie złamać, ale w temacie interesującym Ciebie nie😉 sam musiałem stanąć na głowie i wykazać się szybkością, której nie powstydziłby się Usain Bolt, aby go zdobyć😉 teraz ten zegar nie ma dla mnie ceny, to członek rodziny😎

Rozumiem i szanuję 👊

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

No to ile? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, clusca napisał(-a):

No to ile? ;)

Bez szans na wyjęcie ;-) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś mi może wytłumaczyć ten hype na Visa? Zegarek jak zegarek (akurat dla mnie nic ciekawego, do tego jakiś taki nieproporcjonalny i dziwny, ale to moja subiektywna opinia); ja rozumiem że popularny, ale aż tak? Czasem mam wrażenie że jakaś polska wersja Daytony lub Nautilusa. Czy to tylko wrażenie że jakaś niewielka grupka pasjonatów się nakręca tym zegarkiem a poza nią ten model jest praktycznie nieznany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, beniowski napisał(-a):

Czy to tylko wrażenie że jakaś niewielka grupka pasjonatów się nakręca tym zegarkiem a poza nią ten model jest praktycznie nieznany?

Myślę, że jest tak jak piszesz powyżej, chociaż jest to moim zdaniem zegarek nietuzinkowy i posiada kilka smaczków, których nie ma w innych zegarkach: jest polski, ma ciekawy dekiel i koronkę, koperta pokryta DLC, kanapkowa tarcza, nawiązuje do polskiej historii - dość wyjątkowy projekt, ale jest raczej obiektem westchnień hermetycznej grupy odbiorców. Piszę oczywiście o pierwszym VIS-ie i o ile w jego przypadku potrafię zrozumieć chęć jego posiadania, o tyle w przypadku jego następców niekoniecznie. Nie mają MZ już takiego charakteru.

A HYPE jest, bo zegarek już niedostępny u producenta, wyprodukowany w limitowanej liczbie sztuk i ciężko go znaleźć z drugiej ręki. Ot cała tajemnica - chcemy tego, czego mieć nie możemy ;)

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po za tym, dla mnie na przykład, wielbiciela zegarków wojskowych, niczego nie udaje. Nie jest kopią zegarka, który gdzieś tam walczył za wolność. Nie powiela schematów innych zegarków militarnych. Nie udaje prawdziwego zegarka wojskowego. Jest inny, a zachowuje charakter. Mogę go mieć na łapie bez wstydu, że noszę imitację czegoś, czym nie jest. Jak chcę założyć wojaka, to wkładam prawdziwego wojaka z wojny, a jak mam ochotę na cywila, to zakładam VIS-a i dalej zachowuje styl. Mam akcent militarny, ale nie jest to zegarek stricte militarny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, clusca napisał(-a):

A HYPE jest, bo zegarek już niedostępny u producenta, wyprodukowany w limitowanej liczbie sztuk i ciężko go znaleźć z drugiej ręki. Ot cała tajemnica - chcemy tego, czego mieć nie możemy ;)

Rozumiem zainteresowanie, nawet na zagranicznych forach pojawiają się o niego zapytania😀. Niemniej, argument o limitowanej serii i niedostępności odnosi się do wszystkich produktów VC - taki model sprzedaży firma przyjęła. Choć jednak to chyba tylko VIS jest tak poszukiwany, z przebitką prawie jak na Daytonie 😄.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi