Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 13.05.2026 o 06:32, traczu napisał(-a):

Ranger o poranku c13186c418556610e001f95d433f5e9b.jpg

Jak z ergonomią zapięcia? Wg niektórych recenzentów o chudszych nadgarstkach jest problem z zapięciem, które ma 56mm długości? Jak się zapatrujesz na ten temat? Mam 16,5 cm obwodu na zimno i zastanawiam się czy mnie ten problem może dotknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak z ergonomią zapięcia? Wg niektórych recenzentów o chudszych nadgarstkach jest problem z zapięciem, które ma 56mm długości? Jak się zapatrujesz na ten temat? Mam 16,5 cm obwodu na zimno i zastanawiam się czy mnie ten problem może dotknąć.
Hm, szczerze to nie wyobrażam sobie żeby mógł być z tym problem, chyba że na bardzo wąskim nadgarstku. Ja mam około 17-17,5cm obwodu i jest spory zapas. Normalnie wchodzą mi zegarki z l2l 52mm, więc to zapięcie nie wydaje mi się aż takie duże, może to pomyłka?cfcdcd91918856c3aa0140742aa0255b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, nononame napisał(-a):

Mam 16,5 cm obwodu na zimno i zastanawiam się czy mnie ten problem może dotknąć.

Nie dotknie. Mam taki sam nadgarstek i nigdy nie miałem problemu z zapięciem. No i z tą długością 56mm to chyba lekka przesada. Nie mam już Rangera ale nie wydaje mi się, żeby takie długie miał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, meinard napisał(-a):

Nie dotknie. Mam taki sam nadgarstek i nigdy nie miałem problemu z zapięciem. No i z tą długością 56mm to chyba lekka przesada. Nie mam już Rangera ale nie wydaje mi się, żeby takie długie miał. 

4:16  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minutes ago, Genovese_ said:

Pelagos na nowym nato :

Dobrze siadło👌🏻… co gorsze… zaczyna mi się podobać ten zegarek bardziej i bardziej 🙀

Nieuchronnie szykują się roszady zegarkowe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Londek napisał(-a):

Dobrze siadło👌🏻… co gorsze… zaczyna mi się podobać ten zegarek bardziej i bardziej 🙀

Nieuchronnie szykują się roszady zegarkowe. 

Mam jeszcze od tego producenta cały czarny,  też taki cieniutki ale bardzo mocny z klamerka motylkową.Mega wygodne paski.Koszt takiego nato to 25 zł.😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż to za producent?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, nononame napisał(-a):

4:16  

Nie do końca rozumiem po co wliczać to ogniwo do wymiaru, skoro jest ono ruchome i zawija się na nadgarstku tak jak reszta. Rozumiem to na górze, które jest "usztywnione" przez wysunięty spodni element klamry, ale doliczanie tego zaznaczonego nie ma sensu. 

image.thumb.png.342884993b9058c809904cfa46b6d469.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, meinard napisał(-a):

Nie do końca rozumiem po co wliczać to ogniwo do wymiaru, skoro jest ono ruchome i zawija się na nadgarstku tak jak reszta. Rozumiem to na górze, które jest "usztywnione" przez wysunięty spodni element klamry, ale doliczanie tego zaznaczonego nie ma sensu. 

image.thumb.png.342884993b9058c809904cfa46b6d469.png

Na chudej ręce może to mieć znaczenie. Miałem tak z zapięciem do Promastera Eco Drive- stara wersja - bransoleta nie do użycia. W nowej wersji dali zapięcie jak w Majtku - brzydkie, ale bardzo wygodne i krótkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam, tak oglądam od kilku dni filmy o BB 58 GMT i chociaż zawsze lubiłem mój PRO to przydałby się obracany bezel gdy ktoś znajomy wyjeżdża na dłużej.
W PRO oferują pasek materiałowy który bardzo lubię w 58 bransoleta lub guma więc musiałbym szukać czegoś zanim bym ewentualnie nosił.. w dużych europejskich miastach zatrzaskowe zapięcia są nawet niepraktyczne 😬😅
METAS technicznie lepszy ale nie mam najmniejszego powodu do narzekania na mechanizm z PRO.
Wnioski z internetowego researchu:

Na minus to mało czytelna wskazówka gmt (która nigdy mi się nie podobała w pierwszej wersji BB gmt).

Na plus 1.8mm cieńszy niż pro, lepiej zachowane proporcje.

Bansolety nie noszę więc duży segment recenzji zawsze pomijam.

Czy forumowicze posiadający BB 58 gmt metas dalej zadowoleni jak w momencie zakupu? Czy nie macie po czasie użytkowania wrażania, że coś mogli zrobić lepiej?

Są w dobrych cenach ok £3k. Zegarków nie sprzedaję więc nie wiem jak to się skończy, widziałem kilka razy przez szyby nie próbowałem jeszcze przymierzać.IMG_6007.thumb.jpeg.dd89f708cc9fde0016325a71ab2f3136.jpeg

Edytowane przez 70soul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nowy tudor royal 36mm kosztuje 30 procent mniej niż black bay one 36mm? Ma Kenisssi mechanizm, branse z  on-fly regulacją, zakręcaną koronkę, kopertę która wymaga dużo więcej pracy do wykończenia(tak myślę:)). Tylo WR ma gorszy, ale i tak wystarczający:) Nie rozumiem. IWC każe płacić mega premium za inżyniera w porównaniu do aquatimera, dlaczego tudor na odwrót?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzielę się patentem - half link od US

tak mi wyszło dopasowanie bransolety, że na T-Ficie została mi tylko jedna pozycja do rozszerzenia. Niby wystarczało, ale chciałem mieć większy komfort w zakresie mikroregulacji, z pomocą przyszedł half link, który finalnie z VATem i przesyłką ze Stanów kosztował mnie niecałe 200 zł. Zakres się zwiększył, ogniwo ładnie się wtapia w bransoletę.

Nie rozumiem, czemu Tudor po prostu nie dołącza choć jednego półogniwa. Tak czy inaczej, udało się wyeliminować jedną z bardzo niewielu nieidealnych rzeczy, a Ranger cieszy jeszcze bardziej :)

IMG_7694.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos juz widzial, macał Monarcha?

Są juz u jedynego slusznego dealera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, pawel007 napisał(-a):

Był w Starym Browarze, @I_love_britney go macał. Jak dzisiaj pojechałem go obejrzeć, był już sprzedany i zapakowany dla klienta. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, pawel007 napisał(-a):

Dzisiaj widziałem w centrum Rygi, wszedłem obejrzeć nową Planetę Ocean i widzę Tudory. Podszedłem do gabloty i chciałem prosić o wyjęcie Monarcha, ale z bliska był tak nieciekawy, że machnąłem ręką, zrezygnowałem z przymierzania Tudora i zająłem się Omegą. Też motyli w brzuchu nie było🤣

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Był w Starym Browarze, [mention=113616]I_love_britney[/mention] go macał. Jak dzisiaj pojechałem go obejrzeć, był już sprzedany i zapakowany dla klienta. 

Bylem dziś w Gdańsku. Jest razem z niebieskim BB54
Jeśli chodzi o Monarch to zegar fajny, w mojej ocenie fajnie wykonany - jakby miał 37mm to bym mocno rozważał.

BB54 niebieski - nie porwał - moim zdaniem lepsza opcja to wcześniejszy lagonblue. Dlatego też wyszedłem z ostatnią sztuka BB58 blue na bransolecie.

PS. Polecam pytać o dodatkowe rabaty zwłaszcza na wychodzące z produkcji wersje Royal ;)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi