Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Widocznie dojechały części z Chin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odebrałem zegarek po serwisie. Chodzi przyzwoicie, chociaż wydaje mi się, że mógłby być dokładniejszy. Nie będę jednak z tym nic robił.
Najlepsze jest to, że wymienili mi szkło - nie ma o tym wspomniane w protokole naprawy, ale miałem porysowany szafir, a teraz jest nówka :).
Na pewno tarcza, bransoleta, koperta została stara.
Także całościowo jestem zadowolony.
Nie stwierdziłem żadnych paprochów, krzywo zamontieanych wskazówek, ani innych niespodzianek.

Pozdrawiam
Radek
998c48aff197557d862b789914fe45a7.jpgd5759dc239a016adaf10c44f45e8208e.jpg

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyny Tudor, który jest aktualnie na mojej wishlist.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Fajny, lekki, idealny rozmiarowo, czytelny, z matową tarczą z grysikiem. Jedyny minus to pasek natomiast. Aby zdjąć zegarek z ręki, trzeba całkowicie wypiąć pasek ze sprzączki.

4f0451a4148641dbe6d6e699f137369a.jpga409e68645853a917de2f4d3097a3d65.jpge6f20633e86b4c3b3181c9b63a74d802.jpg

Dobrze wygląda na Twoim nadgarstku. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1749657245293.t.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo coś o nowej premierze BB 54 Lagoon Blue?

Zdjęcie na szybko screen z tel

Screenshot_20250612_131313_Instagram.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tyle ze jest 🙂

U nas cena bedzie koło 19000 pln

Screenshot_2025-06-12-13-11-45-092_com.mi.globalbrowser.png

Screenshot_2025-06-12-13-20-07-958_com.miui.gallery.png

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W weekend  będzie mi dane mierzyć Rangera , z drugiej ręki. 

Czy jest coś na co powinienem zwrócić szczególną  uwagę? 

Czytałem  że były jakieś wtopy ze wskazówkami. 

Generalnie mam dobre oko, a sam zegarek nie posiada wielu funkcji 😀

Mimo wszystko jeżeli ktoś ma jakieś sugestie , będę wdzięczny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, GTR napisał(-a):

W weekend  będzie mi dane mierzyć Rangera , z drugiej ręki. 

Czy jest coś na co powinienem zwrócić szczególną  uwagę? 

To prosty zegarek, więc niewiele tam jest pola do sprawiania problemów. 

1. Niektóre mechanizmy miały tendencję do "ześlizgiwania się" koronki - przy maksymalnym wyciągnięciu i próbie ustawienia wskazówek, czasem coś przeskakiwało i koronka kręciła się "na pusto". Ale wystarczy wtedy odciągnąć koronkę ponownie i problemu nie ma. Nie mam pojęcia czy to groźny objaw, u mnie to występuje, ale zegarek chodzi punktualnie już od bodaj dwóch lat i nic nie wskazuje aby miało to na coś wpływ.

2. Podobno zdarzało się, że wskazówki nie były bezbłędnie wykończone - ja tego u siebie nie zauważyłem, ale też i nie oglądam zegarka lupą.

3. Coś z mikroregulacją było nie tak, chyba się luzowała, ale nie jestem pewien czy to w Rangerze był problem czy w Pelagosie, @mrstatler to chyba Ty pisałeś kiedyś o tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Niektóre mechanizmy miały tendencję do "ześlizgiwania się" koronki - przy maksymalnym wyciągnięciu i próbie ustawienia wskazówek, czasem coś przeskakiwało i koronka kręciła się "na pusto". Ale wystarczy wtedy odciągnąć koronkę ponownie i problemu nie ma. Nie mam pojęcia czy to groźny objaw, u mnie to występuje, ale zegarek chodzi punktualnie już od bodaj dwóch lat i nic nie wskazuje aby miało to na coś wpływ.
2. Podobno zdarzało się, że wskazówki nie były bezbłędnie wykończone - ja tego u siebie nie zauważyłem, ale też i nie oglądam zegarka lupą.
3. Coś z mikroregulacją było nie tak, chyba się luzowała, ale nie jestem pewien czy to w Rangerze był problem czy w Pelagosie, [mention=78219]mrstatler[/mention] to chyba Ty pisałeś kiedyś o tym?

W Pelagosie , ale z odzewów widać, że nie była to powszechna usterka tylko sporadyczna.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, meinard napisał(-a):

3. Coś z mikroregulacją było nie tak, chyba się luzowała, ale nie jestem pewien czy to w Rangerze był problem czy w Pelagosie, @mrstatler to chyba Ty pisałeś kiedyś o tym?

Ok , zwrócę szczególną uwagę na powyższe 😀

Zgadza się,  zegarek prosty ale ma coś w sobie.

Dzięki! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20250613_094915.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien trzymać +-2 sek. na dobę. Mój ranger idzie na 0.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, ledr napisał(-a):

Tudor(a) nieźle się trzyma😆

IMG_7555.thumb.jpeg.9864f16528fc24ca8786188638f2c593.jpeg

Już myślałem Leszek, że nie masz żadnych zegarków dawno nic nie wrzucałeś 😀 Dobrze mu na tym pasku. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi