Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

Parę zdjęć nowego 58 od Teddy'ego .

58 na jubilee to jak dla mnie pomyłka 😄

*na szczęście jest wybór 🙂

FB_IMG_1776797861265.jpg

FB_IMG_1776797858987.jpg

FB_IMG_1776797856802.jpg

FB_IMG_1776797853812.jpg

FB_IMG_1776797848424.jpg

FB_IMG_1776797844646.jpg

Mi też się na tradycyjnej bransolecie - bardziej podoba (i również uważam, iż bardziej pasuje).

Aczkolwiek, mając obecnie dwa zegarki na oyster - wybrałbym chyba jubilee (dla urozmaicenia).

*Dobrze, że nie ma tego rozmiaru - w wersji monochrome...(bo sam miałbym 'problem' ; )

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Świetny. Od czasu North Flag żaden Tudor tak mi się nie podobał.  :) 

Jedyne co mi się w nim nie podoba, to dobór indeksów. Mogli zrobić wszystkie rzymskie, albo wszystkie arabskie. I jeszcze te trzy jedynki (na pierwszej, trzeciej i dziewiątej), jakoś tak dziwnie to wygląda.

Swoją drogą, właśnie taki kolor tarczy mogli zrobić w tym pustynnym Rangerze.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@gszydlowsky dodam jeszcze, że Tudor robi bardzo dobrej jakości bransolety (nie ma się do czego przyczepić!) i jubilee też jest bardzo fajna & wygodna (miałem przy BB'36 / tyle, że tam przy uszach było chyba 19mm)

*jedyny minus - to, że rysuję się (od samego 'patrzenia') przy zapięciu / na polerowanej powierzchni (bardziej niż w DJ, na podobnej 'konfiguracji' w tym miejscu)

1776834974425.jpg

1776835124152.jpg

1776834974406.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Jogi napisał(-a):

Jedyne co mi się w nim nie podoba, to dobór indeksów. Mogli zrobić wszystkie rzymskie, albo wszystkie arabskie. I jeszcze te trzy jedynki (na pierwszej, trzeciej i dziewiątej), jakoś tak dziwnie to wygląda.

Wtedy to byłby po prostu kolejny zegarek z rzymskimi lub arabskimi indeksami.  ;) Ja zasadniczo cenię symetrię, ale od czasu do czasu pozwalam sobie na odrobinę "szaleństwa". Na przykład, zawsze miałem słabość do tarczy California w Panerai. To, co bym zmienił - czy też może raczej dodał do gamy modelowej - to wersja 41 mm. Trzydziestka dziewiątka wymaga ode mnie już tłumaczenia samemu sobie, że "tak jest dobrze".  ;)  

tudor-m2639w1a0u-0001.thumb.jpeg.7f8f57b946bebc2b09635016c7fcc05c.jpeg

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi zaskakująco spodobał się Monarch. Jedyne czego się obawiam przy kształcie koperty to to, że na moim 17cm nadgarstku i przy damskich endlinkach koperta będzie sprawiała wrażenie grubszej niż w rzeczywistości i przez to nieproporcjonalnej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Świetny. Od czasu North Flag żaden Tudor tak mi się nie podobał.  :) 

A mi z kolei nie podchodzi. 
Tzn. ta vintydżowo - romantyczna tarcza w sumie nawet mi się podoba. Ale w połączeniu z muskularną, techniczną kopertą… no jakoś mi ten projekt nie gra. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.04.2026 o 08:00, Jogi napisał(-a):

Dla mnie to jeden z głównych powodów do tego żeby się zainteresować tym zegarkiem. Zmieniłbym jedynie kolor tarczy, ale zakładam że za kilka miesięcy będzie coś innego. Wolałbym też płaskie szkło ale biorąc pod uwagę że to ma być vintage to musiało tak być. Generalnie zegarek świetny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Krathor napisał(-a):

Dla mnie to jeden z głównych powodów do tego żeby się zainteresować tym zegarkiem. Zmieniłbym jedynie kolor tarczy, ale zakładam że za kilka miesięcy będzie coś innego. Wolałbym też płaskie szkło ale biorąc pod uwagę że to ma być vintage to musiało tak być. Generalnie zegarek świetny.

Na zdjęciach bez ręki też mi się podoba. Kolor tarczy ujdzie, za to kolor wskazówek super. Od dawna mam ochotę na tarczę California, tylko nie ma co wybrać. Na fun watcha mógłby być. Dla mnie deal breakerem jest geometria koperty. To nie jest zegarek, który klei się do nadgarstka. Od spodu jest raczej płaski i na chudej ręce, jak moja 16,5 do 17 w lecie, końce koperty będę sterczeć poza płaskim odcinkiem nadgarstka, a na rękach chłopaków o większym obwodzie będzie wyglądał jak damka. JEżeli, jak w Rengerze, dali szkło 33mm to optycznie ratowałoby trochę sytuację do ok. 17,5cm, ale powyżej.... Taki trudno powiedzieć dla kogo ergonomicznie i estetycznie jest ten zegarek 😉 GinGIn na pewno kupi 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będziesz zadowolony.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem jak narazie. Bardzo wygodny super sprawa ta mikroregulacja. Spory upgrade w stosunku do BB41 bo tam wtedy tego nie było. Czytelna tarcza, zgrabny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem Ranger 36 i też jest świetny, ma doskonałe proporcje na mniejszy nadgarstek. Rozmiar jest idealny (nie za duży, nie za maly a w sam raz).

*Jednak wizualnie, chyba bardziej odpowiadał mi 'ulubiony' Tudor - BB'54

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłeś tego z jasną czy ciemną tarczą? Do mnie ta jasna jakoś nie trafia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciemną, jasna też nie w moim stylu (chyba były na wystawie w warszawskich tarasach, ale nawet nie mierzyłem).

*Już nie pamiętam, czy jasna była tylko w 39 / czy też 36 (ale chyba z jasnych - tylko 39)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dubluję, ale to czarne na żółtym => kapitalne, nosilbym!

Screenshot_20260426_130808_Instagram.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dubluję, ale to czarne na żółtym => kapitalne, nosilbym!
Screenshot_20260426_130808_Instagram.thumb.jpg.b70fe21262dd4b2fe447ae289e61690a.jpg

Jak będę w Silesii, to podejdę zobaczyć czy już mają. Chętnie przymierzyłbym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi