Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

No może i tak. Skoro Smpc mogło z 11 na 15 podrożeć. Co niezmienia faktu ze na początku 16r cena wyjściowa była ponad 15k za zegarek na bransolecie

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje się, że 11.900 pln.

Dzięki. Pytam , bo patrząc na używane z tego okresu, około 9000 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Kruka wiszą jeszcze stare modele z ceną 14790. Oczywiście już niedostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 2014 kosztował chyba coś pomiędzy 11 a 12tys a ostatnio 14,5 tys. W mojej ocenie ich wartość może wzrastać , w szczególności jeżeli będą cyrki z naprawa czy wymiana tych in housow ale oczywiście czas pokaże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 2014 kosztował chyba coś pomiędzy 11 a 12tys a ostatnio 14,5 tys. W mojej ocenie ich wartość może wzrastać , w szczególności jeżeli będą cyrki z naprawa czy wymiana tych in housow ale oczywiście czas pokaże

Bzdury wyssane z palca i nic więcej. Na nowym mechanizmie w Tudorze odchyłki minimalne. Jak miałem BB na Ecie to chodził w cały świat , a o rezerwie chodu to nawet nie wspomnę.

Edytowane przez zbyniu70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdury wyssane z palca i nic więcej. Na nowym mechanizmie w Tudorze odchyłki minimalne. Jak miałem BB na Ecie to chodził w cały świat , a o rezerwie chodu to nawet nie wspomnę.

Mój na ecie około -1 do -3 sekundy na dobę, więc to raczej nie jest reguła że w cały świat stara referencja chodzi. Ja jestem zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm moja ETA modoTudor chodzi wiernie w Rolexowym zakresie ale nie noszę jej w torebce i nie kładę na iPadzie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie Ty się doczytałeś ze ja pisałem cokolwiek o odchyłkach ??? Odniosłem się do ewent kosztów czy kłopotów z serwisowaniem , o czym ktoś wcześniej wspominał . Tak, ze to chyba Ty ssiesz bzdury ze swojego palca ( tak na marginesie to z tonem kolega mogły trochę zbastować ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A serwisowałeś ?, miałeś  jakiś kłopot ? , czy powielasz jakieś bezpodstawne informacje.

Ps. proki1971  , jeśli mój ton Cię uraził , to przepraszam. :)

Edytowane przez zbyniu70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko :) nie No przecież napisałem wyraźnie , ze odniosłem się tylko do wcześniejszych informacji kolegów , ze werki póki co nie są naprawiane a wymieniane i ze jeżeli tak dalej będzie , to w zegarkach naprawianych już po gwarancji , koszty takich operacji mogą się okazać dla wielu ich posiadaczy zbyt duże . Ale oczywiście na Ren moment to tylko gdybanie , z tym, ze w przypadku zegarków na Ecie , takich obaw po prostu nie ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Was może się (już) wypowiedzieć w temacie North Flag trochę więcej, interesuje mnie jakie są Wasze spostrzeżenia,może coś słyszeliście na temat mechanizmu.

Robert mam North Flag od ponad roku i nadal cieszy jak w dzien zakupu :)

Bardzo wygodny zegarek przynajmniej na pasku - na bransolecie nie wiem jak wyglada z wygoda noszenia bo dla mnie ten zegarek wygląda lepiej na pasku a juz w ogóle byłoby fajnie, jakby był na gumie.

Przejrzysty, czytelny i dość surowy wygląda fajnie uzupełniają żółte akcenty przez co moim zdaniem sie nie nudzi tak szybko. Odnośnie mechanizmu to jest dokładny i tyle w zasadzie mogę napisac :)

Jesli chcesz jakies dodatkowe informacje to zapraszam na pw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało się zdjąć kajdan i wrzucić coś na zimę. Może być?

post-36608-0-96905500-1516310466_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba całkiem nieźle wypełnił ucha?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie - jest git:)   Co ludzie poczną, jak ci tych ładownic braknie ;) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przerwie wrócił na łapę i jest radocha!

bf909a450a1ca933be63ab41d0c3568a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugi Tudor na stanie ... :)

Przemek, gratulacje! Wiem, że długo polowałeś - fajnie, że się udało :) niech się dobrze nosi!

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemek, gratulacje! Wiem, że długo polowałeś - fajnie, że się udało :) niech się dobrze nosi!

Dzięki Łukasz :) Póki co się oswajam, pierwsze wrażenie bardzo pozytwne. Jednak od jakiegoś czasu już się nie zarzekam, że jakiś model ma dożywocie ponieważ zazwyczaj wychodzi inaczej ... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi