Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Ja chciałem zrobić podobnie, ale po czasie mam trochę watpliwości - główne związane są z kolorem indeksów i wskazówek...jak oglądałem GMT na żywo, wydał mi się trochę zbyt „płaski”, niż mój BBR, w którym kolory na tarczy robią całą robotę w połączeniu z burgundem na bezelu.

Oczywiście GMT inaczej przenosi kolory poprzez bezel i wskazówkę GMT, ale z perspektywy czasu uważam, źe BBR jest lepiej zbilansowany. Dlatego u mnie zostaje, a co najwyżej dokupię GMT (bo to tez świetny model) :)

I foto, żeby było wiadomo, o czym piszę :)

Mam wrażenie, że kolorystycznie to dwa różne zegarki. Twój jest bardzo kolorystycznie złagodzony, napisy na tarczy, indeksy, kolor wskazówek jest ciepły i moim zdaniem łagodzi odbiór. GMT jest bardziej kontrastowy i nie ma tej nutki vintage. Mój wybór był podyktowany potrzebą GMT. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemku, jasna sprawa - podzielam Twoją opinię :) mnie brak daty nie doskwiera, bo po pierwsze nie muszę jej mieć w zegarku, a po drugie mam Zenitha z datą, gdybym doszedł do wniosku że nie mogę bez niej żyć ;)

Mam wrażenie, że kolorystycznie to dwa różne zegarki. Twój jest bardzo kolorystycznie złagodzony, napisy na tarczy, indeksy, kolor wskazówek jest ciepły i moim zdaniem łagodzi odbiór. GMT jest bardziej kontrastowy i nie ma tej nutki vintage. Mój wybór był podyktowany potrzebą GMT.

Ale właśnie piszę o tym, że dokładnie tak jest, więc nie „zamiast” tylko „obok” mojego BBR zapoluje na GMT :) bo ten ostatni tez jest imo świetny.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Świetne zdjęcie! Jak z katalogu ;) Aż pozwoliłem sobie dodać logo :D

Dziękuję bardzo :))

Ładnie to się z logo zgrało :D

Świetne zdjęcie Maciek!:)

Dzięki również :)

Ja chciałem zrobić podobnie, ale po czasie mam trochę watpliwości - główne związane są z kolorem indeksów i wskazówek...jak oglądałem GMT na żywo, wydał mi się trochę zbyt „płaski”, niż mój BBR, w którym kolory na tarczy robią całą robotę w połączeniu z burgundem na bezelu.

Oczywiście GMT inaczej przenosi kolory poprzez bezel i wskazówkę GMT, ale z perspektywy czasu uważam, źe BBR jest lepiej zbilansowany. Dlatego u mnie zostaje, a co najwyżej dokupię GMT (bo to tez świetny model) :)

I foto, żeby było wiadomo, o czym piszę :)

Mój zakup GMT podyktowany był możliwościami. Tylko ten zegarek mogłem wziąć na warunkach, na których bym w ogóle udźwignął tudora, ale nie żałuję. Jeśli bym stał w sklepie przed wyborem dowolnego modelu BB to byłby to albo gmt albo władanie Twój burgund. Zresztą z Mariuszem w Rzeszowie chyba z 20 minut porównywaliśmy oba i zdanie mieliśmy identyczne. Trudny wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój zakup GMT podyktowany był możliwościami. Tylko ten zegarek mogłem wziąć na warunkach, na których bym w ogóle udźwignął tudora, ale nie żałuję. Jeśli bym stał w sklepie przed wyborem dowolnego modelu BB to byłby to albo gmt albo władanie Twój burgund. Zresztą z Mariuszem w Rzeszowie chyba z 20 minut porównywaliśmy oba i zdanie mieliśmy identyczne. Trudny wybór.

I wcale się nie dziwię, że go wybrałeś, bo to świetny model. Podoba mi się i pewnie prędzej czy później go dokupię :) ale jednocześnie zostawiam BBR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b453339463d2df4486c00e5a3185a35e.jpg

Chyba już kiedyś wrzucałem podobne ale z racji, że jest temat poruszany a miałem obydwa jednocześnie to załączam fotkę i powiem, że chyba gdyby nie data, którą lubię mieć to wróciłbym chętniej do Burgunda:) przez wskazówki, indeksy i koronkę :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez nomysz4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka ciekawostka w filmiku tudora z życzeniami na nowy rok się przewija:)

Szkoda że to tylko stary prototyp, a nie jakaś planowana premiera  :mellow:

Fajnie by było, jakby reaktywowali linię tudorowych Submarinerów z aluminiowym bezelem.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

I wcale się nie dziwię, że go wybrałeś, bo to świetny model. Podoba mi się i pewnie prędzej czy później go dokupię :) ale jednocześnie zostawiam BBR.

Kto wie, może i u mnie kiedyś Twój zagości do kompletu, tylko jeszcze Bronze mnie bardzo męczy. Za dużo tych zegarków jest :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, Szymon, zdjęcia mówią więcej niż opisy.

Tak naprawdę to nie ma się co licytować - oba modele imo są świetne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawne polityczne wskazówki jednak są, pomimo tego, że bardzo lubię snołfleki

No, tutaj kolega pokazał nam ekskluzywny model. Zwłaszcza, że z powodu obecnego większego nacisku na identyfikację marki, Tudor na pewno nie będzie już stosował "roleksowskich" wskazówek ani kopert w tym stylu. Co powoduje, ze stare Sub-Tudory będą w cenie rosły i rosły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tak jak Maciek pisze. Siedzimy 20 minut albo i dłużej i gdyby przyszło wybierać to się nie da. Gdybym często podróżował to pewnie gmt. Raczej nie zdecydowałbym się na dokupienie gmt do bbr bo wbrew pozorom to są bardzo podobne zegarki.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zima zawitała, to i nurek wyszedł z szafy ;)

wG34QgB.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczyna się. Ciekaw byłem, jak prędko "rynek" zareaguje i kiedy pojawią się kopie Fifty-Eight. Już właśnie zlokalizowałem fałszywki tego modelu z dwóch różnych źródeł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że to tylko stary prototyp, a nie jakaś planowana premiera  :mellow:

Fajnie by było, jakby reaktywowali linię tudorowych Submarinerów z aluminiowym bezelem.

stary prototyp w filmiku z życzeniami na 2019...może coś jednak będzie na rzeczy ;p 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje , że w przyszłą sobotę po wycieczce do Warszawy będę mógł dołączyć do Waszego grona szczęśliwych posiadaczy zegarków Tudor.

Jednak im dłużej siedzę , szukam, analizuje i wybieram model , który chciał bym mieć tym większy mętlik w głowie się robi.

Na początku myślałem i nawet oglądałem BB S&G i chyba przy nim trzeba będzie zostać ale w miedzy czasie pokazał się 58 i GMT i też wyglądają bardzo ciekawie. Widziałem też BB 36 i w swojej prostej formie urzekł mnie ale tam jest chyba ETA z 38 h rezerwą chodu a ja jednak chciał bym coś z ich własnym mechanizmem.

Mam nadzieje że nie będzie ich w salonie Kruka w sobotę i ułatwi mi to podajecie decyzji

Chyba że Wy coś dodacie od siebie i pomożecie ( albo jeszcze bardziej zamieszacie w głowie )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nie ma niebieskiego SUBa w stali to ten jest najlepszą alternatywą

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nie ma niebieskiego SUBa w stali to ten jest najlepszą alternatywą

Czasem mnie nachodzi czy nie dołożyć i nie zamienić go na starego SUBa, ale jednak po tym jak go wyciągnę z pudełka zaraz mi przechodzi. Świetny zegarek, już ponad rok u mnie, a przy mojej rotacji to jest wyczyn. Kupując go zastanawiałem się mocno nad wersją in-house, ale stara wersja tarczy przeważyła szalę wyboru i ani chwili nie załowałem decyzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście. "Tudor Black Bay cloncal.2824 eta"

Z resztą część jego zegarków to szmelc.

Też to widziałem.

Edytowane przez tombla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierniczę, Tudory też podrabiają??  :wacko:

Btw. trzeba miec mocno nie tak pod czaszką, żeby kupić taki c l o n a l  :ph34r: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjęciu może być oryginał.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy opis oferty z OLX  :)

Pozdrawiam wszystkie Koleżanki z KMZ Tudor a zwłaszcza ,,hapa-gołdus,,-tomblę(na ostatnim foto jego zestaw typu szmelc festina:-),dziadowski hamilton:-)i super dziadowski pojlot,pozatym kto normalny jedzi tojotu avenziz:-)litości....hahahah...sami znawcy,nie ma co? to ja klubowy kolega-zgadnijcie kto?:-)
ps. rychło w czas zauważyliście.... to ogłoszenie wisiało już od listopada:-)żenada

Wygląda na powrót pewnego osobnika-specjalisty (czy może specjalnej troski) sprzed paru miesięcy.

satis verborum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem, i właśnie zmienił cenę. Najwyraźniej chłopinie któryś cylinder nie pali. I oczywiście jest w błędzie: ja na przykład tę ofertę widziałem od listopada. Tylko czym się tu interesować? Tym, że wycenił podróbę na dwa klocki zamiast na typowo na jeden?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to przypadkiem znalazłem na głównej stronie, bo przewinąłem trochę w dół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi