Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli na codzień nosisz zegarki od 40 mm w górę to ... możesz się rozczarować.

Wiem, że tak może być. 41 mimo iż klockowata jak dla mnie fajnie leży, więc nie nastawiam się niewiadomo na co. Aczkolwiek na zdjęciach maluch prezentuje się bardzo fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ten maluch to była jedyna opcja. Mierzyłem BB41 i po prostu kowadło na mojej witce. Nosiłem niby Seiko Turtle nowe i dawało radę, ale design BB nawet mimo teoretycznie mniejszej średnicy, przy lug to lug 50mm i grubości po prostu by "nie przeszedł". Tym bardziej, że przyzwyczaiłem się do vintage zegarków 34-36mm.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tudor Black Bay Fifty-Eight (Cal. MT5402 Ref. M79030N-0001)

Miałem pochwalić, ale po Twoich skandalicznych uwagach o Longines na Czasoholikach, nie napiszę nic - poza tym, że jest bardzo ładny! :D  :lol:

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję Blackbaya. Rzeczywiście kupno wersji na bransolecie jest najsensowniejsze.

Ale teraz i tak czeka Cię zabawa z paskami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem pochwalić, ale po Twoich skandalicznych uwagach o Longines na Czasoholikach, nie napiszę nic - poza tym, że jest bardzo ładny! :D  :lol:

Zaiste ceni się, gdy ktoś potrafi przełknąć zniewagę i jeszcze zachować się jak gentleman  :lol:  :lol:  :lol:

Gratuluję Blackbaya. Rzeczywiście kupno wersji na bransolecie jest najsensowniejsze.

Ale teraz i tak czeka Cię zabawa z paskami. 

A ja dziękuję za wcześniejszą rozmowę na temat BB - też przyczyniła się do zakupu tego zegarka (pisałem 21 października, dziś 21 listopada i zobacz jaki efekt :D )

Tak jak piszesz, bransoleta to dla mnie zawsze podstawowa opcja, bo paskami będę się bawił i to namiętnie, ale podejrzewam, że ostatecznie i tak będę wracał do stali.

Edytowane przez MasterMind

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak ja mniej więcej, czyli szybko go kupisz  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki panowie, na ten moment "zakup mojego życia". Polowałem na starego Datejusta, ale gdy się zagłębiłem w temat (realia rynku itd.) postanowiłem na razie odłożyć ten pomysł na później.

No świetny jest, gratulacje. To rzeczywiście zegarek, który może na lata być fundamentem kolekcji, takim Franco Baresim w zegarkowym składzie ;) I wydaje mi się, że to chyba lepsza decyzja niż vintage Datejust. Teraz masz nie tylko wyrazistą stylistycznie, nowoczesną, solidną maszynę niemal do wszystkiego, ale też zegarek, którego historię piszesz (niemal od początku) Ty :) A Datejusta sobie do niego dokupisz później. A zdjęcia - ekstra. Gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Edmund Exley - Twój komentarz jak zawsze wyczekiwany i jak zawsze niezwykle wartościowy. Rozumiemy się bez słów ;)

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie z nim zabawa. Paski już jadą

Świetny jest, a leży jeszcze lepiej :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MasterMind, najszczersze gratulacje, to moim zdaniem najfajniejszy obecnie Tudor na rynku w idealnym rozmiarze na normalne nadgarstki;) też chce to docelowo zakupić ale czekam na wersję z burgundowym bezelem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również gratuluję nowego zakupu i cieszę się, że spełniło się Twoje marzenie

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak na codzień noszę zegarki 40-42 mm, ale bardzo mi odpowiada Datejust 36 to jak odbiorę BB58? :-P

Przymierz sobie w tym samym salonie BB 41 i BB 58 i decyduj. DJ to jednak inny zegarek niż klasyczny tool watch. Choć i tak ten railtrack pomniejszający tarczę współczesnego DJa 36 mm jest straszny dla mnie tylko 41 lub ostatecznie vintage 36

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Świetne są te nowe 58-ki, ale na mój nadgarstek bardziej mi większa wersja pasuje :)

1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem ciekaw jak wyglądałby BB58 na jubilee... i jednak bardziej pasują mu paski  :P 

UkV9VIe.jpg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Photoshop? Bo moim zdaniem całkiem nieźle. Wintydżowym nurkom pasuje jubilee.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Photoshop tylko to tak na szybko, nie starałem się :) Uwielbiam jubilee, jednak nie jestem przekonany do tego połączenia. Ciekawe czy jubilee z DJ'a pasuje do koperty 58  :ph34r:

Edytowane przez dodge66

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak napisał desmo w innym wątku "chwała Tuodorowi że produkuje swoje hity w różnych rozmiarach". Moim zdaniem Omega powinna to samo robić z Seamasterem - teraz jak go powiększyli, mogliby wypuścić wersję 39mm.

gallery_65341_3705_16609342.jpg

Co do przypasowania Jubilee do BB58 - podejrzewam że będzie trudno coś sensownego dobrać - Black Bay ma bardzo odsunięte teleskopy na zewnątrz i dosyć nisko (jak tak teraz patrzę), byłby problem z dopasowaniem endlinków - po pierwsze by się się załapać na teleskopy, po drugie by endlink dolegał do koperty.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Omega powinna to samo robić z Seamasterem - teraz jak go powiększyli, mogliby wypuścić wersję 39mm.

Całkowicie się zgadzam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie jubilee na BB58, komuś już się udało ze starą jubilee.

J0RL5WW.jpg

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Z nudów w oczekiwaniu na córę...

1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna fotka Maćku.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Fajna fotka Maćku.

Dzięki. Ten tudor nawet po ciemku jest ładny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świeci niesamowicie.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było, ale już z 'naście' stron wcześniej. Podajcie proszę ceny z Kruka na metce dla wersji na bransolecie dla:

- BB

- BB GMT

- BB58

Karty rabatowe nie działają tylko na Rolexy, czy na Tudora też przestały działać?

Działają na Tudora normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi